StrongVpn logo

StrongVPN

4.3

5

Laitteiden määrä

+500

Servereiden määrä

Erikoisuus

Varma VPN

 • Helppokäyttöinen
 • 24/7 live chat
 • 12 samanaikaista yhteyttä

Esittely

StrongVPN on yksi maailman vanhimmista ja suosituimmista VPN-palveluista. Se ansaitsee läpikotaisen arvostelun sen vahvuuksien ja heikkouksien selvittämiseksi, sillä se on toiminut alalla lähes 15 vuotta ja tarjoaa yli 950 palvelinta ja useita salausprotokollia. Tämä laaja VPN-arvostelu tarkastelee StrongVPN:n käyttöön liittyviä etuja ja haittoja, käyttäjien mieltymyksiä, asiakaspalvelua, turvallisuutta ja yksityisyyttä sekä suorituskykyä (nopeuksia).

Hyödyt

 • Helppokäyttöinen
 • 24/7 live chat
 • 12 samanaikaista yhteyttä
 • Kill Switch, WireGuard-protokolla
 • Tukee torrenttien lataamista
 • Ei säilytä lokikirjoja
 • 30 päivän rahat takaisin -takuu

Haitat

 • Bitcoin ei kuulu maksutapoihin
 • ”Paras mahdollinen sijainti” -toiminto ei toimi kuvauksen mukaisesti
 • Rajallinen määrä pakettivaihtoehtoj

Yleistietoa

Nettisivu

strongvpn.com

Perustusvuosi

2005

Alustat

Android, iOS, Linux, MacOS, Windows

Kielet

Sijainnit

Zimbabwe USA United Arab Emirates Uganda United Kingdom Turkey Switzerland Sweden Spain South Africa Serbia Portugal Poland Peru Norway Netherlands Mexico Malaysia Luxembourg Latvia Japan Italy Israel Ireland India Germany Gabon France Finland Estonia Denmark Czech Rep. Costa Rica Comoros Colombia Chile Canada Brazil Belgium Austria Australia Argentina

Maksaminen

Laitteiden määrä

5

Servereiden määrä

+500

Asiakaspalvelu

24/7

Ilmainen kokeilu?

30 päivää

Erikoisominaisuudet

AES-256-GCM algorithm EUR Hide IP Kill Switch P2P Split tunneling Zero Log

StrongVPN Arvostelu

Yleiskatsaus

Vaikka StrongVPN-sovellus julkaistiin vuonna 2005, kyseinen yritys aloitti tietokoneiden ja lisävarusteiden myynnin jo vuonna 1994. Myöhemmin yritys laajensi toimintaansa ja alkoi tarjota puhelinverkkoyhteyspalveluita California.net-verkkosivun kautta. StrongVPN:n päämaja sijaitsee Yhdysvaltojen Kaliforniassa.

StrongVPN:n tekniset ominaisuudet lyhyesti

Yhteensopivuus: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, DDWRT, reitittimet
Rekisteröity: USA (Kalifornia)
Palvelinten määrä: 950+
Maiden määrä: 35
Maksutavat: luottokortit, PayPal, Alipay
Tuetut protokollat: L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN, SSTP, Wireguard
Samanaikaiset yhteydet: 12
Salaus: 256-bittinen AES
Lokikirjakäytäntö: ei lokeja
Asiakaspalvelu: 24/7 livechat, sähköposti, puhelin
Laajakaista: rajoittamaton
Datan käyttö: rajoittamaton

Käytön helppous

StrongVPN-sovellus on helppo ladata, asentaa ja käyttää. Kotisivun käyttöliittymä on informatiivinen, ja tiedät heti nopean silmäilyn jälkeen mitä tehdä. Yksinkertaisesti sanottuna, se tarjoaa perusominaisuuksia, jotka eivät häiritse tärkeimpien tietojen löytämistä. Löydät valikosta lisää tietoja ja ominaisuuksia. Voit konfiguroida sovelluksen omien mieltymyksien mukaiseksi.

