Paras VPN

Vuoden 2022 VPN tarjonta on jo nyt erittäin laajaa, ja uusia palveluntarjoajia tulee markkinoille lähes päivittäin. Yllättäen palveluissa on hyvinkin merkittäviä eroja, myös kaikkein tunnetuimpien palveluntarjoajien osalta. Tämän takia, itselle parhaan VPN palvelun löytäminen ei aina ole täysin yksioikoista. Ennenkuin siirryt ostamaan itsellesi VPN-palvelua, kannattaa miettiä mihin käyttöön VPN:n tarvitsee, ja mitkä ominaisuudet itselle ovat merkittävimpiä.

Paras VPN-palvelu 2022

Jotta valitseminen olisi hieman helpompaa, olemme kokeilleet yli 100 eri VPN palveluntarjoajaa, ja listaamme tällä sivulla eri käyttötarkoituksiin parhaiten sopivat palvelut. Yleisimmät käyttötarkoitukset VPN:lle ovat oman verkkoyhteyden salaaminen julkisissa WIFI -verkoissa sekä maantieteellisten estojen kiertäminen. Myös monet yritykset ovat siirtyneet käyttämään VPN yhteyksiä etätyöskentelyssä, suojatakseen yhteyden yrityksen työkalujen ja työntekijöiden välillä. 

  • Paras VPN palvelu tukee No-log policya, eli palveluntarjoaja ei tallenna käyttäjien selaushistoriaa.
  • Tuki käyttämillesi laitteille tai käyttöjärjestelmille
  • Palvelinsijainnit maissa, joihin tarvitset pääsyn
  • Tuki tarvitsemillesi ominaisuuksille. Esimerkiksi Netflixin toimiminen yhdysvalloissa, tai staattinen IP osoite. 
  • Tarpeeksi nopea yhteys, jotta VPN -yhteys ei hidasta selaamistasi liikaa.


Kuten mainitsimme, tulee VPN palveluita markkinoille jatkuvasti lisää, ja pyrimmekin päivittämään “Paras VPN 2022” -listaustamme aktiivisesti. Päivitämme myös parhaat vpn tarjoukset tälle sivulle, ja kannattaa huomata että suurin osa tarjouksista on lunastettavissa vain meidän kauttamme.

blufvpn-logo-

Erikoisuus

Tuore ja Turvallinen

Players from sijainti
Kokeile tästä
NordVPN logo

Erikoisuus

Todella nopea ja turvallinen

Players from sijainti
Kokeile tästä
ExpressVPN

Erikoisuus

Markkinajohtaja

Players from sijainti
Kokeile tästä

Mikä sitten on paras VPN 2022?

Olemme arvostelleet ja testanneet yli 100 VPN -palveluntarjoajaa viimeisten vuosien aikana. Vaikka alalle saapuukin uusia tulokkaita lähes kuukausittain, erottuvat markkinoiden parhaat VPN palvelut selkeästi edukseen. Alla olevasta listauksesta löydät tämän hetken suosituimmat, luotettavimmat ja edullisimmat VPN -palvelut. Jos tarvitset VPN -palvelua esimerkiksi USA:n Netflix ohjelmien katsomiseen tai vain salataksesi nettiyhteytesi, voit valita minkä tahansa alta löytyvistä tuotteista. Jos sinulla taas on spesifimpi tarve VPN palvelullesi, kuten staattisen IP osoitteen saaminen toisesta maasta, kannattaa lukea palveluiden tarkemmat arvostelut sivultamme.

Paras VPN palvelu sivulta löydät myös vastaukset yleisimpiin kysymyksiin (link to FAQ section), lisää tietoa VPN palveluiden toimintatavasta, sekä tämän hetken parhaat tarjoukset. Katso tästä tämän hetken 5 kovinta VPN palveluntarjoajaa, joista jokainen täyttää vaativimmankin käyttäjän tarpeet, mutta ei silti ole liian raskas kukkarollesi!

 

BlufVPN – Vuoden 2022 paras VPN

Kokonaisvoittaja vuoden 2022 parhaana VPN -palveluna.
Sijaintien määrä:
 Yli 50 maata.
Toimivat suoratoistopalvelut: Netflix. BBC ONE, YouTube, Amazon, Hulu.
Samanaikaisten laitteiden määrä: 5

Vuoden 2022 alkuvuoden “Paras VPN” -palvelun ykköspaikan ottaa yllätyksellinen uusi tulokas – BlufVPN. BlufVPN on viroon rekisteröity, vuonna 2021 toimintansa aloittanut uusi VPN joka tuo markkinoille uusia ominaisuuksia sekä erittäin houkuttelevan kuukausihinnan, alkaen vain 2€/kk. Bluf VPN ohjelma toimii yleisimmillä käyttöjärjestelmillä ja laitteilla, sekä tarjoilee sijainteina yli 50 eri maata.

