Parhaat VPN-palvelut pelaamiseen

Mihin tietokoneella pelejä pelaava henkilö tarvitsee hyvää VPN-yhteyttä? Mistä ja miten sen saa? Lue lisää aiheesta tästä artikkelista – tähän artikkeliin on koostettu perustietoa VPN:stä, vertailtu runsaasti erilaisia VPN-palveluja keskenään sekä kerrottu vielä hieman tarkemmin VPN-maailman saloista.

Nettipelaamisesta on viime vuosien aikana tullut äärimmäisen suosittua vapaa-ajan toimintaa, erityisesti lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille. Monet PC-pelaajat, jotka ovat harrastuksensa kanssa tosissaan, panostavat pikku hiljaa erilaisiin välineisiin ja tarvikkeisiin, jotka helpottavat pelaamista ja parantavat pelisuoritusta. Harrastuksen alkuvaiheessa on usein ainoana välineenä itse tietokone, mutta mitä aktiivisemmaksi ja isommaksi osaksi peliharrastus muuttuu pelaajan elämää, sitä enemmän harrastevälineisiin panostetaan. Tärkeäksi osaksi pelaajan pelikokemusta tulevat niin hiirimatot, valaistus, nettiyhteys kuin pelituolikin. Tärkeä osa pelaajan varustusta on myös hyvä VPN-yhteys.

Suosittelemme näitä VPN-palveluita pelaamiseen

blufvpn-logo-

Erikoisuus

Tuore ja Turvallinen

Players from sijainti
Kokeile tästä
NordVPN logo

Erikoisuus

Todella nopea ja turvallinen

Players from sijainti
Kokeile tästä
ExpressVPN

Erikoisuus

Markkinajohtaja

Players from sijainti
Kokeile tästä

VPN-yhteys pähkinänkuoressa

VPN -termi tulee englannin kielen sanoista Virtual Private Network, joka tarkoittaa virtuaalista erillisverkkoa. VPN-yhteyden tarkoituksena on suojata internetin käyttäjä, kuten esimerkiksi pelaaja, uteliailta silmiltä sekä ulkopuolisilta haitoilta, kuten hakkereiden hyökkäyksiltä. VPN-yhteys piilottaa laitteen ja kaiken liikkuvan datan jopa internetin tarjoajalta, joten VPN:n käyttäjän ei tarvitse murehtia omasta yksityisyydestään ja tietosuojastaan silloin, kun käyttää internetiä VPN-yhteyden avulla. Suosittua on myös sijaintihyppely: VPN:n avulla käyttäjä voi siirtää sijaintiaan virtuaalisesti niin, että palvelu luulee käyttäjän olevan eri valtiossa kuin missä käyttäjä oikeasti on. VPN-yhteyksiä voi ostaa helposti netistä, ja niiden laadun määrittelevät esimerkiksi se, kuinka monta eri serveriä palvelun tarjoajalla on ja monessako eri maassa ne sijaitsevat.

Onko VPN:n käyttö laillista?

Yksiselitteinen vastaus siihen kysymykseen, että onko VPN-yhteyden käyttäminen laillista, on kyllä. VPN-yhteyden käyttäminen on Suomessa täysin laillista. VPN-yhteyden laillisuus kumpuaa tekijänoikeuslaista. Vaikka suurimmassa osassa maita, erityisesti EU:hun kuuluvissa maissa, laki tekijänoikeudesta on tiukka, sallii se silti VPN:n käytön. Tiukka tekijänoikeuslaki koskee yleensä erityisesti internetissä olevaa sisältöä, jonka voi suoratoistaa, kuten urheilua, TV-sarjoja, elokuvia tai muita videosisältöjä. Jos käytettävä palvelu on laillinen, kuten tässä artikkelissa esimerkkinä
käytetty Yle Areena on, on sisällön katselu laillista laillisesta lähteestä suoratoiston ja VPN-yhteyden avulla.

Vaikka sisällön kuluttaminen tai vaikka pelien pelaaminen VPN-yhteyden avulla ei ole laitonta toimintaa Suomessa, voi palvelun tarjoajalla olla kuitenkin jotain täysin omia rajoituksia, jotka koskevat erilaisia VPN-yhteyksiä. Ole siis tarkkana, ennen kuin käytät VPN-yhteyttä pelien lataamiseen ja pelaamiseen ja tutustu huolellisesti pelin jakelijan ja tekijän ehtoihin. Lue ne tarkasti erityisesti silloin, jos aiot ladata pelin, jonka jakelua on rajoitettu lokaation mukaan, sillä pelin pelaamisessa tulevat esteet tai niin sanotut bugit eivät enää kuulu pelin takuiden piiriin, jos pelaaja pelaa peliä VPN-yhteyden avulla. Myös joissain maissa saattaa olla rajoituksia ja kieltoja VPN-yhteyksiin liittyen. Esimerkiksi Kiinassa ja Venäjällä on tarkasti ja ankarasti lain mukaan kiellettyä käyttää VPN-yhteyttä, joten jos asut Venäjällä tai Kiinassa, ei ole suositeltavaa käyttää VPN-yhteyttä. Lisätietoa VPN-yhteyksien käytön laillisuudesta saa esimerkiksi Euroopan Unionin Teollisoikeuksien Virastolta.