Myös palvelimeen yhdistäminen on helppoa. Ellet etsi mitään tiettyä, StrongVPN-sovellus tekee kaiken työn puolestasi. Haittapuolena on se, että USA:n, Kanadan ja Iso-Britannian suoratoistopalveluihin soveltuvia palvelimia ei ole erikseen mainittu, kuten esimerkiksi SaferVPN:llä ja muilla merkittävillä VPN-palveluntarjoajilla on tapana tehdä.

Niin Android- kuin Windows -sovellukset ovat erittäin helppokäyttöisiä. Windows-sovelluksesta löytyy tosin hieman enemmän asetuksia kuin Android-versiosta. Muuten nämä kaksi sovellusta ovat lähes identtisiä. Eri laitteiden välillä vaihtaminen on siis helppoa VPN:ää käyttäessä. Jos kohtaat ongelmia StrongVPN-ohjelman kanssa, voit käyttää live chat -toimintoa, joka löytyy kyseisen palveluntarjoajan verkkosivujen oikeasta alakulmasta. Kaiken lisäksi nettisivujen luettavuus ja värit ovat ilo silmälle.

Laitteet ja yhteensopivuus

StrongVPN on yhteensopiva useimpien laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa, kuten voit lukea alta.

Sovellukset

StrongVPN toimii kaikilla suosituilla laitteilla, mukaan lukien Windows, Mac, Android, iOS ja Linux. Palvelu tarjoaa myös Amazon Kindle- ja Kodi-laitteille mukautetut VPN-sovellukset.

Reitittimet

Käytä yksityiskohtaista ohjeistusta konfiguroidaksesi reitittimesi ja suojellaksesi kaikkea kodissasi tapahtuvaa internetliikennettä.

Suoratoistolaitteet ja pelikonsolit

Seuraa manuaalista ohjeistusta StrongVPN:n asentamiseksi PlayStation-, AppleTV-, Xbox- ja Amazon Fire TV -laitteillesi. VPN toimii myös Roku-, Chromecast- ja Nintendo -laitteilla.

Palvelimet

StrongVPN on ottanut edistysaskelia lisätäkseen palvelimiensa sijaintien määrää ympäri maailmaa. Kaksi vuotta sitten palvelu tarjosi 600 palvelinta 19 maassa. Joulukuussa 2019 StrongVPN tarjoaa yli 950 palvelinta, 59 kaupungissa, 35 maassa. Näiden vakuuttavien lukujen vuoksi voit olla varma, että identiteettisi on turvassa ja pääset tuhansille sensuroiduille sivustoille. Tämän lisäksi StrongVPN tarjoaa yli 59500 IP-osoitetta.

Asiakaspalvelu

StrongVPN väittää, että heidän asiakaspalvelunsa on paras vastausajan ja laadun suhteen. Omien sanojensa mukaan heillä on yksi parhaista asiakaspalvelutiimeistä. Verkkosivut tarjoavat teknistä tukea kellon ympäri (24/7 livechat). Kun testasimme sivustoa, tekninen tuki osoittautui erittäin omistautuneeksi työlleen ja he osasivat tarjota seikkaperäistä tietoa kaikkiin lähettämiimme kysymyksiin. Asiakaspalvelu on jaettu kolmeen osastoon: laskutuksen tukeen, myyntiin ja tekniseen tukeen. Sinun täytyy syöttää sähköpostiosoitteesi lisäksi kysymyksesi, ja sinut sijoitetaan jonoon. Saat apua muutamassa sekunnissa.

Mikäli ongelmasi ei ole kiireellinen, voit ottaa yhteyttä sähköpostitse. Voit lähettää viestin sähköpostisi kautta tai ottaa yhteyttä nettisivujen lomakkeen välityksellä. Vastauksen saamisessa voi kestää muutama tunti, joka on poikkeuksellista ottaen huomioon, että heillä on live chat -toiminto jossa vastauksen saa välittömästi. Voit myös soittaa numeroon +1-800-755-8001 maanantaista perjantaihin, 9.00–17.00 CT (UTC -6).

