Yle Areena ulkomailla

20.04.2022

Mike Jones:a

Best VPN for Brazil

Yle Areena on monelle suomalaiselle tuttu sisällön suoratoistopalvelu. Sisältö on erinomaista, ja sisältää tuhansia eri sarjoja, elokuvia, dokumentteja, suoria lähetyksiä ja muita ohjelmia. Kaiken lisäksi palvelu on käyttäjälle ilmainen. Yle Areenaa ei kuitenkaan voi katsella ulkomailla ilman erillistä VPN-yhteyttä. Miten VPN-yhteys sitten otetaan käyttöön, jotta Yle Areenaa olisi mahdollista katsella ulkomailla asti? Mikä VPN-yhteys todella on? Mitä muuta tulee ottaa huomioon, jos haluaa katsoa Yle Areenan sisältöä VPN-yhteyden avulla? Lue lisää tästä artikkelista, ja toista Yle Areenan sisältöä turvallisesti myös ulkomailla. Artikkelin lopusta löydät pikaohjeet VPN-yhteyden käyttöön.

 

Parhaat VPN-palvelut joilla voit katsoa Yle Areenaa Ulkomailla:

StrongVpn logo

Erikoisuus

Varma VPN

Players from sijainti
Kokeile tästä
Trust.Zone

Erikoisuus

Edullinen

Players from sijainti
Kokeile tästä
ipvanish

Erikoisuus

Useita Ominaisuuksia

Players from sijainti
Kokeile tästä

Mikä on VPN-yhteys?
VPN-yhteyden ymmärtäminen on avain siihen, että halukkaat saavat itselleen Yle Areenan ohjelmasisällön käyttöönsä myös ulkomailla. Siispä ennen ohjeiden kertomista kerrataan se, mitä VPN oikeastaan tarkoittaa, mitä se maksaa ja mistä sellaisen voi hankkia.

Kuten iso osa tietotekniikkaan liittyvistä termeistä, myös VPN on lyhenne englanninkielisistä sanoista. VPN on lyhenne sanoista Virtual Private Network, mikä tarkoittaa vapaasti suomennettuna virtuaalista yksityisverkkoa. VPN-palvelua myydään kuluttajille ensisijaisesti siksi, että internetin käyttäjät saisivat itselleen parempaa, turvallisempaa ja ennen kaikkea yksityisempää selailua internetissä. VPN-yhteyden avulla käyttäjä voi vaihtaa halutessaan sijaintiaan, eli niin sanotusti huijata sivua tai palvelua sijaintinsa osalta.

Miten VPN-yhteydellä sitten saa itselleen turvallisemman ja yksityisemmän verkon, eli miten VPN toimii? Kuten kaikki, myös VPN-palvelu sijaitsee fyysisesti jossain. Tyypillisesti VPN-yhteyttä tarjoavalla yrityksellä on olemassa eri maissa kymmeniä, satoja tai tuhansia erillisiä palvelimia, joiden kautta yhteys muodostetaan. VPN-palvelun käyttäjä liittyy siis palvelua tarjoavan yrityksen serverille, jonka kautta kaikki data kulkee, ja käyttäjä saa salattua käyttämänsä laitteen verkossa.

Mitä muuta hyötyä VPN-yhteyden käyttämisestä sitten on kuin se, että saa Yle Areenan sisältöä näkyviin ulkomailla asti? VPN-yhteyden avulla takaat sen, että internetin selaaminen ja kaiken netissä liikkuvan datan käyttö on salattu muiden silmiltä. Eikä vain ihmisten, sillä VPN-yhteyden avulla voit salata internetin käyttösi esimerkiksi internetin palveluntarjoajalta. Internetin käyttö on ehdottomasti salatumpaa ja yksityisempää, kun käytetään VPN-palvelua . Sen takia esimerkiksi monet yritykset hyödyntävät toiminnassaan VPN-palvelua. Useimmat VPN-palvelut toimivat niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin, sekä yleisimpien käyttöjärjestelmien kanssa. VPN-palvelinta käyttämällä voi ehkäistä paremmin itseensä ja laitteeseensa kohdistuvia hakkerointi- ja tietojen urkintayrityksiä sekä suoranaisia tietoturvahyökkäyksiä.

Onko VPN-yhteyden käyttäminen laillista?

