Katso MTV Katsomoa ulkomailla

20.04.2022

Mike Jones:a

Best 1337x proxy to get 1337x unblocked

MTV Katsomo on suomalaisen mediayhtiö MTV:n luoma suoratoistopalvelu, jossa kanavan ohjelmisto on katsottavissa kaikille sen käyttäjille ilmaiseksi, mihin vuorokaudenaikaan tahansa. MTV:n alaisuuteen kuuluvat MTV3-, Sub- ja AVA-kanavat, jotka ovat maksuttomia tv-kanavia. Tämän lisäksi MTV hallinnoi C Morea, joka on maksullinen palvelu ja Mediahub Helsinkiä, joka tuottaa uutistarjonnan.

MTV Katsomon ohjelmien katsominen on sallittua vain Suomessa, joten ulkomailla tarvitsee VPN-yhteyden ohittaakseen tämän maakohtaisen eston. MTV Katsomon ohjelmien seuraaminen ulkomailla on kuitenkin helppoa ja tässä artikkelissa kerromme, kuinka saat VPN-yhteyden avulla koko ohjelmatarjonnan saatavillesi, lähes missä päin maailmaa tahansa.

 

Parhaat VPN-palvelut mitkä toimivat MTV Katsomon ja C Moren kanssa:

NordVPN logo

Erikoisuus

Todella nopea ja turvallinen

Players from sijainti
Kokeile tästä
ExpressVPN

Erikoisuus

Markkinajohtaja

Players from sijainti
Kokeile tästä
surfsahrkvpn

Erikoisuus

Erinomainen hinta/laatu suhde

Players from sijainti
Kokeile tästä

Miten VPN-yhteys toimii

VPN tulee sanoista Virtual Private Network ja se muodostaa käyttäjälle oman yksityisen erillisverkon. VPN-yhteys toimii niin, että se muodostaa suojatun yhteyden, jota ei voida jäljittää. Yhteys kulkee suojatun tunnelin kautta ja se peittää esimerkiksi IP-osoitteen, joka kertoo kohdesivustoille mistä kyseinen yhteys tulee.

VPN-yhteyksissä on kuitenkin eroja, esimerkiksi jotkut niistä keräävät käyttäjistään tietoja muun muassa vierailtujen sivujen osalta. Jos oman yksityisyytensä haluaa turvata täysin, kannattaa valita VPN-tarjoaja, joka ei säilytä mitään tietoja. Tätä kautta myöskään viranomaiset eivät voi vaatia VPN-tarjoajaa luovuttamaan tietoja, koska niitä ei ole säilytetty. VPN-yhteyden käyttö ulkomailla kannattaa, sillä se suojaa oman yksityisyytesi, mutta tämän lisäksi käytössä on Suomeen suunnatut suoratoistopalvelut myös muilta sivustoilta.

Moni suosii VPN-yhteyttä nimenomaan siksi, että sen avulla on mahdollista kiertää eri suoratoistopalveluiden maakohtaiset estot. Sen avulla on kuitenkin mahdollista myös suojata omat tietonsa esimerkiksi hakkereilta ja haittaohjelmilta. Se mahdollistaa myös sensuroidun sisällön näkemisen ja estää palveluntarjoajaa seuraamasta tekemisiäsi. VPN-yhteyden käyttäminen saattaa kuitenkin hidastaa yhteyttä, sillä tiedon suojaaminen vaatii prosessorilta enemmän.

Myös Smart DNS -tekniikan avulla on mahdollista ohittaa maakohtaiset estot, sillä se piilottaa käyttäjän sijainnin, suojaamatta muuta tietoa ja tämän vuoksi yhteys on nopeampi. Tämä artikkeli kuitenkin käsittelee MTV Katsomon katsomista VPN-yhteyden avulla.

Onko VPN-yhteyden käyttäminen suoratoistossa laillista?

VPN-yhteyden käyttäminen palvelussa on täysin laillista, vaikka monessa maassa tekijänoikeuslaki onkin melko tiukka. MTV:n asiakaspalvelu kuitenkin kertoo Katsomon sisällön katsomisen VPN-yhteyden kautta olevan täysin laillista. Internetin sisällön toistaminen suoratoistolla VPN-yhteyden kautta ei ole laitonta, mutta monet palvelut yrittävät estää VPN-yhteyksien käytön ylläpitääkseen oman sisältönsä maakohtaiset estot.