 

Blufvpn

BlufVPN tarjoaa markkinoiden parasta suojausta eri VPN protokollien avulla. Tarjolla on alustasta riippuen mm. IKEv2, OpenVPN ja L2TP/IPsec. Nopeus kaikille testipalvelimille oli hyvä, ja yhteys toimii erittäin vakaasti. Tämä mahdollistaa 4k tasoisen sisällön striimaamisen, tai pelaamisen pienellä viiveellä.

BlufVPN sovelluksia päivitetään ahkerasti, ja viimeisimpänä tulokkaana BlufVPN on julkaissut selainlaajennukset käytetyimpiin selaimiin, kuten Chrome, Firefox ja Edge. Selainlaajennus mahdollistaa VPN yhteyden käyttämisen ilman sovelluksen asentamista. Kannattaa kuitenkin muistaa että selainlaajennus suojaa ainoastaan selaimen sisällä tapahtuvan liikenteen. Jos käytät julkista WiFi -verkkoa, suosittelemme työpöytäsovelluksen käyttöä.

Pääset lukemaan täyden BlufVPN arvostelumme täältä. Sivulta löydät tarkemmat tiedot kuukausihinnoista, ominaisuuksista, nopeudesta jne.

blufvpn-logo-

Erikoisuus

Tuore ja Turvallinen

Players from sijainti
Kokeile tästä

 

NordVPN – VPN -palveluiden järkäle ja moniosaaja

Sijaintien määrä: Yli 80 maata.
Toimivat suoratoistopalvelut: Netflix. BBC ONE, YouTube, Amazon, Hulu.
Samanaikaisten laitteiden määrä: 6

NordVPN on jo pitkään tunnettu nopeimmista VPN -yhteyksistää, jonka mahdollistaa NordVPN:n oma protokolla “NordLynx”. NordVPN on toiminut alalla jo yli kymmenen vuoden ajan, ja löytyykin monen käyttäjän laitteista. Nopeuksien lisäksi, NordVPN tarjoaa yli 80 maan sijaintivalikoiman, joten vaativimmallekkin käyttäjälle löytyy varmasti tarvittava sijainti. Pääasiassa NordVPN suoriutuu kaikilla osa-alueilla mallikkaasti. Siltä löytyy erittäin laaja valikoima sovelluksia eri alustoille, laaja maavalikoima sekä erittäin nopeat yhteydet. Viimeaikoina NordVPN:llä on kuitenkin ollut ongelma suoriutua suoratoistopalveluiden maatunnistusten kiertämisessä. Tämän takia useilla asiakkailla on ollut ongelmia esimerkiksi Netflixin käyttämisessä toisen maan sisällön avaamiseksi.

 

 

Jos kaipaat suurta valikoimaa maksutapoja, onnistuu NordVPN -tilauksen ostaminen luottokorteilla, PayPalilla tai vaikka kryptovaluutoilla. Lisäksi tarjolla on useita paikallisia maksutapoja. Lisäksi NordVPN tarjoaa 24/7 asiakaspalvelun, sekä melko hyvin toimivan Chatbotin joka auttaa yleisimmissä ongelmissa.

Jos haluat lukea tarkemman arvostelumme NordVPN -palvelusta, katso täältä.

NordVPN logo

Erikoisuus

Todella nopea ja turvallinen

Players from sijainti
Kokeile tästä

 

ExpressVPN – Timanttinen palvelu, korkealla hinnalla

Sijaintien määrä: Yli 100 maata.
Toimivat suoratoistopalvelut: Netflix. BBC ONE, YouTube, Amazon, Hulu.
Samanaikaisten laitteiden määrä: 5

Useita Paras VPN palvelu palkintoja vuosien saatossa voittanut ExpressVPN, on tällä hetkellä VPNGorillanin kolmannella sijalla, parhaiden VPN palveluiden listalla. ExpressVPN tarjoaa markkinoiden laajimman sijaintivalikoiman, sekä sovellukset kaikille tunnetuille aluistoille. Kokonaisuudessaan kyseessä on yksi markkinoiden parhaista tuotteista, mutta suuria miinuksia ja kysymyksiä ExpressVPN:n ympärille on viimeaikoina mudostunut.

 

 

Kyseessä on ensinnäkin yksi markkinoiden kalleimmista palveluista, alkaen 6-7€/kk vuositilauksenakin. Lisäksi ExpressVPN siirtyi muutamia kuukausia sitten uuden omistajan, Kape Technologiesin  alle, joka on tunnettu muunmuassa Cyber Ghost palvelun omistajana. Kape Technologies on saanut aiemmin syytteitä hakkeroinnista, sekä sillä tiedetään olevan yhteyksiä Yhdysvaltojen tiedustelupalveluihin.