VPN-yhteydellä suoratoistettavan sisällön katseleminen on laillista. Tämä perustuu siihen, että vaikka tekijänoikeuslaki on nykyään monissa maissa tiukka, on internetissä olevan sisällön, kuten urheilun, elokuvien, TV-sarjojen tai muiden videosisältöjen katsominen suoratoistettuna täysin laillista. Tämä pätee tällöin myös Yle Areenan kaltaiseen suoratoistopalveluun, jonka toiminta ja sisällön jakelu kuluttajalle on täysin laillista suoratoistoa. Vaikka VPN-yhteyden avulla sisällön katsominen ei ole laitonta, voi palveluntarjoajalla olla kuitenkin omia ehtoja VPN-yhteyden käyttöön, joten ennen katsomista ja VPN-yhteyden muodostamista kannattaa tarkistaa palvelun käyttöehdot. Ole myös tarkkana VPN-yhteyden käyttämisessä eri maissa, sillä se ei ole laillista aivanjokaisessa maailman kolkassa. Esimerkiksi Kiina ja Venäjä ovat tehneet VPN-yhteydet rajusti laittomiksi omissa maissaan, joten jos matkailet tai muutat Kiinaan tai Venäjälle, älä käytä VPN-yhteyttä katsellaksesi Yle Areenan ohjelmasisältöä. Lisätietoa VPN-yhteyden käyttämisestä ja sen laillisuudesta saat esimerkiksi Euroopan Unionin Teollisoikeuksien Virastolta.

Miksi VPN-yhteyttä kannattaa hyödyntää Yle Areenan katsomiseen ulkomailla?

Yle Areenan ohjelmista suurin osa on lukittu niin, että niitä voidaan katsoa vain Suomesta käsin. Tämä tarkoittaa siis esimerkiksi sitä, että vaikka olet Suomen kansalainen ja olet maksanut Yle-veroa Suomeen, mutta majailet väliaikaisesti ulkomailla, et pääse käsiksi kaikkeen siihen materiaaliin, mihin sinulla periaatteessa on oikeus päästä käsiksi. Ulkomailla majailevien on kuitenkin kohtalaisen helppo kiertää Yle Areenan asettama esto ulkomaalaisille VPN-yhteyden avulla ja täysin laillisesti.

Yle Areenan päätös sulkea palvelun käyttö muilta kuin Suomessa olevilta henkilöiltä on sinänsä ymmärrettävää. Yle Areena on sulkenut sisällön katsomisen ulkomailla oletettavasti pääosin siksi, että ne henkilöt, jotka palvelusta maksavat, saavat sitä katsoa. Osittain Yle Areenan suljettu ohjelmasisältö on helppo selittää. Yle Areena ei ole ostanut esitysoikeuksia joillekin ohjelmille muihin maihin kuin Suomeen, ja tällöin Yle Areenan on pidettävä sisältö salattuna muille kuin Suomessa oleville henkilöille.

Koska Yle Areena toimii osittain suomalaisten veronmaksajien maksamilla veroilla, tarkoittaa se sitä, että olisi epäreilua, jos Yle Areenaa voitaisiin katsoa kaikissa maailman maissa ilmaiseksi. Kysymys kuitenkin kuuluu, miksi ihmeessä se, että ulkomailta katsottaisiin Yle Areenaa ilmaiseksi, tekisi haittaa palvelulle? Syy on täysin tekninen ja rahalla perusteltavissa. Yle Areenan toimivuus on mitoitettu niin, että se kestää veronmaksajien samanaikaisen katselun ja sisällön samanaikaisen toistamisen sillä kapasiteetilla, mikä sille on nyt määritelty. Jos Yle Areena avaisi ovensa ulkomaille, ja kuka tahansa voisi katsoa mitä tahansa sisältöä ilmaiseksi, vaatisi se runsaasti erilaisia investointeja esimerkiksi palvelimiin, jotta sisältöä voisi katsella ilman pätkimistä ja yhtä sujuvasti kuin tälläkin hetkellä. Koska ainoa tulonlähde Yle Areenalle ovat verotuloista saatavat rahat, jotka tulevat vain Suomen kansalaisilta, olisi se näin epäreilua ja myös epäloogista välittää palvelu ilmaiseksi kaikkialle maailmaan. Yle Areenan estot siihen, että ulkomaillakin voitaisiin katsoa Yle Areenan ohjelmia ja elokuvia, hankaloittavat kuitenkin niiden ihmisten sisällön katselua, jotka ovat oikeutettuja sisällön näkemään.

