ProtonVPN

4.5

5

Laitteiden määrä

1,666

Servereiden määrä

Erikoisuus

Kokeile ilmaisversiota!

  • Parhaiden tech-nörttien kehittämä
  • Optimoitu Tor-verkostolle
  • Pääkonttori Sveitsissä, jossa on yksityisyydelle ystävällinen lainsäädäntö

Esittely

Runsaasti etuja tarjoava ProtonVPN tarjoaa ratkaisun yksityisyyteen ja turvallisuuteen verkossa. Se on ProtonMail-palvelunkin omistavan geneveläisen ProtonTechnologies -yrityksen tuote. ProtonMail-sähköpostipalvelun luomisen jälkeen ProtonTechnologies tunsi tarpeen kehittää uuden ProtonVPN-nimeä kantavan projektin, joka sai alkunsa joukkorahoituskampanjan myötä. Koska ProtonMail ja ProtonVPN ovat kaksi erillistä projektia, on yllättävää, että ne jakavat tietämyskannan.

Hyödyt

  • Parhaiden tech-nörttien kehittämä
  • Optimoitu Tor-verkostolle
  • Pääkonttori Sveitsissä, jossa on yksityisyydelle ystävällinen lainsäädäntö
  • Vahvat yksityisyys- ja turvallisuusominaisuudet

Haitat

  • Ei asiakaspalvelukanavia, joista saisi välittömän vastauksen, kuten live chat tai puhelin
  • Yksi protokolla (OpenVPN)
  • Netflixin estojen poistaminen kokeilu- ja virheprosessi

Yleistietoa

Nettisivu

protonvpn.com

Perustusvuosi

2014

Alustat

Android, iOS, Linux, MacOS, Windows

Kielet

Deutch finnish Italian norwegian russian Spanish

Sijainnit

Vietnam USA United Arab Emirates Ukraine United Kingdom Turkey Thailand Taiwan Spain South Africa Slovenia Slovakia Singapore Russia Romania Puerto Rico Poland Philippines Peru Palau Norway Nigeria New Zealand Netherlands Moldova Mexico Malaysia Luxembourg Lithuania Latvia Japan Italy Israel Ireland India Hungary Hong Kong Greece Germany Georgia France Finland Estonia Egypt Denmark Czech Rep. Costa Rica Colombia Chile Canada Cambodia Bulgaria Brazil Belgium Austria Australia Argentina

Maksaminen

Laitteiden määrä

5

Servereiden määrä

1,666

Asiakaspalvelu

24/7

Ilmainen kokeilu?

30 päivää

Erikoisominaisuudet

AES-256-GCM algorithm Hide IP Kill Switch P2P Split tunneling Zero Log

ProtonVPN Arvostelu

Koska ProtonVPN:n kotipaikka on Sveitsissä, voit olla vakuuttunut, että mitään lokikirjoja ei tallenneta. Henkilöt tämän VPN-palvelun takana ovat omin sanoin kertoneet, ettei heidän alueellaan mikään laki velvoita heitä pitämään lokikirjaa käyttäjien tiedoista. Tähän väitteeseen voi luottaa, sillä Sveitsi ei ole pelätyn Five Eyes -verkoston jäsen.

Ensisilmäyksellä ProtonVPN näyttää loistavalta tuotteelta, sillä se vaikuttaa omaavan kaikki VPN-palvelun olennaiset turvallisuus- ja yksityisyysominaisuudet. Kun vierailet palveluntarjoajan verkkosivuilla, innostut todennäköisesti Core Servers -tapaisten ominaisuuksien johdosta. Tämä projekti on tuonut yhteen joukon teknologia-alan asiantuntijoita, jotka ovat erikoistuneet eri asioihin. Näiden asiantuntijoiden taustoja tarkemmin tarkastellessa voi tulla vakuuttuneeksi siitä, että ProtonVPN on epäilemättä VPN-maailman parhaimmistoa.

Kaikista ylistyksistä huolimatta et välttämättä vakuutu tuotteesta pelkästään kyseisen palvelun verkkosivujen perusteella. Tämän takia olemme valmistelleet tämän arvostelun. Tässä arvostelussa otamme esille ProtonVPN:n omistajien väittämät ja laitamme ne lakmustestin läpi arvioidaksemme, onko tämä palvelu todella kaiken hehkutuksen arvoinen.