Hinnoittelu ja maksutavat

StrongVPN tarjoaa kaksi pakettivaihtoehtoa, mikä voi olla pettymys, sillä monet VPN-asiakkaat haluavat enemmän vaihtoehtoja. Kuukausittainen paketti maksaa 10 dollaria, ja se laskutetaan joka kuukausi. Vuoden paketti maksaa 5,83 dollaria kuukaudessa, jolloin vuoden paketin hinnaksi tulee yhteensä 69,99 dollaria. Sinun kannattaa valita vuoden paketti, jolloin säästät 42 prosenttia kokonaishinnasta.

Kyseisen palvelun kannattaisi harkita lisäävänsä sekä lyhyt- että pitkäaikaisia sopimuksia, jolloin he voisivat miellyttää myös asiakkaita, joilla on erilaiset odotukset maksujen suhteen. Yli vuoden kestävät sopimukset ovat suhteellisen halpoja ja sisältävät lukemattoman määrän alennuksia. Myös kolmen ja kuuden kuukauden paketit tarjoavat säästöjä verrattuna yhden kuukauden pakettiin.

Tarjoaako StrongVPN ilmaisen kokeilujakson?

Ilmaista kokeilujaksoa ei ole saatavilla. StrongVPN tarjoaa asiakkailleen kuitenkin riskittömän 30 päivän rahat takaisin -takuun, mikäli palvelu ei vastaa odotuksia. Tämän rahat takaisin -takuun hyvä puoli on se, että kukaan ei kysy sinulta kysymyksiä. Voit siis vain syöttää tietosi ja pyytää rahasi takaisin.

Maksutavat

StrongVPN tukee useita maksutapoja
Luottokortit, kuten Visa, MasterCard, American Express ja Discover.
PayPal
Alipay

Näiden vaihtoehtojen tulisi tyydyttää tarpeesi, mutta jos haluamasi maksutapasi ei lukeudu näihin, niin sinun pitää etsiä toinen VPN. Olet saattanut lukea jostain, että StrongVPN hyväksyy Bitcoineilla maksamisen, mutta tämä ei ole totta. Kun kysyimme asiasta, ”Hei, onko Bitcoineilla maksaminen mahdollista?”, laskutuksen tuen työntekijä vastasi, ”Hei. Ei, olemme pahoillamme. Hyväksymme luottokortit, PayPalin, Alipayn ja ApplePayn.” Tässä asiasta löytyy siis parantamisen varaa, sillä monet VPN-käyttäjät haluavat pysyä anonyyminä myös maksaessaan.

Aloita StrongVPN:n käyttö

Seuraa näitä vaiheita käytön aloittamiseksi
1. Rekisteröidy
Sinun pitää luoda käyttäjätili, jotta voit alkaa käyttämään palvelua. Varmista, että sinulla on toimiva sähköpostiosoite, koska sinua pyydetään antamaan sellainen. Valitse mieluinen paketti ja syötä sähköpostiosoitteesi. Seuraavaksi sinua pyydetään valitsemaan maksutapa.

2. Lataa ja asenna
Kun olet luonut käyttäjän, valitse laitteesi käyttöliittymä listasta, josta löytyy Windows, macOS, iOs, Android ja Amazon.

3. Yhdistä suoratoiston mahdollistamiseksi
Kun olet ladannut StrongVPN-sovelluksen, avaa se, ja valitse haluamasi palvelin. Sen jälkeen saat pääsyn estetyille sivustoille, ja voit suoratoistaa materiaalia tai pelata pelejä. Voit myös ladata sisältöä sensuroiduilta sivustoilta. Tekijänoikeuslaki estää sinua kuitenkin käyttämästä muiden henkilöiden sisältöä ilman heidän lupaansa, joten voit joutua ongelmiin.