 

alt text

VPN-yhteydestä yleisesti

Mikä on VPN-yhteys?

Kuten arvata saattaa, VPN-yhteys liittyy tietokoneisiin ja tietotekniikkaan. Monille pelaajille VPN-yhteys on varmasti tuttu asia, mutta aloittelevalle pelaajalle tai tietotekniikan maailmasta tietämättömälle VPN-yhteys on varmasti täysin uusi asia.

VPN-yhteyden tarkoituksena on lisätä yksityisyydensuojaa ja tuoda lisäturvaa vaativissa tilanteissa kaikille internetin käyttäjille. VPN tulee englannin kielen sanoista Virtual Private Network, jonka voisi vapaasti suomentaa parhaiten ja ymmärrettävimmin virtuaaliseksi yksityiseksi verkoksi. VPN-verkolla eli virtuaaisella erillisverkolla tarkoitetaan internet-yhteyttä. VPN-yhteyksiä on käytetty monia vuosia niin yritys- kuin yksityisessä käytössä, joten täysin uusi keksintö VPN-yhteys ei ole, vaan testattu ja erittäin toimivaksi innovaatioksi testattu palvelu. VPN-yhteydet ovat suosittuja suojausjärjestelmiä monissa kodeissa, yrityksissä, organisaatioissa ja maissa.

VPN-yhteys on siis käytännössä joltakin VPN-yhteyttä tarjoavalta yritykseltä ostettu palvelu. Palvelun ostaminen ja käyttäminen tapahtuu täysin virtuaalisesti, vaikka palveluntarjoajan serverit, joiden toimintaan kyseinen VPN-yhteys perustuu, sijaitseekin fyysisesti jossain muualla kuin käyttäjä itse. Jotkut VPN-palvelut ja niiden tarjoamat yhteydet toimivat jonkun sovelluksen, kirjautumisen tai vaikka mobiilisovelluksen avulla, mutta osa VPN-palveluista saattaa toimia niin sanotusti automaattisesti ilman, että niihin ensiasennuksen jälkeen tarvitsee muodostaa yhteyttä tai ettei sovellusta tarvitse enää erikseen laittaa päälle tai kirjautua sisään yhteyteen. VPN-yhteyden avaamisen jälkeen voit valita oman virtuaalisen sijaintisi niistä palvelimista, jotka kyseinen yritys tarjoaa käytettäväksi asiakkailleen.

VPN-yhteyksiä tarjoavia yrityksiä on tuhansia, ellei jopa kymmeniä tuhansia. Käyttäjän voikin olla siis aluksi vaikeaa valita minkä VPN-yhteyden palveluntarjoajan valitsee. Palvelut eroavat toisistaan usein hinnan ja palvelimien määrän ja sijainnin kautta. Kaikista tärkein ominaisuus pelaajalle on varmasti nopeus, sillä kukaan ei halua pelata takkuavaa ja hidasta peliä – etenkään silloin, jos harrastuksesta on mahdollista saada tuloja tai se on muuten iso osa elämää. Pienimmillä VPN-yhteyksiä tarjoavilla yrityksillä on todennäköisesti vain muutamia servereitä muutamissa eri maissa, mutta isoimmat VPN-palveluja tarjoavat yritykset saattavat omistaa satoja, jopa tuhansia erilaisia palvelimia ympäri maailmaa. Paljon sijainnin siirtoa käyttäville käyttäjille paras vaihtoehto on tietenkin sellainen VPN-palvelu, jonka valikoimasta löytyy monissa maissa useita eri palvelimia. Toki paljon erilaisia palvelimia sisältävä VPN-yhteys on rutkasti kalliimpi, kuin pienemmällä mittakaavalla toimiva VPN-yritys. Yleensä kohtalaisen hyvän VPN-palvelun saa itselleen alle kymmenellä eurolla.

 

Miksi VPN-yhteyttä käytetään?

VPN-yhteys tuo siis internetin käyttäjälle sekä turvaa, että yksityisyyttä. Pelaajille turvallisuus on ensisijaisen tärkeää, ja VPN on helppo ratkaisu jokaisen pelaajan internetin käytön turvaksi ja tueksi. VPN on siis erillinen palvelu, joka kytketään päälle ennen datan siirtämistä ja käyttöä, eli käytännöllisemmin sanottuna VPN-yhteys kytketään päälle sitten, kun internetin käyttö aloitetaan. VPN toimii niin, että sen sijaan, että internetin käyttäjä loisi yhteyden tavalliseen tapaan suoraan internetin tarjoavalle yritykselle, netin käyttäjä luokin yhteyden välikäden eli VPN:n kautta. VPN:n tarkoituksena onkin tässä kohtaa suojata kaikki liikkuva data niin, että kukaan ei voi jäljittää sitä. Sen lisäksi, että VPN-yhteys salaa kaiken liikkuvan datan, se salaa myös käyttäjän käyttämät laitteet uteliailta silmiltä.

