Tiesitkö että musiikkituotanto Gleen kaikki tuotantokaudet 1-6 on katsottavissa USA Netflixistä ilmaiseksi?

Vuonna 2019 tv-sarja Glee täytti kymmenen vuotta, jonka aikana se on koonnut todella laajan fanikunnan. Glee on ehkä kaikista maailman amerikkalaisista high school -tuotannoista parhaiten tehty, ja sillä on kansainvälisiä faneja ympäri maailman; etenkin Yhdysvalloissa, mutta myös esimerkiksi Iso-Britanniassa, Australiassa, Saksassa ja myös Suomessa. American Pie-elokuvien ohella Glee lieneekin maailman suosituin high school -maailmaan sijoittuva amerikkalainen viihdetarina.

Gleessä käsitellään taitavasti esimerkiksi vähemmistöjen oikeuksia, koulukiusaamista ja yleistä epäsuosittujen teini-ikäisten opiskelijoiden elämää, maustettuna tietysti todella suurella määrällä tanssia ja laulamista. Ehkä se selittääkin hyvin Gleen suosiota, sillä vaikka sarja on välillä ehkä vähän ärsyttävänkin pirteä, kaikilla tuotantokausilla käsitellään myös todella vakavia ja vaikeita nuoruuden asioita, kuten vaikkapa masennusta ja teiniraskauksia.

Glee – Aikamme musiikillinen kulttuuri-ilmiö

Gleestä on kuuden tuotantokautensa aikana tullut eräänlainen kulttuuri-ilmiö, vaikka sen näyttelijäkaarti koostuu alun perin tuntemattomista näyttelijöistä. Vaikka et olisi katsonut yhtään jaksoa Gleetä (vielä), voimme valottaa hieman, mitä kulttuuri-ilmiöllä tässä yhteydessä tarkoitetaan.

Glee on musiikkia, teatteria, kilpailuja, ja lisää musiikkia

Glee ei ole tavallinen tv-sarja, vaan se on kuin yhdistelmä American Idolsia, teiniromanttisia high school -elokuvia (esim. American Pie -elokuvat) ja Broadwayn tv-levitykseen saatuja musikaaleja. Kaikki sarjan näyttelijät ovat uskomattoman hyviä laulamaan, ja sarjan jokainen jakso sisältää cover-hittejä suurimmista ja tunnetuimmista musiikkikappaleista, lähes kaikista musiikkigenreistä. Tutuksi tulevat esimerkiksi ABBA:n, AC/DC:n, Beatlesin, Frank Sinatran ja James Brownin kappaleiden pohjalle tehdyt cover-versiot, joista ei mahtipontisuutta puutu. Jokainen Gleen jakso on kuin oma teoksensa, jonka katsoo mielellään moneenkin otteeseen erityisesti juuri musiikkiesitysten takia.

Gleen juoni tiivistetysti

Glee kertoo Ohiossa sijaitsevan Liman kaupungin McKinley High Schoolista, jossa muiden periamerikkalaisten koulujen tapaan järjestetään paljon erilaisia ekstra-aktiviteetteja oppilaille. Gleessä esiintyvä New Directions on koulun oma ilmaisupainotteinen näytelmä-, ja kuorokerho, jonka suosio on pohjamudissa.

New Directionsin toimintaan osallistuu vain pieni joukko koulun epäsuosituimpia oppilaita, kunnes McKinley High Schoolin espanjan opettaja Will Schuester, entinen kuorolainen itsekin, päättää tarttua härkää sarvista ja alkaa johtaa kerhoa. Glee seuraa kerhoon kuuluvien, ja vähän muidenkin, opiskelijoiden keskinäisiä suhteita ja kouluihin liittyvää jaottelua erilaisiin luokkiin, suosittuihin oppilaisiin ja vähemmän suosittuihin oppilaisiin. Kuuden tuotantokauden aikana Gleessä käydään läpi yli 100 cover-musiikkikappaletta ja tuhansia upeita lauluesityksiä.