Suoratoista sisältöä Netflixistä

Netflix tunnetaan tiukoista VPN-palveluiden ja hakkereiden vastaisista toimistaan. Useimmat VPN-palvelut eivät onnistu Netflix-sivustojen suoratoistossa. Netflix iskee ankarasti estoja poistavia palveluita, välityspalvelimia ja VPN-palveluita vastaan. Mitä tahansa palvelua, joka pystyy poistamaan Netflixin maakohtaiset rajoitukset, voidaan siis pitää tehokkaana VPN-palveluna. Testimme osoittivat, että StrongVPN pystyy palauttamaan Netflix-yhteensopivuuden niin yhdysvaltalaisilta kuin isobritannialaisilta palvelimilta.

Kyseinen VPN ei kuitenkaan pystynyt ohittamaan Ranskan ja Kanadan Netflixien estoja. StrongVPN:n verkkosivuilla vakuutetaan, että se tukee Kodi-, HBO-, Sky Go- ja ABC-sivustoja Netflixin lisäksi. Sisällön suoratoisto NBC.com- ja ABC.com-verkkosivuilta on myös mahdollista. Tämän lisäksi StrongVPN mahdollistaa Channel 4 -kanavan sisällön katsomisen. BBC iPlayerin estojen poistamiseen tämä palvelu ei kuitenkaan pystynyt. Myös Hulu on estetty useimmilta yhdysvaltalaisilta palvelimilta.

Torrenttien lataaminen StrongVPN:llä

Yksi syy käyttää VPN:ää on identiteetin salaaminen jaettaessa isoja tiedostoja muille henkilöille verkossa. Tätä kutsutaan torrenttien lataamiseksi. StrongVPN ei tuota pettymystä torrenttien lataamisen ja P2P-latausten suhteen. Torrenttien latausnopeus ei ole parhaimmasta päästä, vaikka yhteydet olisivatkin nopeat. StrongVPN kuitenkin nopeuttaa prosessia huomattavasti.

Turvallisuus ja yksityisyys

Ottaen huomioon, että StrongVPN aloitti toimintansa yli kymmenen vuotta sitten, sen yksityisyyskäytäntö muuttuu aika ajoin riippuen asiakkaan tarpeista ja odotuksista. Lue lisää StrongVPN:n lokikirjakäytännöstä, DNS- ja WebRTC-vuodoista sekä protokollavaihtoehdoista arvioidaksesi, onko tietoverkko turvallinen.

No-Logs -käytäntö

Suurin osa VPN-yrityksistä, erityisesti ilmaisista sellaisista, vaarantaa internettoimintasi turvallisuuden, vaikka he lupaisivat, etteivät pidä lokikirjoja. Ne jakavat tietojasi kolmansille osapuolille. Miten VPN:t säilyttävät lokikirjoja? Kun selailet verkossa, käytät VPN:n palvelinta ja IP-osoitetta, ja verkosto voi kerätä ja tallentaa dataasi ja tietojasi. Palveluntarjoaja voi välittää nämä tiedot eteenpäin valtion virastoille, tekijänoikeuksien haltijoille ja muille kolmansille osapuolille.

Onneksi StrongVPN mainostaa, että he eivät säilytä käyttäjien lokikirjoja. Tämä tarkoittaa sitä, että datasi on aina turvassa. Älä anna sen hämätä sinua, että StrongVPN:n päämaja sijaitsee Yhdysvalloissa, joka on tunnetun five-eyes -järjestön jäsen. Yksityisyyskäytännöstä voit lukea, että ”StrongVPN ei kerää tai säilytä internetliikennettä tai tietoja liittyen Virtual Private Network -palvelun käyttöön”. Mikäli et ole valmis jakamaan nimeäsi, laskutusosoitettasi ja muita tietoja, valitse sivusto, jossa voit maksaa Bitcoinilla ja muilla kryptovaluutoilla.