Datan suojaamisen lisäksi VPN-yhteyttä käytetään usein kiertämään palveluiden asettamia, käyttäjän fyysiseen sijaintiin liittyviä estoja. VPN-yhteyden avulla voi siis siirtää omaa sijaintiaan niin, että jokin tietty palvelu luulee sinun olevan täysin eri sijainnissa kuin oikeasti olet. Yle Areena on tästä hyvä esimerkki: Yle Areena -suoratoistopalvelun valikoima on suurimmaksi osin katsottavissa vain Suomessa. Monet suomalaiset kuitenkin lomailevat, ovat työmatkoilla tai muuten viipyvät pidempiä aikoja ulkomailla, mutta ulkomailla oleilusta huolimatta kyseiset matkailijat haluaisivat kuluttaa Yle Areenan sisältöä ulkomailla ollessaan. Tämä ei kuitenkaan onnistu, sillä Yle on asettanut Yle Areena -palvelunsa käytölle maakohtaisia rajoituksia. Usein maakohtaiset rajoitukset palveluissa johtuvat siitä, että sisältöä ostettaessa yritys ei ole ostanut esitysoikeuksia kuin tiettyihin maihin. Osittain kyse on myös Yle Areenan kohdalla reiluudesta: koska Yle Areena rahoitetaan pääosin suomalaisten veronmaksajien tuloilla, olisi epäreilua, että kaikkien maiden kansalaiset saisivat vapaasti katsoa sisältöä ilman, että olisivat rahoittaneet palvelun kehittämistä ja pyörittämistä. Sen takia on hyvä, että on olemassa VPN-palveluja, jolla suomalaiset veronmaksajat voivat omasta fyysisestä sijainnistaan huolimatta kiertää palvelujen asettamia rajoituksia VPN-palveluntarjoajan serverien avulla.

Pelaajat käyttävät VPN-yhteyttä ensisijaisesti ulkoisten hakkereiden aiheuttamia harmeja ja hyökkäyksiä vastaan. Netissä pelaavat henkilöt ovat nykyään niin suuri massa, että he joutuvat lähes poikkeuksetta jatkuvien hakkerien iskujen kohteeksi. Varsinkin muilla kuin omalla kotinetillä pelaaminen on aina huomattavasti enemmän riskejä sisältävä teko, sillä julkiset Wi-Fi -yhteydet voivat usein olla täysin avoimia kaikille ulkopuolisille haitoille. Julkista Wi-Fi -yhteyttä käytettäessä on aina suositeltavaa käyttää jotakin VPN-palvelua vaarojen vuoksi. Erityisesti DDoS-hyökkäykset ovat yleistyneet runsaasti viime vuosina pelimaailmassa, jolloin paras ja tehokkain turva näitä hyökkäyksiä vastaan on VPN-yhteyden valjastaminen oman laitteen ja yhteyden suojaksi.

Pelimaailmassa oman sijainnin siirtäminen ei ole välttämättä niin yleistä kuin suoratoistettavan sisällön maailmassa. Yllättävää kyllä, toisinaan sijainnillakin voi olla väliä pelien maailmassakin. Monilla pelien valmistajilla on käytössään malli, että uudet, juuri julkaistut pelit julkaistaan vain tietyissä maissa. Näin kaikki pelaajat, siis esimerkiksi suomalaiset pelaajat, eivät saa ladattua odottamiaan pelejä samaan aikaan toisaalla maailmassa olevien pelaajien kanssa. Jotta odotettua uutuuspeliä pääsee pelaamaan, tulee VPN-yhteyden tarjoama apu tarpeeseen. VPN-yhteyden avulla pelaaja, joka haluaa pelata sellaista peliä, jossa on maakohtaisia rajoituksia, voi siirtää oman virtuaalisen sijaintinsa haluamaansa maahan. Esimerkiksi muutama vuosi sitten isoksi ilmiöksi puhjennut mobiilipeli Pokemon GO rajoitti julkaisun ensin muutamiin maihin, jonka jälkeen peliyhtiö lanseerasi pelin hiljalleen myös muissa maissa. Aktiivisimmat, ja innokkaimmat, pelaajat latasivat pelin kuitenkin etukäteen VPN-yhteyksien avulla.

Muista siis nämä asiat, kun hankit VPN:ää pelaamiseen:

 • Jos havittelet tietyn maan rajoitusten sisällä olevaa peliä, muista hankkia VPN-palveluntarjoaja, jolla on palvelin kyseisessä maassa
 • Pelaajat haluavat usein sellaisen VPN-yhteyden, jossa nopeus on hyvä
 • Yksityisimmät VPN-palveluntarjoajat tarjoavat täyttä anonymiteettiä käyttäjilleen – tarkista huolellisesti, mitä dataa tai logeja VPN-palvelu kerää käyttäjästä!
 • Myös alhaista ping-tasoa vaaditaan usein hyvältä VPN:ltä
 • VPN:n voi saada myös ilmaiseksi, mutta näihin palveluihin kannattaa suhtautua erityisella varauksella
 • Lue arvosteluja siitä VPN:stä, jonka olet valinnut, ennen ostopäätöksen tekoa
 • Varmista, että valitsemasi VPN käy kaikille niille laitteille, joiden kanssa aiot VPN-yhteyttä käyttää
 • Muista nauttia turvallisista ja suojatuista pelihetkistäsi VPN:n kanssa!