Netflix USA pieksee Suomen Netflixin 100-0

Glee, kuten myös muutkin suositut ja tunnetut jenkkisarjat, ovat saatavilla useimmista maailman Netflix-kirjastoista. Muun muassa vuonna 2019 se sen sijaan lisättiin esimerkiksi brittien ja Australian Netflixiin. Suomen Netflixistä Gleetä ei ole saatavilla, vaikka sarja on saanut paljon faneja myös täällä, ja tv:ssä sitä on esitetty muun muassa Subilla. Glee ei ole ainoa sarja, jonka näkyminen Suomen Netflixissä on rajoitettu, vaan on olemassa todella paljon sarjoja, jotka näkyvät USA Netflixissä, mutta eivät Suomen Netflixissä.

Yksinomaan sarjoja Netflix USA:ssa on noin 1000 enemmän kuin Suomen Netflixissä, ja elokuvia vielä rutkasti lisää, jopa 2500 kappaletta. Jos sinua kiinnostaa Glee tai muut huippusarjat, ja et halua niiden katsomiseksi matkustaa Yhdysvaltoihin tai Australiaan asti, voit saada Netflixin USA:n valikoiman näkyville myös suoraan Suomesta. Tähän vaaditaan erillistä virtuaalipalvelinta eli VPN-yhteyttä laitteeseen.

Katso Glee ilmaiseksi Netflix USA:sta VPN-palvelimella

VPN-palvelin, VPN-yhteys tai lyhyemmin vain VPN, on virtuaalinen yksityisverkko. Tämä voi kuulostaa korvaan hieman tekniseltä, mutta kuuluisa tunnelivertaus auttaa ymmärtämään, mitä VPN:llä tehdään. VPN on kuin tunneli, joka salaa ja suojaa kaiken liikenteen sinun tietokoneesi tai älypuhelimesi ja netin palvelujen välillä. VPN yhteyksiä tarjoavat tietoturvayritykset ja pelkästään VPN-palveluihin erikoistuneet yritykset. Netflixin maarajoitusten kiertäminen on hyvin suosittu tapa käyttää VPN-yhteyttä, ja se on todella helppoa.

VPN-ohjelmat, jotka ovat yhteensopivia Netflixin kanssa

VPN-ohjelmistoja kehitetään moneen eri tarkoitukseen, eikä kaikkia VPN-yhteyksiä ole tarkoitettu vain tavalliseen nettiselailuun. Esimerkiksi Kiinassa ja muissa maissa, joissa valtiohallinto sensuroi internetiä, VPN yhteys on käytännössä ainoa tapa päästä käsiksi tavalliseen länsimaiseen nettiin. Suurin osa VPN-käyttäjistä kuitenkin käyttää salattua yhteyttä ihan vain nettiselaamiseen, oman yhteytensä suojaamiseen, ja esimerkiksi juuri Netflixin geo-rajoitusten poistamiseen.

Tunnettuja ja USA:n Netflix-version kanssa yhteensopivia VPN-palveluja ovat muun muassa Nord VPN, Cyberghost ja IvacyVPN, jotka kuuluvat parhaimpien kuluttajille tarkoitettujen VPN-sovellusten joukkoon. Kyseiset VPN-sovellukset toimivat sekä Applen että Androidin käyttöjärjestelmillä, sekä myös totta kai kaikilla tietokoneilla, joissa vain on nettiyhteys.

Palveluja on helppo käyttää, ja ne toimivat kuin mikä tahansa tavallinen sovellus puhelimessa tai tietokoneella. Klikkaa vain sovellus päälle, valitse maaluettelosta Yhdysvallat, ja tämän jälkeen sovellus vaihtaa omaksi virtuaalisijainniksesi USA:n. Kun päivität Netflixin tai kirjaudut sinne uudestaan sisään, on valikoima kasvanut sadoilla uusilla hyvillä leffoilla ja sarjoilla, etkä tarvitse erillistä Netflix USA-tiliä tähän. Suomen Netflix-tili riittää. Klikkaa siis VPN-yhteys laulamaan ja nauti Gleestä ja monista muista huippusarjoista USA Netflixin valikoimista!