Protokollat

StrongVPN tarjoaa hyvän valikoiman vahvoja ja suosittuja protokollia varmistaakseen, että datasi pysyy täysin salassa. Näihin lukeutuu KEv2 (Internet Key Exchange Protocol Versio 2), OpenVPN (TCP, UDP and Scramble -ominaisuudet), SSTP, IPSec (IP Security), L2TP (Layer 2 -tunneliprotokolla), and WireGuard protokollat. Nämä protokollat toimivat eri tavoin riippuen käyttämästäsi laitteesta ja tarpeistasi. Mitä protokollaa kannattaisi siis käyttää?

Älä epäröi valita IPSec/IKEv2, jos käytät Windows-, macOS- tai iOS-käyttöjärjestelmiä. IKEv2 on nopea, turvallinen ja antaa sinulle mahdollisuuden vaihdella Wi-Fin ja matkapuhelinverkon välillä ilman, että VPN-yhteys häiriintyy. IPSec on vanhempi ja vähemmän turvallinen versio IKEv2:sta, ja se toimii ainoastaan macOS- ja iOS -laitteilla. Valitse OpenVPN, jos käytät Android-laitetta tai jos havaitset ongelmia käyttäessäsi IKEv2-protokollaa Windows- ja macOS -käyttöjärjestelmien kanssa. SSTP olisi kuitenkin ihanteellinen valinta, jos käytät VPN:ää ainoastaan Windows-laitteella.

WireGuard on uusi protokolla, mutta se on helpompi ja nopeampi kuin edeltäjänsä. Se on myös muita protokollia turvallisempi. Tämä protokolla on ihanteellinen, jos käytät VPN:ää useilla käyttöjärjestelmillä ja laitteilla. WireGuard toimii täydellisesti macOS-, Windows-, iOS- ja Android -laitteiden kanssa. Nopeuden ja turvallisuuden yhdistelmä ja sen kyky toimia millä tahansa laitteella on syy siihen, miksi WireGuardin pitäisi olla suosimasi protokolla.

Kill Switch -toiminto

Teknologiamaailmassa kill switch on mekanismi, joka katkaisee internetliikenteesi, kun VPN-yhteys katkeaa. Tämä suojaa suojaamatonta dataa vuodoilta, ja on kätevä P2P-tiedostojen jakamisessa. StrongVPN tarjoaa kill switch -toiminnon kaikille Windows-asiakkailleen. Kill switch -toiminnon käyttöönotto on yksinkertaista: sinun tulee mennä asetusvalikkoon, valita ”vaihtoehdot”, ja klikata boksia ”Kill Switch”. MacOS-laitteilla sinun tulee klikata StrongVPN-välilehteä, valita asetukset ja ”Yleiset”, jonka jälkeen klikkaat kill switch -boksia. Huomaathan, että kill switch toimii ainoastaan OpenVPN- ja LT2P -protokollien kanssa.

DNS-vuotosuojaus

On ilmiselvää, että yksi pääsyistä VPN:n käyttöön on identiteetin piilottaminen ja datan suojaaminen. Ilman VPN:ää, DNS-palvelimet tunnistavat verkkopalvelimen ja IP-osoitteen, kun syötät URL-osoitteen selaimessa. StrongVPN läpäisee tämän testin, sillä IP-osoitteesi pysyy suojattuna. DNSLeak.com -sivuston testin avulla huomasimme kuitenkin, että vaikka DNS-tiedot eivät vuotaneet, niin yhteyden takana oleva StrongVPN tunnistettiin. Tämä testi tunnisti Strong Technologies -yrityksen, asiakkaana LLC. Tällaiset vuodot voivat olla ongelmallisia, jos jokin organisaatio haluaa selvittää käytätkö VPN-palvelua. Jos siis yksinkertaisesti haluat suojata itseäsi verkossa, StrongVPN on hyvä valinta. Jos sinua kuitenkin häiritsee, että joku saattaa huomata sinun käyttävän VPN:ää, sinun kannattaa etsiä toinen vaihtoehto.