 

VPN-yhteys ja pelaaminen

Mihin pelaaja tarvitsee VPN-yhteyttä?

Suurin osa netissä pelattavista peleistä on internetiin perustuvia. Erityisesti tämän hetken suosituimmat pelit, kuten Counter Strike eli CS, Fortnite, World of Warcraft ja muut suositut pelit toimivat pelkästään nettiyhteyden avulla. Tällöin tietokoneen ja siihen liittyvän laitteiston lisäksi pelaajan tärkein työväline on nettiyhteys. Moni kotimainen nettiyhteyden tarjoaja antaa vaihtoehdoksi valita huippunopean sadan megabitin netin, mutta harmillisen usein käy niin, että netti ei ole lähes koskaan niin nopea, kuin mistä pelaaja maksaa. Monet internet-palvelua tarjoavat yritykset harjoittavat niin sanottua yhteyden kuristamista, jonka tarkoituksena on rajoittaa käyttäjän internetin nopeutta. Nopeuden hidastaminen haittaa tietenkin pelikokemusta ja aiheuttaa harmistusta maksavalle asiakkaalle. Yhteyden hidastamisen voi kuitenkin estää laadukkaan VPN-yhteyden avulla, mikä takaa sen, että pelaajan pelikokemus on mahdollisimman suoraviivainen ja onnistunut.

Yksi yleistynyt trendi pelaajiin kohdistuvissa hyökkäyksissä ovat erilaiset DDoS-hyökkäykset. DDoS-hyökkäys tarkoittaa siis palvelunestohyökkäystä, joka on jollain tavalla hajautettu. DDoS-termi tulee englannin kielen sanoista Distributed Denial of Service, joka tarkoittaa siis vapaasti suomennettuna jakelua pitkin tulevaa palvelun estoa. Jos Distributed Denial of Service -tyylisellä hyökkäyksellä eli palvelunestohyökkäyksellä yritetään hyökätä pelaajia kohtaan, tehdään se niin, että kyseistä peliä kohtaan kohdistetaan niin paljon liikennettä, että pelin pelaaminen häiriintyy kokonaan. Palvelunestohyökkäys voidaan toteuttaa hakkerien toimesta myös esimerkiksi pelin kirjautumissivustolle, jolloin peliin ei pääse edes kirjautumaan ja pelaamista ei voi aloittaa. Distributed Denial of Service -hyökkäykset toteutetaan usein hakkerien kaappaamien tietokoneiden ja bottien avulla. Viisas pelaaja pyrkii kuitenkin estämään tällaiset hyökkäykset käyttämällä VPN-yhteyttä. Pienempiäkin uhkia voi tulla esiin pelatessa, kuin Distributed Denial of Service -hyökkäykset: henkilötietojen urkkiminen on yleistä peleissä, samoin haitallisten viruslinkkien levittäminen. VPN-yhteyden avulla voi ehkäistä paljon erilaisia haittoja, joita pelaamisen yhteydessä voi ilmetä.

Mistä VPN-yhteyden voi hankkia ja miten se otetaan käyttöön?

VPN-yhteyden hankkiminen on helppoa, edullista ja käy käden käänteessä. Useimmat VPN-yhteydet toimivat hyvin PC-laitteiden ja tietokoneiden kanssa, mikä on tietysti pelaajan kannalta positiivista, sillä useimmat pelaamisessa käytetyt tietokoneet ovat PC-versioita. Tämä tarkoittaa sitä, että VPN-yhteyksien valinnassa sinulla on käytössä käytännössä kaikki erilaiset VPN-yhteydet.

VPN-yhteyden hankinnassa hankalinta tulee luultavasti olemaan palvelun tarjoaja. Valintaan vaikuttavat esimerkiksi VPN-palvelun hinta ja sopimusmallit. Useimmat VPN-palveluntarjoajat tarjoavat VPN-yhteyden kuukausimaksulla, joka on tavallisesti, tarjoajasta riippuen, hinnaltaan huokea. Geneerisesti VPN-yhteys maksaa muutamasta eurosta muutamaan kymmenen euroa kuussa, joten suurista summista ei ole useinkaan kyse. Monet VPN-palvelujen tarjoajat ovat asettaneet jo valmiiksi melko edullisten kuukausipakettien lisäksi vuosiperusteisen hinnan, jossa maksetaan koko vuoden kuukausimaksut kerralla, mutta kokonaissumma jää pienemmäksi kuin kerran kuussa maksettaessa. Jos oikean VPN-palvelun valinta mietityttää, kannattaa hyödyntää eri VPN-palveluiden ilmaisia kokeilujaksoja. VPN-palveluiden ilmaiset jaksot ovat tavanomaisesti kahden viikon tai jopa kuukauden pituisia, mutta joillain palveluilla ilmaiseen kokeiluun tarkoitettu jakso saattaa olla myös vain muutaman päivän pituinen tai vaihtoehtoisesti jopa useamman kuukauden pituinen. Kannattaa myös metsästää erilaisten VPN-palveluja vertailevien sivustojen kautta tarjouksia, joiden avulla kuukausiperusteisesta hinnasta saattaa saada vielä vähän edullisemman.