Palvelimien määrä

ProtonVPN:llä on noin 628 palvelinta eri puolilla maailmaa 44 maassa. Tähän määrään ei luonnollisestikaan sisälly Core Servers -ominaisuutta, joka on varattu yksinomaan multi-hot -ominaisuuden käyttäjille. Ilmaisella versiolla on ainoastaan kolme serveriä, jotka sijaitsevat Alankomaissa, Japanissa ja Yhdysvalloissa. Tämä on pienoinen pettymys, ottaen huomioon että markkinoilla on parempiakin ilmaisia vaihtoehtoja.

ProtonVPN:lla on myös P2P-yhteensopivia palvelimia, jotka mahdollistavat saumattomat ja anonyymit torrent-lataukset. Kuten odottaa saattaa, torrent-lataukset eivät ole mahdollisia ilmaisen version käyttäjille. Joudut siis päivittämään tilisi joko Basic-, Plus- tai Visionary -tilaukseen, jos haluat ladata torrentteja. Koska yksikään palvelimista ei sijaitse Kiinassa, joutuvat kiinalaiseen materiaaliin pääsyä haluavat käyttäjät etsimään toisen ratkaisun.

Tilausvaihtoehdot

Jos valitset ProtonVPN:n, voit valita neljästä eri tilauspaketista: Free, Basic, Plus ja Visionary. Paketit vaihtelevat keskenään mitä tulee esimerkiksi yhteysnopeuteen, samanaikaisten yhteyksien määrään ja palvelimien määrään. Toisin sanoin, jokainen etu tulee lisämaksun kanssa.

Ilmainen versio tarjoaa pääsyn kolmeen eri palvelinsijaintiin (Alankomaat, Japani, Yhdysvallat), sekä rajoittamattoman kaistanleveyden. Huonoihin puoliin kuuluu hidas yhteysnopeus ja samanaikaisten yhteyksien tukemattomuus.

Basic-vaihtoehtoon kuuluu paranneltuja ominaisuuksia verrattuna ilmaiseen versioon. Se esimerkiksi mahdollistaa kahden laitteen samanaikaisen yhteyden, mikä on parannus siihen, mitä ilmainen versio tarjoaa. Tämä tilauspaketti sisältää myös hieman nopeamman yhteysnopeuden ja pääsyn kaikkiin palvelimiin. Basic-paketin käyttäjät eivät kuitenkaan pysty käyttämään premium-palvelimia. Myöskään Tor-ominaisuus ei ole saatavilla.

ProtonVPN:n Plus-käyttäjät saavat nauttia kaikista Basic-paketin eduista, sekä muista edistyksellisistä ominaisuuksista, kuten Tor-yhteensopivuudesta ja Secure Core -toiminnosta. Lisäksi tämän paketin yhteysnopeus on kaikista nopein – unohtamatta mahdollisuutta viiteen samanaikaiseen yhteyteen.

Visionary-paketti on kaikista edistyksellisin paketti, johon kuuluu kaksi erityistä ominaisuutta. Ensinnäkin samanaikaisten yhteyksien määrä on nostettu kymmeneen laitteeseen, ja toiseksi, se mahdollistaa ProtonMail-palvelun käytön.

Hinnoittelu

Jokainen ProtonVPN:n maksullisista vaihtoehdoista tulee kahdessa eri paketissa: kuukausittainen ja vuosittainen tilaus. Basic-paketti maksaa 4 dollaria kuukaudessa ja 38,40 dollaria vuodessa. Kuukausittainen Plus-paketti maksaa kaksinkertaisesti Basic-vaihtoehtoon verrattuna. Samoin on vuosittaisen paketin kanssa, sillä vuosittainen Plus-paketti maksaa kaksi kertaa Basic-paketin verran. Visionary-paketti maksaa puolestaan 24 dollaria kuukaudessa, kun taas vuosittaisen paketin saa hintaan 230,40 dollaria. Kuten näet, valitsemalla vuosittaisen paketin voit säästää jopa 20 % kustannuksista.