WebRTC-vuototesti

WebRTC on protokolla, jonka avulla on mahdollista jakaa ajantasaisia tiedostoja ja videoita käyttämättä ylimääräisiä liitännäisiä. Tämä kommunikaatioprotokolla saattaa altistaa identiteettisi ja datasi ei-toivotuille käyttäjille. Käyttäessä ipleak.net -sivustoa testaamaan, suojaako StrongVPN WebRTC:tä, mitään ongelmia ei havaittu. Verkoston DNS-palvelimet auttavat sinua pysymään anonyyminä selaillessa ja tiedostoja jakaessa. Vuototestin tulokset saattavat ainoastaan näyttää jaetun IP-osoiteavaruuden.

Suorituskyky ja nopeus

Nopeus on yhtä tärkeää kuin anonymiteetti VPN:ää hankittaessa. Salaus yleensä kuitenkin hidastaa nettiyhteyden nopeutta. Nopeuden lasku riippuu kuitenkin laitteesta, internetin palveluntarjoajasta ja palvelimen sijainnista. Speedtest.net -sivuston nopeustesti antaa seuraavat tulokset ilman VPN:ää:

Reaktioaika: 116ms
Latausnopeus: 76.47 Mb/s
Lähetysnopeus: 82.35 Mb/S

Ja StrongVPN:ää käyttäessä

Iso-Britannian palvelin:
Reaktioaika: 192ms
Latausnopeus: 34.06 Mb/s
Lähetysnopeus: 38.60 Mb/s

Australia:
Reaktioaika: 325ms
Latausnopeus: 14.38 Mb/s
Lähetysnopeus: 4.63 Mb/s

San Jose, USA:
Reaktioaika: 152ms
Latausnopeus: 47 Mb/S
Lähetysnopeus: 56 Mb/s

Palvelimeen yhdistäminen kestää alle 10 sekuntia. Palvelu ei ole nopeimmasta päästä verrattuna muihin korkealuokkaisiin VPN:iin, kuten NordVPN:ään ja ExpressVPN:ään, mutta se soveltuu silti tavoitteidesi saavuttamiseen.

Toimiiko StrongVPN Kiinassa?

Manner-Kiina tunnetaan ympäri maailmaa sen tiukoista säännöistään koskien ulkomaisia sivustoja ja yrityksiä. Et voi käyttää Facebookia, Googlea, Gmailia, Youtubea tai muita estettyjä sivustoja, kun olet tämän maan rajojen sisäpuolella. Kiinan kansantasavallan hallitus tunnetaan siitä, että he seuraavat ja säätelevät mitä ihmiset tekevät netissä, puhumattakaan siitä, että ulkomaalaisten VPN-palveluiden käyttöönotto maassa on kiellettyä. Vain muutama VPN-palvelu pystyy läpäisemään Kiinassa estetyt sivustot. Kyllä, StrongVPN toimii siis Kiinassa. Tästä ansio kuuluu OpenVPN:n obfuskoinnille, joka tekee internetliikenteen jäljityksestä hankalaa. Kannattaa muistaa, että StrongVPN:n verkkosivut on estetty Kiinassa, joten sovellus pitää ladata ennen maassa vierailua. Muita tiukasta sensuurista tunnettuja maita, joiden estot StrongVPN pystyy ohittamaan, on esimerkiksi Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Turkki ja Iran.

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja

StrongVPN Arvostelut käyttäjiltä

Palvelua ei ole vielä arvosteltu. Ole ensimmäinen!

Oletko kokeillut palvelua StrongVPN?

Arvostele VPN Asteikolla 1-5

Samanlainen Palvelu

ExpressVPN

Markkinajohtaja

Kokeile tästä
blufvpn-logo-

Tuore ja Turvallinen

Kokeile tästä
NordVPN logo

Todella nopea ja turvallinen

Kokeile tästä
StrongVpn logo

Erikoisuus

Varma VPN

4.3