Katso Puisto-osasto (Parks and Recreation) Netflix USA:sta ilmaiseksi!

Onko VPN yhteyden käyttö sinulle jo tuttua, vai kuulutko vielä siihen osaan nettikäyttäjistä, jotka eivät surffaa netissä VPN-yhteydellä? Mitä enemmän erilaisiin nettipalveluihin tehdään rajoituksia esimerkiksi maantieteellisesti, ja toisaalta mitä enemmän tietoja nettikäyttäjistä kerätään, sitä mukavampaa on, että VPN yhteydellä voit surffata netissä anonyymisti ja päästä käyttämään myös niin kutsutusti geoblokattua sisältöä muissa maissa. Lisäksi monille yksi tärkeimmistä syistä VPN yhteyden käyttöön on erilaisten suoratoistopalvelujen maarajoitukset. Vaikka suosituin suoratoistopalvelu Netflix toimii Suomessakin, on Netflix Suomen ohjelmakirjasto rajoitettu erityisesti klassikkosarjojen ja kulttielokuvien osalta, jotka taas esimerkiksi Yhdysvaltojen tai Japanin Netflixistä löytyvät helposti.

Parempaa viihdettä ja sisältöä VPN yhteydellä turvallisesti

VPN-yhteys on lyhyempi nimitys virtuaaliselle yksityiselle erillisverkolle, jossa surffatessa omat tiedot eivät välity eteenpäin esimerkiksi nettiselaimen, kuten Google Chromen tai Safarin välityksellä. Samalla tavalla kuin esimerkiksi oman työpaikkasi sisäinen verkko eli intranet tai ”intra” on yksityinen, eikä siihen voida ilman laittomuuksia kirjautua ulkopuolelta, myös VPN-verkko on yksityinen.

Toisaalta VPN-verkon yksityisyys on enemmän näennäistä, mutta kuitenkin se auttaa omassa verkkoyksityisyydessä ja siinä, että erilaiset palvelut eivät voi kerätä niin paljoa tietoja netin käyttäjästä. Kun hankit VPN-verkon, muista kuitenkin, että esimerkiksi Facebook ja muut nettijätit kyllä pystyvät keräämään sinusta samalla tavalla tietoja, jos olet kirjautuneena heidän palveluihinsa.

Mikä on paras VPN (proxy)

VPN-yhteyksiä tarjoavia yrityksiä on useita. Tässä esittelemme muutaman suosituin ja hyvämaineisen kansainvälisen yrityksen, jotka tarjoavat tietoturvaan ja suojaukseen liittyviä VPN -palveluja kuluttaja-asiakkaille, ja jotka toimivat USA:n Netflixin kanssa.

  • ExpressVPN

ExpressVPN on hyvin nopea, turvallinen ja anonyymi VPN-palvelu, joka toimii oman palvelinverkkonsa kautta 160:ssä eri lokaatiossa ja 94:ssä maassa. Oman tilin hankkimisella voit hoitaa VPN-yhteyden kaikkiin laitteisiisi, ja pääset katsomaan Netflix USA valikoimaa ilmaiseksi ja laillisesti sekä tietokoneella että älypuhelimella.

  • NordVPN

NordVPN on VPN -yhteyksiä tarjoava yritys, joka kuvailee itse VPN-yhteyttä ”hakkeroinnin kestävänä ja salattuna tunnelina”, joka onkin hyvä kuvaus kyseisellä yhteydellä. NordVPN on laajasti käytössä Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. Plussana on NordVPN:n suomenkieliset nettisivut!

  • Ivacy VPN

Ivacy VPN on singaporelaisen ohjelmistoyritys Ivacyn kehittämä VPN -sovellus, joka toimii kaikilla mahdollisilla laitteilla, Windowsista Applen laitteisiin, ja BlackBerryistä esimerkiksi älytelevisoihin. Ivacy VPN on tuettu myös PS4 ja Xboxin osalta, joten jos haluat katsoa Netflix USA:n valikoimaa suoraan kotisohvalta oman konsolin välityksellä, myös tämä onnistuu.

  • Cyberghost

Cyberghost on erittäin suosittu VPN-ohjelmisto, joka toimii avaimet käteen -periaatteella. Saat siis täyden palvelun VPN-yhteyden kaikille laitteillesi käyttöön Cyberghostilta. Cyberghostilla on helppo päästä maarajoitettuihin nettisisältöihin, joihin ei tavallisella yhteydellä Suomesta pääsisi. Voit esimerkiksi saada parempia diilejä vaikkapa lentoihin, tai alennusta nettikaupoista. Suosittua on myös urheilutapahtumien striimaus VPN-yhteyden avulla, jos ilmainen lähetys on muuten niin sanotusti geoblokattu.

Katso Parks and Recreation (Puisto-osasto) Netflix USA:sta ilmaiseksi ja laillisesti VPN:llä

Yksi VPN-yhteyden hankkimisen parhaista puolista on ehdottomasti juuri geoblokatun sisällön saaminen omiin palveluihin, ja erityisesti Netflixiin. Suomen Netflix kärsii tarjonnan yksipuolisuudesta Netflix USA:n verrattuna, sillä jenkki-Netflix tarjoaa jopa 1000 TV-sarjaa ja 2500 elokuvaa lisää Suomi-valikoimiin. Erityisesti jenkkikomedioiden, kuten poliittisten satiirien ja sit-comien, määrä on vain uskomattoman paljon parempi Netflix USA:ssa.

Parks and Recreation – poliittista satiiria kunnallishallinnon ytimestä

Yksi parhaista poliittisista satiireista, Parks and Recreation eli suomeksi Puisto-osasto, löytyy kokonaisuudessaan Netflix USA:n valikoimista. Parks and Recreation on seitsemän tuotantokauden pituinen puolen tunnin jaksoja sisältävä komediasarja, joka on tehty hyvin samalla tavalla kuin kuuluisa The Office. Myös tässä sarjassa seurataan päähenkilöiden elämää dokumentinomaisesti. Sarjassa seurataan virkamies Leslie Knopen ja hänen työkavereidensa elämää kuvitteellisen Pawneen kunnan ja puisto-, ja kaavoitusosastolla, josta ei byrokratiaa ja paperitöitä puutu.

Pääosaa esittävän Amy Poehlerin lisäksi muissa rooleissa nähdään esimerkiksi Paul Schneider, Rashida Jones ja Aziz Ansari. Sarja on tuttu myös useista amerikkalaispoliitikkojen cameo-rooleista. Se on ollut ehdolla esimerkiksi 14 Emmy-palkinnon saajaksi, ja voittanut yhden Golden Globen. Vuonna 2012 sarja valittiin aikakausilehti TIME:n toimesta kyseisen vuoden parhaaksi tv-sarjaksi.

Parks and Recreation ja monet muut huippusarjat ovat muutaman klikkauksen päässä myös sinun kotisohvallasi. Käytännössä VPN:n käyttö on todella helppoa. Lataat vain ohjelman tietokoneelle tai sovelluksen älypuhelimeen, rekisteröidyt VPN -palvelun käyttäjäksi, ja valitset maan, jonka kautta haluat nettiin yhdistää. Kun seuraavan kerran tämän prosessin jälkeen kirjaudut esimerkiksi Netflixiin, sinulla on kyseisen maan Netflix käytössä. Hanki VPN -palvelu nyt käyttöösi ja katso Netflix USA:n sarjoja ja leffoja ilmaiseksi ja täysin laillisesti!