surfsahrkvpn

Surfshark VPN

4.6

5

Laitteiden määrä

3200

Servereiden määrä

Erikoisuus

Erinomainen hinta/laatu suhde

  • Kätevä Killswitch ominaisuus
  • Voi käyttää useita yhteyksiä peräkkäin
  • Nopea chat-asiakaspalvelu

Esittely

Surfshark VPN turvaa yksityisyyden internetissä. Sen avulla voit liikkua turvallisesti jättämättä itsestäsi liikaa jälkiä. VPN eli Virtual Private Network mahdollistaa sen, että internetin selauksessa oma sijanti on salattu, ja VPN lähettää dataa suojakoodatun tunnelin kautta. VPN piilottaa IP-osoitteen, jota internetin käyttäjä tarvitsee netissä liikkumiseen.

Hyödyt

  • Kätevä Killswitch ominaisuus
  • Voi käyttää useita yhteyksiä peräkkäin
  • Nopea chat-asiakaspalvelu
  • 30-päivän rahat takaisin takuu

Haitat

  • Rajoitetut P2P-palvelimet huonoilla nopeuksilla
  • Ei jaettua tunnelointia iOS:ssä

Yleistietoa

Nettisivu

surfshark.com

Perustusvuosi

Alustat

Android, iOS, Linux, MacOS, Windows

Kielet

Sijainnit

Vietnam USA United Arab Emirates Ukraine United Kingdom Turkey Taiwan Switzerland Sweden Spain South Africa Slovenia Slovakia Singapore Serbia Romania Portugal Poland Panama Norway Nigeria New Zealand Netherlands Moldova Mexico Malaysia Luxembourg Lithuania Latvia Japan Italy Israel Isle of Man Ireland India Iceland Hungary Hong Kong Greenland Greece Germany Georgia France Finland Estonia Denmark Czech Rep. Cyprus Croatia Costa Rica Colombia China Chile Canada Bulgaria Brazil Bosnia-Herzegovina Bolivia Belgium Austria Australia Argentina Algeria Albania

Maksaminen

Laitteiden määrä

5

Servereiden määrä

3200

Asiakaspalvelu

24/7

Ilmainen kokeilu?

30 päivää

Erikoisominaisuudet

AES-256-GCM algorithm EUR Hide IP Kill Switch P2P Split tunneling Zero Log

Surfshark VPN Arvostelu

Yleistä tietoa

Surfshark on yksi uusista VPN-yhteyden tarjoajista, ja se on pienen alkukankeuden jälkeen onnistunut saavuttamaan hyvän aseman alalla. Surfshark on panostanut erityisesti tasaiseen laatuun, asiakaspalveluun ja VPN-palvelun toimivuuteen kokonaisuutena. Se onkin melko yksinkertainen, ja sen käyttö on todella mutkatonta alusta alkaen.

Surfshark tarjoaa mahdollisuuden käyttää P2P-liikennettä, ja kertoo sivustollaan, että tukee myös torrentteja. P2P-liikenne ohjataan automaattisesti Alankomaiden palvelimien kautta, jotta toiminta olisi käyttäjälle mahdollisimman turvallista. Surfshark tulee todennäköisesti vielä kehittymään, sillä se on vielä melko uusi toimija. Siitä huolimatta se on jo onnistunut luomaan paljon erilaisia positiivisia ominaisuuksia, joita monet muutkin VPN-tarjoajat voisivat ottaa osaksi omaa VPN-palveluaan.

Turvallisuus ja luotettavuus

Surfshark on luotettava palveluntarjoaja, joka on panostanut turvallisuuteen. Se muun muassa toimii Iso-Britannian Neitsytsaarilta käsin, mikä mahdollistaa sen, että sitä ei ole velvoitettu säilömään dataa lainkaan. Tämän lisäksi Surfshark kertoo avoimesti sivuillaan tiedoista, joita se ei kerää asiakkailta. Näihin tietoihin kuuluvat selaustiedot, laajakaistat, osto- ja maksutapahtumat, yhteysajat ja verkkoliikennedata.

Muussa turvallisuudessa Surfshark täyttää kaikki vaadittavat tasot, ja se on hankkinut 256-bit AES-salauksen, OpenVPN- ja IKEv2-protokollat, jotka pitävät sen käyttäjien tiedot suojassa. Käytössä on myös Cleanweb-ominaisuus, jonka tarkoituksena on estää ponnahdusikkunat, seurannat ja haittaohjelmat.

Surfsharkin käyttämä Zero-knowledge DNS varmistaa sen, että käyttäjiä ei voida vakoilla internetissä. Tämä onnistuu muodostamalla yksityisen DNS:n eli domain name systemin jokaiselle palvelimelle. DNS on järjestelmä, jonka avulla verkkotunnukset muutetaan IP-osoitteiksi.

Käytössä on myös Killswitch, joka takaa sen, että yhteyden katketessa käyttäjän omat tiedot eivät vaarannu. Surfshark suorittaa myös ulkopuolisen tahon valvoman turvallisuusanalyysin, joka testaa järjestelmää esimerkiksi vuotojen varalta. Tämä kertoo käyttäjien yksityisyyden arvostamisesta ja hyvästä suhtautumisesta turvallisuuteen ja tietosuojaan.