Käyttömukavuus

ProtonVPN-sovelluksen asentaminen on erittäin helppoa. Ohjeet siihen löytyvät palveluntarjoajan verkkosivuilta. Kun kirjaudut sisään, huomaat että sovellus on yksinkertainen ja sitä on helppo käyttää. Maailmankartasta näet palvelimien sijainnit. Jokaisen palvelimen kohdalla näet sen latausprosentin, viiveajan ja muuta tärkeää tietoa, joka auttaa sinua tekemään parhaan päätöksen. Jos haluat, että palvelu valitsee puolestasi nopeimman palvelimen sijaintisi perusteella, voit klikata ”Quick Connect” -painiketta, ja sinut yhdistetään automaattisesti.

ProtonVPN-sovellus auttaa sinua hallinnoimaan yhteyttäsi antamalla sinulle tärkeää tietoa kuten latausnopeuden, imuroidun datan määrän, ladatun datan määrän, yhteyden pituuden ja sinulle annetun IP-osoitteen. Löydät helposti ”Asetukset”-valikon, josta voit sallia eri ominaisuuksia, muun muassa vuotosuojan, kill switch-toiminnon ja automaattisen yhdistyksen. Visionary-paketin käyttäjät pääsevät myös nauttimaan ProtonMailista, joka on salattu sähköpostipalvelu.

Torrenttien lataaminen

Kaikki VPN-palvelut eivät mahdollista tiedostojen tehokasta lataamista ja jakamista kavereiden kanssa verkossa. Tämä on vaarallista puuhaa, sillä pahantahtoiset kaverit voivat käyttää tilaisuutta hyödykseen ja päästä käsiksi henkilökohtaisiin tietoihisi. Sen takia luotettavan VPN:n käyttö on suotavaa, jotta torrent-lataaminen sujuisi turvallisesti. Onneksi ProtonVPN mahdollistaa tämän turvallisen ympäristön, samaan aikaan kun toimintasi pysyy täysin salassa. Muistathan, että torrenttien lataaminen onnistuu palveluntarjoajan maksullisilla versioilla. Torrentien lataaminen on lisäksi mahdollisia vain osassa palvelimia.

Suoratoisto

Monet suoratoistopalvelut ovat ottaneet käyttöön rajoituksia, joten ei olekaan ihme että Netflixin sisältö vaihtelee maasta maahan. Kyllä, käytämme Netflixiä mittapuuna, sillä se on kaikista suosituin suoratoistopalvelu, ja se on asettanut tiukkoja rajoituksia. Vain harvat VPN-palvelut pystyvät poistamaan Netflixin estot. Sellainen VPN, joka siihen pystyy, onkin oiva työkalu suoratoistoon.

Pystyykö ProtonVPN siis poistamaan Netflixin estot? Kyllä, mutta se on mahdollista vain Plus- tai Visionary -paketin tilaajille. Kaikki yhdysvaltalaiset palvelimet eivät myöskään pysty takaamaan sivustolle pääsyä. Vaikka palveluntarjoaja listaakin kuusi yhdysvaltalaista palvelinta sopiviksi Netflix-tarkoituksiin, mitään takuuta sen toimivuudesta ei ole. Itse asiassa, kyseinen palveluntarjoaja on julkaissut vastuuvapauslausekkeen asian tiimoilta.

Minkä muiden palveluiden estot ProtonVPN voi poistaa? CBD, Pandora, Hulu Plus ja Hulu ovat saatavilla tämän VPN:n käyttäjille. Kuten myös Netflixin kohdalla, ei ole mitään takuuta että pääsy näille sivuille toimisi aina moitteettomasti. Yleisesti ottaen, vaikka ProtonVPN poistaa joitakin isoimpien suoratoistopalveluiden rajoituksia, se ei toimi virheettömästi tällä saralla. Tämän epäjohdonmukaisuus onkin esteenä sille, että siitä tulisi paras ratkaisu suoratoistoon.

Erikoisuus

Kokeile ilmaisversiota!

Players from sijainti
Kokeile tästä

Laitteiden yhteensopivuus

ProtonVPN on käytettävissä matkapuhelimilla, pöytäkoneella ja jopa reitittimillä. Kunhan laitteesi noudattaa joko Android-, Windows-, iOS-, Linux- tai MacOS-käyttöliittymää, niin sen pitäisi toimia. Löydät asennusohjeet jokaiselle laitteelle palveluntarjoajan tietokannasta.

Tor-yhteensopivuus

Tor-toiminnon kanssa voit olla varma, että kaikki toimintasi verkossa pysyy anonyymina. Anonymiteetti korostuu, kun käytät myös VPN-palvelua. Siksi kaikista turvallisimmat VPN:t ovat Tor-yhteensopivia, ja ProtonVPN on yksi niistä.

Samanaikaiset laiteyhteydet

Kuten varmasti panit merkille ”Tilausvaihtoehdot”-kohdassa, ProtonVPN tukee parhaimmillaan kymmentä samanaikaista yhteyttä riippuen siitä, minkä paketin valitset. Ilmaisen version käyttäjänä voit käyttää ainoastaan yhtä laitetta, kun taas Basic-paketti mahdollistaa kaksi samanaikaista yhteyttä. Plus-käyttäjät voivat käyttää viittä laitetta samaan aikaan ja Visionary-käyttäjät ovat oikeutettuja käyttämään kymmentä laitetta samanaikaisesti. Jos sinulla on siis pieni yritys tai perhe, voit tehokkaasti turvata kaikki laitteesi yhden ProtonVPN-käyttäjän alle.

Nopeus

Nauttiaksesi saumattomasta torrenttien lataamisesta, suoratoistosta ja muista verkkoaktiviteeteista, nopea yhteys on elintärkeää. Moni asia vaikuttaa ProtonVPN:n nopeuteen: palvelin, tilauspaketti ja käyttäjän toiminta verkossa. Kuten voit olettaa, niin palvelun nopeus parantuu mitä enemmän maksat. Jos yhdistät lähellä sijaitsevaan palvelimeen, voit todennäköisesti nauttia nopeammasta yhteydestä, kuin henkilöt, jotka yhdistävät kaukana sijaitsevaan palvelimeen. On kuitenkin muistettava, että lähi- ja kaukoyhteyksillä on vain pieni nopeusero. Ilmaisversiota mainostetaan hitaimpana, mutta se on silti tehokas. Itse asiassa, se on nopeampi kuin jotkut markkinoiden maksulliset VPN-palvelut.

Turvallisuus- ja yksityisyysominaisuudet

ProtonVPN väittää, että turvallisuus on heillä keskiössä. Tarkastellaanpa tätä väitettä tarkemmin, ja tutkitaan toimialueeseen, lokikirjakäytäntöihin, vuotosuojaan, kill switch -toimintoon, salaukseen, protokollaan ja Secure Core -toimintoon liittyviä asioita.

Lainkäyttövalta

ProtoVPN kertoo sen pääkonttorin sijaitsevan Sveitsissä – maassa, joka tunnetaan vankoista yksityisyyteen liittyvistä laeistaan. Se sijaitsee myöskin Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin ulkopuolella. Lisäksi Sveitsi ei kuulu Five Eyes -verkostoon. Käyttäjätietojen päätyminen tiedustelupalveluiden käsiin on siis minimaalinen. Huonona puolena on mainittava, että Sveitsi on hyväksynyt lakeja, jotka velvoittavat palveluntarjoajia säilyttämään käyttäjien lokikirjoja vuoden ajan. Tämä uhkaa maan yksityisyyslakeja. Saatat siis haluta pitää tilannetta silmällä varmistaaksesi, että kyseinen maa pysyy turvallisena VPN-suojasatamana. Lakien vahvistaminen tai vesittäminen ei ole kuitenkaan ProtonVPN:n tehtävä.

Lokikirjat

Vaikka lähes jokainen VPN-palvelu väittää, että he eivät säilytä käyttäjien lokikirjoja, niin jotkut heistä eivät pidä tätä lupausta. Onneksi ProtonVPN ei kuitenkaan petä lupaustaan. Tämä palvelu ei pidä lokikirjoja, eli se ei seuraa aktiviteettejasi. Rekisteröitymisen yhteydessä joudut ainoastaan antamaan toimivan sähköpostiosoitteen. Kun maksat palvelusta, ainoastaan luottokorttisi neljä viimeistä numeroa tallennetaan. Jos niin haluat, on palveluntarjoaja lupautunut poistamaan kaikki tietosi järjestelmästään. Kaiken kaikkiaan tämä palvelu on innokas sitoutumaan siihen lupaukseensa, ettei lokikirjoja säilytetä.