Mistä sitten tietää muuten kuin hinnan perusteella se, mikä VPN-palvelujen tarjoaja on paras valinta? Ensinnäkin pelaamisen kannalta relevantti kysymys on se, millaisia pelejä haluat pelata. Jos tarvitset hyvää pelikokemusta varten paljon nopeutta eli tehokkaan VPN-yhteyden, valitse palvelu sen perusteella, millaista nopeutta he tarjoavat. Kannattaa lukea myös arvosteluista, millaisia palautteita käyttäjät ovat antaneet, sillä arvosteluista saa hyvin pääteltyä totuuden yrityksen antamasta lupauksesta. Toinen tärkeä tekijä pelaajalle voi olla sijainti. Koska VPN-yhteyden avulla voi oman laitteensa siirtää haluamaansa maahan virtuaalisesti, saat käyttöösi enemmän pelejä kuin koskaan. Tämä johtuu siitä, että joillain peleillä on maakohtaisia rajoituksia – jotta pääsisit pelaamaan niitä, vaikka et asu kyseisessä maassa, tarvitset sellaisen VPN-palveluntarjoajan, jolla on kyseisessä maassa palvelin. Jos haluat pääsyn jopa kaikkiin mahdollisiin peleihin, valitse sellainen VPN-toimittaja, jolla on eniten palvelimia ja nopeimmat yhteydet – näin pystyt pelaamaan häiriöttä juuri niitä pelejä, joita haluat!

VPN-YHTEYS JA PELAAMINEN

Parhaat VPN-yhteydet pelaamiseen

Netistä löytyy tuhansia erilaisia VPN-palveluita, joten voi olla haastavaa alkaa rajaamaan potentiaalisia yhteyksiä omaan käyttöön. Onneksi VPN ei ole uusi keksintö ja on ollut pelaajien käytössä monia vuosia, joten kokemuksia riittää runsaasti erilaisilta pelaajilta. Tässä artikkelissa on esitelty tunnetuimmat ja käytetyimmät VPN-yhteydet pelaamiseen.

 • NordVPN – yleispätevä VPN pelaamiseen

Nimestään huolimatta NordVPN on Panamasta kotoisin oleva VPN-palveluntarjoaja, joka on tunnettu hyvistä asiakasarvioistaan ja monipuolisesta palvelinverkostostaan. Siinä missä pienimmillä VPN-palveluiden tarjoajilla on vain muutamia kymmeniä palvelimia, on NordVPN:llä yli 5500 palvelinta ympäri maailman, jopa 60 eri maassa. Lisäksi monet arvostelut kertovat, että NordVPN-palvelulla on nopeat yhteydet ja hyvin pitkälle pätkimättömät palvelimet.

Laajan ja nopeaksi kehutun palvelunsa lisäksi NordVPN tarjoaa asiakkailleen edulliset hinnat palvelinverkostonsa kokoon nähden. Kolmen vuoden sopimuksella VPN-yhteydelle tulee hintaa vain muutamia euroja kuukaudessa, eikä kuukausittain uusiutuva sopimuskaan ole kuin noin kymmenen euroa per kuukausi. NordVPN:n avulla voit yhdistää kuusi eri laitetta VPN-verkkoon samaan aikaan. Se, mikä on käyttäjien antaman palautteen perusteella NordVPN:n yksi parhaista puolista on se, että se sallii eri maiden serverien kautta käyttäjältä käyttäjälle lataamisen eli P2P-lataamisen. Maat, joiden kautta NordVPN sallii P2P-lataamisen, ovat Romania, Luxemburg, Ruotsi, Latvia, Venäjä, Latvia, Hollanti ja Kanada. Myös Tor-verkon käyttö onnistuu NordVPN:n avulla.

Kaiken tämän lisäksi NordVPN sopii pelaajille uskomattoman hyvien turvallisuusominaisuuksiensa takia. Pelin sisäänrakennettu anti-DDoS -järjestelmä takaa sen, että toiset pelaajat tai hakkerit eivät pääse tekemään hyökkäyksiä tai urkkimaan luottokorttitietoja, käyttäjätunnuksia, tai muuta henkilökohtaista ja arkaluontoista dataa. Tämä suojaa pelaajaa myös ärsyttäviltä katoksilta pelin toimivuudessa.