Kuten yhtä sijaa ylemmäksi sijoittunut NordVPN, tarjoaa myös ExpressVPN erittäin hyvän valikoiman ominaisuuksia, sekä markkinoiden parhaita yhteysnopeuksia. ExpressVPN kiertää onnistuneesti useimpien suoratoistopalveluiden maarajoitukset, ja takaa sovellukset tunnetuimmille laitteille, sekä selainlaajennukset verkkoselaimille. Erikoisuutena ExpressVPN:n saa toimimaan esimerkiksi Apple TV:n ja PlayStation 4:n ja 5:n kanssa. Lue koko ExpressVPN arvostelumme täältä.

ExpressVPN

Erikoisuus

Markkinajohtaja

Players from sijainti
Kokeile tästä

 

SurfShark – Edullinen, nopea ja rajaton VPN palvelu

Sijaintien määrä: Yli 100 maata.
Toimivat suoratoistopalvelut: Netflix. BBC ONE, YouTube, Amazon, Hulu.
Samanaikaisten laitteiden määrä: Rajaton

Jo pitkään markkinoiden kärkipäähän kuulunut SurfShark ei aiheuta suuria yllätyksiä yltäessään Paras VPN -palvelu listauksen neljännelle sijalle. SurfShark kuuluu tämän hetken edullisimpiin VPN -palveluihin, tarjoten erikoisuutena rajattoman määrän laitteita. Jos siis tarvitset VPN -palvelun kaikkiin kodin laitteisiin, saattaa SurfShark olla sinun valintasi.

SurfShart tukee kaikkia yleisimpiä käyttöjärjestelmiä tietokoneella (Windows, Mac, Linux), tabletilla, sekä mobiilissa (Android ja iOS). Lisäksi ohjelmisto on mahdollista asentaa myös Amazon Fire TV stickille, ja koska laitteiden kokonaismäärä on rajaton, on yhteys mahdollista jakaa myös perheenjäsenten kesken (VPN tunnuksien jakaminen ystävälle ei suositeltua).

 

 

SurfShark on vahva osanottaja “paras VPN” listauksessamme myös muilla osa-alueilla, kuin hinnassa ja laitteiden määrässä. SurfSharkin sovellukset ovat erittäin helppokäyttöisiä, ja nopeus on markkinoiden kärkeä suosituimmissa sijainneissa. Testiemme perusteella SurfSharkin kautta pystyy katsomaan Netflix, BBC ja Disney + sisältöjä kiertäen niiden maarajoitukset. Myös muut tunnetut suoratoistopalvelut ovat tuettuina.

Kannattaa huomata, että SurfShark ja NordVPN ovat päättäneet yhdistyä juuri vuoden 2022 alussa. Uskomme että tämä yhdistyminen on positiivista SurfShark tuotteen kehittymisen kannalta, mutta emme pidä esimerkiksi hintojen nostoja mahdottomana. Nyt on siis erittäin hyvä syy ostaa SurfShark VPN parhaaseen mahdolliseen hintaan. Katso koko arvostelumme täältä. (Link to surfshart review).

surfsahrkvpn

Erikoisuus

Erinomainen hinta/laatu suhde

Players from sijainti
Kokeile tästä

 

CyberGhost – Kape technologiesin halpa VPN vaihtoehto

Sijaintien määrä: Yli 105 maata.
Toimivat suoratoistopalvelut: Netflix. BBC ONE, YouTube, Amazon, Hulu.
Samanaikaisten laitteiden määrä: 7

CyberGhost VPN on saman emoyhtiön omistama VPN, kuin aiemmin tällä “Paras VPN palvelu 2022” -sivulla mainittu ExpressVPN. Emoyhtiö Kape Technologies on viimeisten vuosien aikana hankkinut useita VPN palveluita siipiensä suojiin, tarjoten parempaa tukea eri alustoilla, suuret VPN yhteysnopeudet ja erittäin kilpailukykyiset hinnat. Mainittakoon kuitenkin, että myös CyberGhostia koskee samat epäilyt yhteyksistä yhdysvaltain tiedustelupalveluihin kuin ExpressVPN:ää.

Sitten itse tuotteeseen, CyberGhost tarjoaa valtavan, yli 7500 palvelimen valikoiman yli 105 sijainnissa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on tarve useille VPN sijainneille, voi CyberGhost olla hyvä vpn sovellus valittavaksi. CyberGhost toimii kaikilla yleisimmillä käyttöjärjestelmillä, sekä tietokoneella, että mobiilissa. CyberGhost VPN tarhoaa hyvän tuen sekä ohjelmien striimaukseen, että esimerkiksi torrenttien lataamiseen.