Turvallisuusvuotosuojat

IP-osoitteesi voi paljastua, jos Web-RTC, IP- tai DNS-vuotoja tapahtuu. Esimerkiksi DNS-vuodot ohjaavat DNS-pyyntösi VPN-tunnelin läpi internetin palveluntarjoajan DNS-palvelimiin, joka vaarantaa yksityisyytesi ja turvallisuutesi. Tämän vuoksi turvallisen VPN-palvelun ominaisuuksiin kuluu se, että pienintäkään mahdollisuutta DNS-vuotoihin ei ole. ProtonVPN tarjoaa tällaisen ratkaisun. Riippumatta siitä käytätkö ilmaista vai maksullista versiota, olet aina turvassa vuodoilta.

Kill Switch

Tiedätkin jo varmaan minkälaisia ongelmia voi koitua, jos tietosi päätyy kolmannen osapuolen käsiin. Suuria sakkoja, vankilatuomio, henkilökohtaisten tietojen varastaminen, pälä-pälä-pälä – näitä sanoja et halua kuulla. Siksi tarvitsekin VPN:n. On kuitenkin huomioitava, että paraskaan VPN ei ole immuuni virheille. Jokainen VPN-palvelu voi katkaista yhteyden yhtäkkiä, jolloin kaikki toimintasi ja arkaluontoiset tiedot paljastuvat. Tällaisessa tilanteessa kill switch pelastaa tilanteen. Tämä toiminto pysäyttää verkkotoimintasi automaattisesti, jos VPN kaatuu. ProtonVPN:ssa on sisäänrakennettu kill switch, jonka voit kustomoida katkaisemaan yhteyden koko laitteestasi tai tietyistä ohjelmista.

Salaus ja protokolla

Salaus ja protokolla ovat VPN-palvelun olennaisia osia. Vaikka protokollista ei ole puutetta, OpenVPN on epäilemättä halutuin sen vertaansa vailla olevan turvallisuuden, nopeuden ja luotettavuuden takia. Sitä on kokeiltu ja testattu ja se on täysin vailla tietoturva-aukkoja. ProtonVPN käyttää turvallisuustarkoituksiin ainoastaan OpenVPN-palvelua. Vaikka olisikin ylevää, että jokin vaihtoehtoinen protokolla olisi valmiina, jos OpenVPN sattuisi kaatumaan, niin mikään muu protokolla ei ole 100 %:n turvallinen. ProtonVPN:n salaus on kuin kirsikka kakun päälle. Palvelu käyttää AES-256-bit -salausta, joka on erittäin turvallinen. Myös 2048-bit RSA on käytössä, jonka johdosta toimintasi salauksen purku on suojattu, vaikka joku saisikin käsiinsä salakirjoitusavaimesi ja toivoisi pääsevänsä käsiksi tietoihisi tulevaisuudessa.

Secure Core

Secure Core luo ylimääräistä turvallisuutta, reitittämällä liikenteesi Islannissa, Sveitsissä ja muissa yksityisyysystävällisissä kohteissa sijaitsevien erikoispalvelimien kautta, ennen kuin liikenteesi reititetään sen palvelimen kautta, johon VPN on yhdistetty. Jos siis palvelimelle kävisi jotain, yksityisyytesi on turvattu. Markkinoilla on paljon korkealuokkaisia palveluita, jotka eivät pysty tähän, joten ProtonVPN ansaitsee kunnianosoituksen tämän asian vuoksi. Tämä ominaisuus on kuitenkin tarjolla vain Visionary- ja Plus-käyttäjille. Mikäli olet siis Free- tai Basic-paketin tilaaja, sinun kannattaa harkita parempaa pakettia tämän toiminnon vuoksi.