+ Markkinoiden yksi suurimpia palvelinvalikoimia
+ Nopeat yhteydet
+ Tehokkaimmat estot DDoS-hyökkäyksiä vastaan edistyneiden turvallisuusominaisuuksien ansiosta (sisäänrakennettu anti-DDos -järjestelmä)
+ NordVPN tekee myös hyväntekeväisyyttä tarjoamalla ilmaisen VPN:n erityisille henkilöille, jotka ovat hätätilassa tai hengenvaarassa tai sananvapauden riiston kohteena
+ Ilmainen testaus rahat takaisin -periaatteella
+ Useat päivitykset takaavat toimivuuden
– Ei juurikaan palvelimia Afrikassa

 • ExpressVPN – nopeutta vailla vertaansa

ExpressVPN:n nimi kattaa lupauksensa, sillä ExpressVPN tarjoaa nimensä mukaisesti markkinoiden nopeimpia VPN-yhteyksiä. ExpressVPN sijaitsee Britannian Neitsytsaarilla, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että NSA:n lait eivät päde ExpressVPN:n. Palvelinmäärältäänkin ExpressVPN on huippuluokkaa, samoin palvelimien sijaintimaiden suhteen. ExpressVPN:n palvelimia sijaitsee yli 90 maassa, joten valinnanvaraa käyttäjällä riittää. ExpressVPN on todella joustava VPN-palveluntarjoaja monilta osin: voit esimerkiksi valita sen, kuinka paljon yhteydestäsi haluat suojata VPN:n avulla.

Nopeuden lisäksi ExpressVPN saa kiitosta uskomattomasta joustavuudestaan. Ensinnäkin se sisältää loistavan asiakaspalvelun, joka palvelee jokaisena vuorokaudenaikana jokaisena päivänä viikossa, eli asiakaspalvelu on auki käyttäjille 24/7. Sen lisäksi käyttäjä voi itse manuaalisesti määrittää haluamansa tunnelin, eli suojata haluamansa verkkoliikenteen. Esimerkiksi split-tunnelointi auttaa pelaajaa niin, että kaiken muun paitsi pelin datan voi suojata, jotta minimoit verkon viivettä pelatessa. Express VPN:n avulla voit suojata jopa kolme laitetta samanaikaisesti samalla kuukausimaksulla. Lisäturvaa käyttäjälle tuo myös ExpressVPN:n takaama ”no logs” -käytäntö, mikä tarkoittaa siis sitä, että käyttäjästä ei tallenneta mitään logeja tai dataa ExpressVPN:lle.

+ Huippunopea, ellei kaikista nopein, VPN-yhteys
+ Ping on huippuluokkaa, mikä takaa parhaan mahdollisen pelikokemuksen ilman jähmettymisiä matkan varrella
+ 90 sijainnissa yli 3000 palvelinta
+ Takuuvarmasti ”no log” -käytäntö, eli ExpressVPN ei tallenna tietoja käyttäjästä laisinkaan vaan takaa täyden anonymiteetin
+ Ilmainen kokeilu mahdollistaa palvelun testaamisen
– Pientä kaatuilua VPN-kirjautumisessa Windowsilla arvosteluiden mukaan
– Hinnat hieman korkeammat, kuin muilla samantasoisilla VPN-palveluntarjoajilla

 • F-Secure FREEDOME VPN – luotettava ja turvallinen, suomalainen VPN

F-Secure FREEDOME VPN on kuuluisan tietoturvayrityksen F-Securen oma VPN-palvelu. Kuten muidenkin laadukkaiden VPN-palvelujen avulla, myös F-Securen avulla saa kaikki perusturvallisuuteen liittyvät ominaisuudet palvelun mukana. Se, mikä F-Secure FREEDOME VPN:stä tekee erityslaatuisen ovat kuitenkin sen edistyneet turvallisuusominaisuudet. F-Secure FREEDOME VPN muun muassa estää tehokkaasti seurantayrityksiä, joita hakkerit voivat pelaajille tehdä. F-Secure FREEDOME VPN -palvelu sisältää myös kehutun interaktiivisen Tracker Mapperin, joka on edistyksellistä teknologiaa seurantayritysten saralla. Se tallentaa kaikki seurantayritykset (sen sijaan, että kertoisi vain lukeman seurantayrityksistä) ja näyttää ne helpon käyttöliittymän kautta modernilla interaktiivisella kartalla.

Turvallisuustoimintojen lisäksi F-Secure FREEDOME VPN saa kiitosta sen edullisista hinnoista ja helppokäyttöisestä liittymästä. F-Secure FREEDOME VPN -yhteys on saatavana kaikenlaisille alustoille, myös mobiilialustoille. Koska yrityksen takana toimii tunnettu ja hyvämaineinen F-Secure -yritys, tarkoittaa se myös sitä, että F-Secure FREEDOME VPN -kehittäjillä on ollut runsaasti resursseja keskittyä myös asiakastyytyväisyyteen. Kaiken tämän lisäksi se, että F-Secure FREEDOME VPN on suomalainen palvelu takaa sen, että F-Secure FREEDOME VPN noudattaa parhaita ja korkeimpia mahdollisia turvallisuussäädöksiä. F-Secure FREEDOME VPN on hinnaltaan melko edullinen, sillä sen saa käyttöönsä alle viidellä eurolla kuukaudessa. Useamman laitteen tilaus maksaa sekin vain alle seitsemän euroa kuukaudessa. Sen lisäksi, että F-Secure FREEDOME VPN hinnat ovat alhaiset, voi F-Secure FREEDOME VPN -palvelua testata ilmaiseksi viiden päivän ajan.

+ Äärimmäisen pitkälle viety turvallisuusteknologia
+ Oma Tracker Mapper -seurantaohjelma seurantayrityksille
+ Edullinen ja kilpailukykyinen hinta
+ Erittäin helppokäyttöinen, suomenkielinen palvelu
+ F-Secure FREEDOME VPN ei tallenna asiakaslogeja järjestelmäänsä
+ Suomalainen palvelu takaa huippuluokan laadun ja luotettavuuden
– Tilaus on aina otettava vuodeksi kerrallaan
– Ei toimi kaikkien suoratoistopalvelujen kanssa

 • BlufVPN – kohderyhmänä pelaajat

Pelien ja pelaamisen sujuvuuden kannalta tärkeää pelaajille on se, miten nopea netti ja VPN-yhteys ovat. Se on varmasti kaikista tärkein syy sille, miksi niin monet pelaajat ovat valinneet omaksi VPN -yhteydekseen BlufVPN:n. BlufVPN lupaa pelaajille yhtä haluttua asiaa: äärimmäisen kovatasoista suojauskykyä ja suurimman tason kryptausta eli salausta, mutta näiden lisäksi myös toimintavarmaa suorituskykyä ja pelaajille tärkeää nopeutta. Tämän lisäksi BlufVPN lupaa asiakkailleen, että se ei pidä kirjaa servereidensä läpi kulkevia tietoja käyttäjistä, mikä takaa entistä paremman suojauskyvyn BlufVPN-palvelulle.

Toimintavarmuuden, korkean suojausluokan ja nopean yhteyden lisäksi BlufVPN on erinomainen teknisten tietojensa kautta. Se tarjoaa yhteyttä jopa yli 50 eri maan palvelimien kautta, joten pelaajalla on runsaasti valinnanvaraa siinä, minkä maan kautta haluaa datansa ajaa. Useampi eri maa serverivaihtoehdoissa tarkoittaa sitä, että pelaaja saa halutessaan julkaisupäivänä käyttöönsä sijaintilukitut pelit. Koska näiden yli 50 maan sisälle BlufVPN on rakentanut yli 500 palvelimen verkoston, ei SaferVPN-palvelusta puutu nopeutta. Yksi asiakas saa käyttöönsä samalla kuukausimaksulla jopa viisi erillistä yhteyttä, joten halutessaan käyttäjä saa pelikoneensa lisäksi vaikka kännykän, tabletin ja muut laitteet kulkemaan VPN-yhteyden kautta. BlufVPN on edullinen, sillä se maksaa vain reilut kaksi euroa kuukaudessa.

+ BlufVPN sisältää niin sanotun kill switch -kataisintoiminnon, jolla yhteydet voi sammuttaa nopeastikin
+ Edullinen kuukausihinta sisältää viisi käyttäjää
+ Täysin anonyymit istunnot käyttäjälle – ei huolta henkilötietojen tallennuksesta
+ Runsaasti palvelimia yli 50 maassa
+ SaferVPN käyttää kaikkein kovatasoisinta kryptaustasoa, eli AES 256-bit -järjestelmää
+ SaferVPN:ltä saat suojelun palvelunestohyökkäyksiä vastaan
– Kolmen vuoden mittainen sopimus halvin

 • CyberGhost VPN – palvelinten kuningas

Haluatko itsellesi pelaamista varten sellaisen VPN-yhteyden, jossa riittää palvelimia eri maissa? Silloin valintasi on CyberGhost VPN. CyberGhost VPN -palvelulla on yli 8000 palvelinta käytössään eri maissa. Tämähän on jokaisen pelaajan unelma: palvelinten määrä yli 90 eri maassa takaa jokaiselle pelaajalle sen, että pelaaja saa haluamansa pelin mistä tahansa julkaisumaasta.

CyberGhost VPN on erinomainen valinta VPN-palveluksi myös sen takia, että se takaa käyttäjän yksityisyyden niin, ettei se tallenna käyttölogeja sessioista ollenkaan. Lisäksi CyberGhost VPN:n salausjärjestelmät ovat äärimmäisen tehokkaat. CyberGhost VPN sisältää IP- ja DNS -vuotosuojaukset jopa viidelle samanaikaiselle yhteydelle, jotka sisältyvät kuukausihintaan.