Käytössä on myös Multihop -ominaisuus, joka on harvinainen, mutta erittäin tervetullut lisäominaisuus. Se tarkoittaa sitä, että VPN:n käyttäjä voi muodostaa useita peräkkäisiä VPN-yhteyksiä ja sitä kautta käytännössä pysyä internetissä täysin jäljittämättömissä.

Asiakaspalvelu

Surfshark tarjoaa asiakkailleen tukea 24 tuntia vuorokaudessa 7 päivää viikossa. Asiakaspalvelun merkitys korostuu erityisesti käyttöönoton yhteydessä, mutta moni unohtaa sen tärkeyden jälkeenpäin. Mahdollisia asiakaspalvelua vaativia tilanteita ovat myös esimerkiksi turvaprotokollan häiriintyminen, yhteyden katkeaminen ja VPN-yhteyden asennus uusiin laitteisiin. Nykymaailmassa nopeat yhteydet korostuvat, ja moni haluaakin mahdollisuuden pysyä internetissä jatkuvasti. Niinpä esimerkiksi yhteyden kaatuessa on hienoa, jos asiakastuki vastaa mahdollisimman nopeasti vuorokaudenajasta ja viikonpäivästä riippumatta.

Tukivaihtoehtoja on myös useita, ja niistä nopein on live chat. Palvelussa on tarjolla myös yleisesti VPN:n toimintaa käsittelevä oppimiskeskus ja sivuston oma tukikeskus, joka pyrkii vastaamaan esiintyviin kysymyksiin. Sivustolla on lisäksi yhteydenottolomake, jos live chatin kanssa on ongelmia, tai sitä ei halua käyttää.

Maksutavat

Surfshark tarjoaa kolme hinnoittelutapaa, joista sen asiakas voi valita joko kuukauden, 12 kuukauden tai 24 kuukauden sopimuksen. Hinta on sitä edullisempi, mitä pitemmän sopimuksen asiakas valitsee.

Yhden kuukauden sopimus ei luonnollisesti sido mihinkään, ja lisäksi Surfshark tarjoaa 30 päivän takuun, jolloin rahansa saa takaisin, jos on tyytymätön tuotteeseen. Jos Surfsharkin tilaa yhdeksi kuukaudeksi, hinta on 9.88 euroa ilman veroja. Tilatessa 12 kuukauden sopimuksen hinnaksi tulee kuukautta kohden 4.99 euroa eli kokonaishinnaksi 59.88 euroa. Edullisin 24 kuukauden sopimus maksaa asiakkaalle kuukautta kohden 1.79 euroa, ja sen kokonaishinta on 42.96 euroa. Kahden vuoden sopimus on siis huomattavasti halvempi kuin vuoden kestävä sopimus.

Maksuvaihtoehtoja on tarjolla useita, ja myös suomalaisten suosimia tapoja on kohtuullisesti. Surfshark on mahdollista maksaa yleisimmillä luottokorteilla kuten Visa, Mastercard, American Express ja Discover. Lisäksi maksutavaksi käyvät PayPal tai yleisimmät kryptovaluutat eli Bitcoin, Ripple ja Ethereum.

Rahat takaisin-takuu

Surfshark ei suoraan tarjoa ilmaista kokeiluversiota, mutta rahat on mahdollista saada takaisin 30 päivän ajan, jos tuotteeseen ei ole tyytyväinen. Tuotteen voi siis tilata kirjautumalla Surfsharkin sivustolle ja tilaamalla esimerkiksi kuukauden paketin, joka on mahdollista palauttaa, jos esimerkiksi kokee, että juuri tämä VPN ei ole itselle sopiva.

Yhteensopivuus

Surfshark soveltuu käytettäväksi useimmilla laitteilla, ja se on yhteensopiva esimerkiksi Windowsin, Linuxin ja Androidin kanssa. Siinä ei ole estoja sen suhteen, kuinka monelle laitteelle sen voi asentaa, joten koko perheen on mahdollista käyttää Surfsharkia samalla tilauksella. Sovellukset eivät kuitenkaan ole täysin yhdenmukaisia kaikilla laitteilla, ja esimerkiksi MacOs-järjestelmällä käytettynä sen toiminnot eroavat hieman Androidista ja Windowsista.

Nopeus

Surfshark on onnistunut ylläpitämään nopeutensa huolimatta toiminnan laajenemisesta. Mitään erityisempiä käyttökatkoksia ei esiinny, ja VPN toimii vaivattomasti, ilman erityisiä ongelmia. Nopeus on tärkeää esimerkiksi siksi, että sisällön lataus onnistuu vaivattomasti ja suoratoisto toimii ilman keskeytyksiä.

Tietojen lähetys on VPN-yhteyden kautta hieman hitaampaa, koska se on salattu yhteys. Se voi toisaalta myös nopeuttaa yhteyttä, jos palveluntarjoaja on hidastanut yhteyden laatua jostain syystä.