Miten VPN-yhteys otetaan käyttöön?

Ainoa mahdollisuus katsella Yle Areenan mahtavia ohjelmia, dokumentteja, sarjoja ja elokuvia on siis asentaa itselleen VPN-yhteys. Mutta miten VPN otetaan käyttöön?

Ensimmäisenä Yle Areenaa katsovan täytyy valita itselleen sopivin VPN-palveluntarjoaja. VPN-yhteyttä tarjoavia yrityksiä on satoja, mutta katsoaksesi Yle Areenaa ulkomailla sinun täytyy valita sellainen VPN-toimittaja, jolta löytyy palvelin Suomesta. Näin pystyt siirtämään virtuaalisen olinpaikkasi Suomeen VPN-yhteyden avulla silloin, kun haluat katsoa Yle Areenaa ulkomailla. VPN-yhteyksien hinnat vaihtelevat, mutta yleisin tapa on maksaa VPN-yhteydestä kuukausittain. Hinta on usein muutamasta eurosta kymmeniin euroihin kuussa riippuen siitä, millaisen sopimuksen tekee. VPN-yhteyden sopimuksen hintaan voi vaikuttaa esimerkiksi se, kuinka monta serveriä yrityksellä on käytössään tai kuinka monta laitetta kuluttaja voi yhdistää omaan VPN-yhteyteensä. Muista olla tarkkana valitessasi VPN-yhteyden tarjoajaa, ja selvitä ainakin se, että yhteyden muodostaminen Suomeen on mahdollista. Yle Areena on myös ottanut askelia eteenpäin VPN-yhteyksien estämisessä, johtuen aiemmin mainituista sisällön jakeluun liittyvistä oikeuksista.

Kun olet valinnut itsellesi sopivan VPN-toimittajan, sinun tulee toimia palveluntarjoajan ohjeiden mukaan sen asentamisessa. Toisilla VPN-yhteyksien palveluntarjoajilla on ladattavana esimerkiksi mobiilisovelluksia, kun taas toisiin liitytään täysin manuaalisesti. VPN-yhteyden asentaminen ei tavallisesti vie kauaa, vaan monet palveluista ovat nopeasti asennettavia ja helppoja käyttää. Et siis tarvitse erityistä tietoteknistä osaamista itsellesi, jotta pääset asentamaan VPN-yhteyden. Osa palveluista on saatavilla vain englanniksi, joten englannin kielen osaamisesta on hyötyä.

Kun olet saanut valittua itsellesi sopivan VPN-palveluntarjoajan ja asennettua yhteyden, loppu käy äärimmäisen helposti. Asennuksen jälkeen jotkut VPN-yhteydet saattavat vaatia vielä erillisen kirjautumisen. Kun kaikki on asennuksen ja kirjautumisen osalta kunnossa, pääset vihdoin nauttimaan Yle Areenan sisällöstä välittämättä siitä, oletko kenties Thaimaan rannoilla tai työmatkalla Kanadassa! Valitse VPN-palvelimen ja omaksi sijainniksesi Suomi, ja laita suosikkiohjelmasi pyörimään.

Yksinkertaiset ohjeet VPN-yhteyden käyttöönottoon, kun halutaan katsoa Yle Areenaa ulkomailla:

1. Valitse sopiva VPN-toimittaja, jolla on palvelin Suomessa
2. Liity laitteellasi VPN-verkkoon
3. Yhdistä sijaintisi virtuaalisesti Suomeen
4. Avaa Yle Areena ja katso kaikkia lempiohjelmiasi!

vpngorilla author

Mike Jones

Head of content

Here at VPNGorilla we strive on caring about privacy both ours and others. We find out the most essential information, visions and insights on VPNs, and as aftermath comes our reviews. Our ambition is to bring out the most essential news and reviews regarding, which VPN services to use. To find the perfect VPN service for your needs, read our news and reviews on VPN services.
vpngorilla author

Kirjoittaja

Blog Tips
Best Alternatives to BitTorrent for Mac (1)

Katso Ruutu.fi ulkomailla – Nelonen, Hero ja LIV

Lue lisää
Blog Tips
Best Ad Blockers in 2022 – Remove Ads & Popups

Katso suomalaisia TV kanavia ja ohjelmia ulkomailla – Lue ohjeet

Lue lisää
Blog Tips
Best 1337x proxy to get 1337x unblocked

Katso MTV Katsomoa ulkomailla

Lue lisää