+ CyberGhost VPN -palvelulla on erittäin helppokäyttöinen käyttöliittymä
+ CyberGhost VPN tarjoaa ilmaisen kokeilujakson lisäksi tyytyväisyystakuun
+ CyberGhost VPN:llä on ilmaisjakso myös iOS-käyttäjille, että Android-käyttäjille
+ Erilaiset käyttöprofiilit tekevät CyberGhost VPN-palvelun käytöstä entistä helpompaa
– CyberGhost VPN ei ole nopeimmasta päästä oleva VPN-yhteys

 • Air VPN – joustavimmat tilausjaksot

Kun kaikki muut pelaamiseen liittyvät puitteet ovat kunnossa, kaipaa pelaaja enää simppeliä ja toimivaa VPN-yhteyttä. Toisinaan pelaaja saattaa kaivata kuitenkin kaikista joustavinta VPN-vaihtoehtoa. Silloin jokaisen joustavuutta kaipaavan pelaajan kannattaa kääntyä Air VPN -palvelun puoleen, sillä Air VPN:n voi tilata myös lyhyeksi ajaksi. Suurimpaan osaan VPN-palveluista pitää sitoutua vuodeksi, mutta Air VPN on halunnut selkeästi erottua kilpailijoista tässä kohtaa. Air VPN tarjoaa asiakkailleen jopa niinkin lyhyitä kuin vain kolmen päivän pituisia. Tämä on erityisen hyvä sellaisille pelaajille, jotka ovat vasta aloittelemassa pelaamista, ja haluaisivat testata palveluita rauhassa ilman vuoden sitoutumista.

Mitä tulee muihin kilpailutekijöihin VPN-yhteyksien maailmassa, Air VPN ei ihan pärjää suurimmille kilpailijoilleen. Sillä on palvelimia melko vähän ja vain 20 eri maassa. Palvelimia on vain reilu 200 kappaletta, mikä on todella vähän verrattuna isoimpiin kilpailijoihin. Siitä huolimatta Air VPN -palvelusta saa hyvää tietoturvaa ja pelaajille tärkeän VPN-yhteyden kill switchin eli toiminnan katkaisinkytkimen. Käyttöliittymä on kohtalaisen helppokäyttöinen, mutta vaatii ensikertalaiselta hieman tutustumista ja totuttelua ennen täysin sujuvaa käyttöä. Hinnaltaan Air VPN on keskitasoa, eli vain muutamia euroja kuukaudessa, johon sisältyy jopa viiden samanaikaisen yhteyden käyttäminen.

+ Air VPN on edullinen ja tehokas
+ Air VPN sisältää sekä ilmaisen kokeilujakson, että rahat takaisin -takuun
+ Tarjoaa mahtavan lyhyitä jaksoja asiakkaille, jopa vain kolmen vuorokauden palvelujaksoa
+ Sisältää palvelimet Aasiassa niin Tokiossa, että Hong Kongissa
– Kohtuullisen vähän palvelimia ja käyttömaita
– Vaatii hieman tuntemusta, jotta pelaaja voisi saada Air VPN:stä kaiken hyödyn irti
– Ilmaisen kokeilujakson eteen täytyy nähdä hieman vaivaa, sillä sen saa vain asiakaspalvelun kautta.

 • Private Internet Access (PIA) – erinomainen hinta-laatu -suhde

Oletko pelaaja, joka etsii sitä kuuluisaa kultaista keskitietä, eli VPN-maailman tapauksessa kohtuullisen hinnan omaava, mutta hyvät palvelut sisältävä VPN-palvelua? Private Internet Access, eli lyhyemmin PIA, on juuri tällainen VPN-palvelu. Sillä on todella suuri serverien valikoima ympäri maailmaa – Private Internet Accessin kautta saat pääsyn yli kolmelle tuhannelle palvelimelle jopa 84 eri maassa. Ihmeellistä tästä luvusta tekee palvelun hinta, joka on rutkasti pienempi, kuin saman tai suuremman palvelinmäärän sisältävät, hyvätasoiset kilpailijat VPN-kentällä.

Private Internet Access -palvelu on halvan hintansa ja loistavan palvelinvalikoimansa lisäksi myös todella helppokäyttöinen VPN. Monet käyttäjät ovat kuvailleet sitä klassiseksi ”plug and play” -VPN:ksi – siis sellaiseksi VPN:ksi, joka on jopa aloittaville VPN-käyttäjille äärimmäisen helppo asennettava ja käyttöönotettava. Myös VPN-määritysten tekeminen on helppoa. sillä määritykset pystyvät tekemään Private Internet Accessin käyttöliittymässä vain muutamissa sekunneissa. Private Internet Access -palvelun nopeus ei ole valitettavasti huippuluokkaa, vaikka ei hitaimmastakaan päästä. Jos Private Internet Accessin nopeus on pelaajalle liian hidas, on hänellä seitsemän päivän tyytyväisyystakuun ansiosta viikko aikaa lunastaa rahat takaisin.

+ Tarjoaa 30 päivän rahat takaisin -tyytyväisyystakuun käyttäjille
+ Hintaansa nähden tehokas VPN-ratkaisu – kalleinkin tilaus on alle 12 € kuukaudessa
+ Palvelinvalikoima ja käytettävissä olevat maalokaatiot ovat erittäin hyvät hintaan nähden
+ Private Internet Accessilla on erittäin kehuttu, helppokäyttöinen asennus ja käyttöliittymä
– Nopeus ei ole huippuluokkaa

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja

blufvpn-logo-

Erikoisuus

Tuore ja Turvallinen

Players from sijainti
Kokeile tästä
cyberghost logo

Erikoisuus

Pitkä Kokemus Alalta

Players from sijainti
Kokeile tästä
ExpressVPN

Erikoisuus

Markkinajohtaja

Players from sijainti
Kokeile tästä