Esimerkiksi Kiinassa, Irakissa ja Venäjällä VPN-yhteydet ovat kuitenkin täysin kiellettyjä ja paikalliset lait pätevät aina, riippumatta siitä minkä maalaisen sivuston sisältöä haluat katsoa. Ennen kuin ottaa VPN-yhteyden käyttöön kannattaa siis aina selvittää, millainen paikallinen lainsäädäntö on. Monet yhteydet toki toimivat näissä maissa, mutta toimiessasi vastoin lainsäädäntöä olet itse vastuussa omista tekemisistäsi.

MTV Katsomoa kannattaa katsoa VPN-yhteyden kautta ulkomailla

Jos MTV Katsomoa haluaa katsoa ulkomailta, on VPN-yhteys välttämätön, sillä sisältö on sallittu katsottavaksi ainoastaan Suomesta ja VPN-yhteys piilottaa käyttäjän sijaintitiedot. Tämä maakohtainen esto perustuu siihen, että MTV:n sisältö on kaupallisten kanavien tuottamaa, joka on myynyt mainosoikeudet mainostajille Suomeen, mutta ulkomailla ei voi toistaa samoja mainoksia.

Ohjelmiston osalta myös esitysoikeudet on ostettu ainoastaan Suomeen ja siksi MTV joutuu sulkemaan sisällön saatavuuden muista maista. MTV kuitenkin antaa suomalaisille mahdollisuuden katsoa sisältöä myös ulkomailta, kunhan VPN-yhteys on käytössä. Kuten jo todettiin, tämä on täysin laillista.

Kuinka VPN otetaan käyttöön MTV Katsomoa katsottaessa?

VPN-yhteyden käyttöönotto sujuu aivan kuten tavallisesti. Jos sinulla ei vielä ole VPN-yhteyttä voi hankkia sellaisen mieleiseltäsi palveluntarjoajalta. Valitse VPN, joka vastaa parhaiten omia tarpeitasi muun muassa hinnan ja nopeuden suhteen. Suoratoistopalveluita käyttäessä nopeus datansiirrossa on eduksi.

Kun olet valinnut itsellesi sopivan VPN-yhteyden tai sinulla on jo sellainen, toimi palveluntarjoajan ohjeiden mukaan VPN-yhteyden asentamiseksi. Huomioi myös laitekohtaiset rajoitukset, joita osa VPN-palveluntarjoajista on asettanut palveluilleen. Et välttämättä pysty asentamaan VPN-yhteyttä kaikkiin laitteisiin, tai käyttämään niitä samaan aikaan, joten tämä kannattaa tarkistaa ennen VPN:n asennusta.

Kun MTV Katsomon sivuille menee ulkomailta ilman VPN-yhteyttä, saa käyttäjä sivustolta virheilmoituksen yrittäessään toistaa sisältöä. VPN-yhteys tulee olla päällä ja sen sijainniksi täytyy asettaa Suomi. Sijainnin asettamisessa on hieman eroja VPN-sovelluksesta riippuen, mutta tässäkin kohtaa kannattaa noudattaa palveluntarjoajan ohjeita. Tämän jälkeen voit aivan normaalisti kirjautua MTV Katsomoon ja toistaa suosikkisisältöäsi myös ulkomailla. Huomioi, että VPN usein hidastuu hieman sen mukaan, mitä kauempaa sitä käyttää, sillä yhteys on pakko yhdistää Suomen palvelimeen. Tämän vuoksi sisällön toistaminen esimerkiksi Ruotsista on todennäköisesti nopeampaa kuin sen toistaminen Australiasta. Suosittelemme käyttämään hinta-laatu suhteelta tehokasta NordVPN palvelua.

Näin katsot MTV Katsomon sisältöä ulkomailla

1. Hanki VPN-yhteys ja käynnistä se ohjeiden mukaisesti
2. Liity verkkoon VPN-yhteyden kautta
3. Aseta VPN-yhteyden sijanniksi Suomi
4. Kirjaudu omilla tunnuksillasi MTV Katsomoon ja nauti sisällöstä

vpngorilla author

Mike Jones

Head of content

Here at VPNGorilla we strive on caring about privacy both ours and others. We find out the most essential information, visions and insights on VPNs, and as aftermath comes our reviews. Our ambition is to bring out the most essential news and reviews regarding, which VPN services to use. To find the perfect VPN service for your needs, read our news and reviews on VPN services.
vpngorilla author

Kirjoittaja

Uutiset
Best VPN for Brazil

Yle Areena ulkomailla

Lue lisää
Blog Tips
Best Alternatives to BitTorrent for Mac (1)

Katso Ruutu.fi ulkomailla – Nelonen, Hero ja LIV

Lue lisää
Blog Tips
Best Ad Blockers in 2022 – Remove Ads & Popups

Katso suomalaisia TV kanavia ja ohjelmia ulkomailla – Lue ohjeet

Lue lisää