Nopeuteen ja sujuvuuteen vaikuttaa myös saatavilla olevien palvelimien määrä eri maissa, sillä VPN-yhteys muodostetaan näiden palvelimien kautta, ja mitä enemmän niitä on, sitä sujuvampaa myös palvelimien käyttö ja yhteyden muodostus on. Surfsharkin käytössä on yli 800 palvelinta yli 50 maassa, ja palvelimien määrää pyritään todennäköisesti myös edelleen kasvattamaan. Palvelimet on sijoitettu erityisesti suosituille alueille, joissa on runsaasti internetkäyttäjiä, kuten ympäri Eurooppaa, Yhdysvaltoja ja Aasian väestökeskittymiin. Nopeudessa saattaa toisaalta esiintyä muutoksia, sillä nuoren iän vuoksi Surfshark tulee todennäköisesti kasvattamaan käyttäjäkuntaansa, ja sen vuoksi nopeus saattaa hieman hidastua.

Surfshark ja muut VPN-yhteydet voivat auttaa kumoamaan Netflixinja muiden suoratoistopalveluiden maakohtaiset rajoitukset. Surfsharkin VPN-yhteys siis mahdollistaa myös USA:n Netflix-tuotannon katsomisen. Netflix on estänyt monien VPN-palveluiden käyttämisen, mutta osa VPN-palveluja tuottavista yrityksistä on onnistunut kiertämään nämä rajoitukset. Myös Surfshark kuuluu näihin VPN-yhteyden tarjoajiin, jonka avulla Netflixin tarjontaa voi toistaa ilman sen kummempaa vaivaa ja hampaiden kiristelyä.

Netflixin lisäksi Surfsharkilla on mahdollista suoratoistaa myös muita palveluita ilman maarajoituksia. Se avaa suoratoistopalveluista Hulun ja BBC:n iPlayerin, joten asiakkaan on mahdollista päästä käsiksi monen eri maan ohjelmistoihin. Tilanne saattaa kuitenkin muuttua, sillä Surfshark on toistaiseksi melko nuori palveluntarjoaja, ja on osittain senkin vuoksi onnistunut piilottelemaan Netflixin ja muiden suoratoistopalveluiden VPN-estoilta.

surfsahrkvpn

Erikoisuus

Erinomainen hinta/laatu suhde

Players from sijainti
Kokeile tästä

Kuinka ostaa Surfshark VPN?

VPN on ostettavissa Surfsharkin omalta sivustolta, ja sen hankkiminen on helppoa. Surfshark tarjoaa sivustollaan tällä hetkellä kolme eri vaihtoehtoa VPN:n ostamiselle. Hintavin näistä on kuukauden sopimus, kun taas edullisin hinta on luonnollisesti 24 kuukauden sopimuksella. Tarjolla on myös 12 kuukauden sopimus, joten valinnanvaraa on tarjolla.

Kun olet valinnut haluamasi VPN-sopimuksen, valitse oikea sivulla näkyvistä vaihtoehdoista. Lisäksi voit samalla vaihtaa halutessasi valuutan. Tämän jälkeen luo tili omalla sähköpostiosoitteellasi, valitse haluamasi lisäosat kuten esimerkiksi Hacklock ja valitse maksutapa, jolla haluat VPN-tilauksen maksaa.

Tilausvahvistus lähetetään sähköpostiisi. Jos et saa tilausvahvistusta, ole yhteydessä sivustoon asiakaspalvelun kautta.

Yhteenveto

Surfshark on todella helppokäyttöinen ja kuitenkin samalla monipuolinen VPN-yhteyden tarjoaja, joka on kehittänyt mukavan määrän lisäominaisuuksia omaan tuotteeseensa ja täyttää tämän ohella kaikki aiemmat vaatimukset. Se on turvallisuudeltaan huipputasoa ja panostaa selkeästi sujuvuuteen ja nopeuteen luomalla lisää palvelimia eri maihin. Lisäksi se ei rajoita laitekohtaista käyttöä, vaan samalla hinnalla sen voi asentaa niin moneen laitteeseen kuin itse katsoo tarpeelliseksi.

Surfshark ei nuoresta iästä johtuen ole vielä täysin vakauttanut asemaansa VPN-markkinoilla, joten täysin varmaksi sitä ei voi toistaiseksi sanoa, jos esimerkiksi verrataan vanhempiin palveluntarjoajiin. Kuitenkin kyseessä on erittäin potentiaalinen, todennäköisesti pian huimaan suosioon nouseva VPN.

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja

Surfshark VPN Arvostelut käyttäjiltä

Palvelua ei ole vielä arvosteltu. Ole ensimmäinen!

Oletko kokeillut palvelua Surfshark VPN?

Arvostele VPN Asteikolla 1-5

Samanlainen Palvelu

ExpressVPN

Markkinajohtaja

Kokeile tästä
blufvpn-logo-

Tuore ja Turvallinen

Kokeile tästä
NordVPN logo

Todella nopea ja turvallinen

Kokeile tästä
surfsahrkvpn

Erikoisuus

Erinomainen hinta/laatu suhde

4.6