Asiakaspalvelu

Kun palveluntarjoajilla on toimiva asiakaspalvelu, kysymyksiin ja pyyntöihin vastataan tehokkaasti, jonka johdosta asiakkaat pysyvät tyytyväisinä. Kyllä, VPN-käyttäjät voivat kohdata ongelmia, joista osa vaatii välitöntä huomiota. Jos palveluntarjoaja ei ole koonnut vahvaa tiimiä, antaa se osviittaa palvelusta kokonaisuutena. Oli kysymys mikä tahansa, voit kommunikoida ProtonVPN:n asiakaspalvelutiimin kanssa sähköpostin tai tiketöintijärjestelmän kautta.

ProtonVPN:n verkkosivuilla on listattu sähköpostiosoitteita, joihin voi ottaa yhteyttä eri ongelmien takia. Tiimi erottuu joukosta erityisesti selkeiden ja tyydyttävien vastauksiensa takia. Vastausajassa olisi kuitenkin parantamista, sillä joissakin tapauksissa voi kulua jopa 24 tuntia, ennen kuin saa apua. Tämä voi olla hermostuttavaa, etenkin jos olet kiireellisessä tilanteessa. Toinen miinus tulee siitä, että ProtonVPN ei tarjoa live chat- tai puhelinpalvelua, jonka johdosta on vaikea saada nopeita vastauksia. Ottaen huomioon, että monet kilpailijat tarjoavat välittömiä vastauksia, tulisi ProtonVPN:n kehittäjien kiinnittää tähän huomiota pysyäkseen kilpailukykyisinä.

On kuitenkin vielä yksi positiivinen asia: tukipalvelu, josta löydät paljon tietoa. Jos tarvitset nopean ratkaisun, mene sinne. Sieltä löytyvä materiaali on järjestelty kategorioihin, joten on helppoa löytää etsimänsä. Kategorioihin kuuluu Yhteyssuostumus, Vianetsintä, Käyttäjätili, Lataus, Asennus ja Yleistä Tietoa. Jokaisessa kategoriassa on yksityiskohtaista tietoja ja vastauksia yleisiin kysymyksiin.

Yhteenveto

Kuten palvelu väittää, ProtonVPN on tosiaan työkalu, joka on suunniteltu turvallisuus ja yksityisyys mielessä. Ensinnäkin, palvelun päämaja on yksityisyydelle ystävällisessä maassa, joka ei ole Five Eyes -jäsen. Toiseksi, palvelu ei tallenna käyttäjien lokikirjoja ja tukee vain OpenVPN:ää, joka on epäilemättä paras protokolla VPN-maailmassa. Näiden toimintojen lisäksi kill switch ja 256-bit AES -salaus, jota ei voi hakkeroida, tekevät tuotteesta yhden markkinoiden turvallisimmista. Ihan kuin nämä turvallisuustoiminnot eivät olisi tarpeeksi, niin palveluntarjoaja on vienyt tuotteen vielä askeleen pidemmälle Secure Core -ominaisuuden kanssa, joka käytännössä tarkoittaa tupla-VPN -suojausta ja pitää IP-osoitteesi ja toimintasi salassa vaikka VPN:lle kävisi jotain. ProtonVPN tukee myös Tor-toimintoa, joka tuo ylimääräisen suojan anonymiteetille.

Palvelu tukee useita samanaikaisia yhteyksiä (max 10) ja se on optimoitu kaikille suurille käyttöliittymille, kuten Android, Windows, Linux, iOS ja macOS. Nopeus on tarpeeksi hyvä suoratoistolle ja torrenttien lataamiselle.

Aina on tilaa kehitykselle. Mitä tulee esimerkiksi palvelinverkostolle, niin kyseinen palveluntarjoaja on levittänyt aina aika ajoin siipiään, mikä on selkeä merkki että he haluavat kehittyä. ProtonVPN ei täten ole lainkaan huono valinta, jos haluat pysyä turvassa verkossa.

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja

ProtonVPN Arvostelut käyttäjiltä

Palvelua ei ole vielä arvosteltu. Ole ensimmäinen!

Oletko kokeillut palvelua ProtonVPN?

Arvostele VPN Asteikolla 1-5

Samanlainen Palvelu

ExpressVPN

Markkinajohtaja

Kokeile tästä
blufvpn-logo-

Tuore ja Turvallinen

Kokeile tästä
NordVPN logo

Todella nopea ja turvallinen

Kokeile tästä

Erikoisuus

Kokeile ilmaisversiota!

4.5