 

Tuoreimpien nopeustestien mukaan, CyberGhost yltää nopeuksissa samalle tasolle muiden tällä sivulla arvosteltujen VPN palveluiden kanssa. Uuteen WireGuard-protokollaan siirtymisen jälkeen, lähes kaikki VPN palvelu täyttävät tiukat nopeusvaatimuksemme, myös CyberGhost VPN palvelu.

Paras VPN listauksen viimeinen brändi, CyberGhost tarjoaa asiakkailleen erityispitkän, 45 päivän täyden palautusoikeuden. Jos haluat nyt päästä testaamaan CyberGhostia alle 2€ kuussa, onnistuu se erittäin helposti täysin riskittä. Lue koko CyberGhost arvostelumme täältä.

cyberghost logo

Erikoisuus

Pitkä Kokemus Alalta

Players from sijainti
Kokeile tästä

Paras VPN Suomessa?

paras vpn palvelu
Markkinoilta löytyy tällä hetkellä virallisesti yksi suomalainen VPN -palveluntarjoaja, F-secure. Suomalainen F-Secure tarjoaa asiakkailleen Freedome VPN palveluaan alkaen 3,33€/kk. Monesta muusta VPN -palveluntarjoajasta poiketen, Freedomen hinnoittelu riippuu paljon siitä monellako laitteella palvelua halutaan käyttää. Freedome tarjoaa tällä hetkellä ilmaisen 5 päivän kokeilujakson, se ei vaadi käyttäjätilin luomista ja se tukee useimpia suosittuja käyttöjärjestelmiä. Suurin miinus Freedomelle kuitenkin tulee sen “no-log” ominaisuuden puuttumisesta. Freedome siis tallentaa käyttäjiensä selaustietoja, ja pystyy pääsemään niihin käsiksi jälkikäteen. Voit lukea koko Freedome VPN arvostelun täältä.

Käytännössä kaikki tällä sivulla mainitut VPN palveluntarjoajat toimivat erittäin hyvin suomessa. Suurin osa Suomen sijaintina tarjoavista palveluista, pystyy ohittamaan esimerkiksi Yle Areenan sijaintitunnistuksen (Areenaa ei pysty katsomaan ulkomailta ilman VPN -palvelua), joka mahdollistaa suomalaisten ohjelmien katsomisen ulkomailta. Sama koskee esimerkiksi Ruutu+ ja C More palveluita. Kannattaa kuitenkin tarkistaa tarkemmista arvosteluistamme, kuinka hyvin VPN palvelut pystyvät kiertämään suomalaisten palveluiden sijaintitunnistuksia. Sanoisimmekin siis että paras VPN Suomessa, löytyy tämän sivun listauksesta. Jos kuitenkin haluat tukea suomalaista, valitse F-securen Freedome.

f-secure-logo

Erikoisuus

Suomalaista laatua

Players from sijainti
Kokeile tästä

Kuinka valita Paras VPN juuri itselle

Olemme tällä sivulla korteneet kattavasti yleisimmät ominaisuudet ja tiedot joihin kiinnittää huomiota valitessa parasta VPN palvelua juuri itselle. Olemme myös listanneet 5 parasta VPN palvelua vuonna 2022, jotka täyttävät todennäköisesti lähes kaikkien käyttäjien tarpeet. Suosittelemme kuitenkin käyttäjiä aina tekemään omaa tutkimusta palveluiden osalta, ja tekemään lopullisen ostopäätöksen usean lähteen avulla.

Tässä siis vielä pähkinän kuoressa, mihin asioihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota parasta VPN palvelua ostaessa:

Mihin maahan VPN yritys on rekisteröity? Yleensä luotettavimmat yritykset on rekisteröity maihin kuten Viro tai Sveitsi, joissa internetkäyttäjien yksityisyys otetaan vakavasti, ja yritys voi todella luvata “ei logeja” palvelun.
Millasia arvosteluja VPN palvelusta löytyy? Monet arvostelusivut sisältävät myös maksettuja mainoksia, kannattaa siis lukea myös todellisten käyttäjien arvosteluja, esimerkiksi sivustolta.
Täyttääkö palvelu vaatimukset ominaisuuksien osalta? Parhaat VPN tarjoukset sisältävät pitkän sitoumuksen, kannattaa siis miettiä tarkkaan että VPN täyttää tarpeet myös tulevina vuosina. Onneksi suurin osa palveluista tarjoaa rahat takaisin takuun.
Kun olet tutustunut näihin kohtiin, ja uskot että valitsemasi VPN palvelu on juuri sinulle paras, teet todennäköisesti erittäin hyvän ostoksen. Onnea parhaan VPN palvelun etsimiseen!

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja