Näin katsot Criminal Mindsia Yhdysvaltojen Netflixistä ilmaiseksi

Netflix lienee tämän hetken suosituin suoratoistopalvelu, eikä tämä tule meille yllätyksenä. Tuhansien ja tuhansien TV-sarjojen ja elokuvien palvelulta löytyy jo lähes 140 miljoonaa maksavaa asiakasta ympäri maailmaa. TV-sarjojen ja elokuvien valikoima ei kuitenkaan ole kaikille sama; Yhdysvalloissa päämajaansa pitävän Netflixin oman kotimaan tarjonta ylittää Suomen tarjonnan mennen tullen, sillä Yhdysvaltojen Netflixistä löytyy noin 1000 TV-sarjaa ja yli 2500 elokuvaa enemmän kuin Suomen Netflixistä. Kyseessä on Netflixin asettama maakohtainen esto, jonka kautta käyttäjä pystyy selaamaan vain sen maan valikoimaa, jossa hänen käyttämänsä laitteen IP-osoite sillä hetkellä sijaitsee. Olisitko siis uskonut, että voisit saada nämä Yhdysvaltojen huippuelokuvat ja -sarjat, Criminal Minds – FBI-tutkijat mukaan lukien, vapaaseen käyttöösi myös Suomen maalla?

Näin katsot Criminal Minds – FBI-tutkijat Yhdysvaltojen Netflixistä

VPN-palvelu eli Virtual Private Network on nimensä mukaisesti virtuaalinen erillisverkko, jonka kautta kaikki käyttäjän syöttämät tiedot kulkevat salattuina niin, etteivät kolmannet osapuolet pääsee niihin käsiksi. Ensisijaisesti moni siis käyttää kyseistä palvelua oman nettiyhteytensä salaamiseen ja näin ollen oman yksityisyytensä suojaamiseen, mutta VPN-palvelulle löytyy myös lukuisia muita käyttötarkoituksia ja yksi niistä on Netflixin maakohtaisen eston kiertäminen. Kiitos siis kuuluu nimenomaan VPN-sovellukselle, sillä sen kautta kaikki Yhdysvaltojen Netflixin elokuvat ja TV-sarjat ovat nyt käytettävissäsi – vaikka et liikkuisi omalta kotisohvaltasi minnekään!

Yksinkertaisuudessaan VPN-palvelu toimii niin, että se luo tunnelin käyttäjän laitteen ja toisessa maassa, tässä tapauksessa Yhdysvalloissa, sijaitsevan serverin välille. Näin Netflix uskoo sinun olevan Yhdysvalloissa ja päivittää valikoimansa automaattisesti kyseisen maan valikoimaan. Sinun tulee siis yksinkertaisesti vaihtaa Suomen IP-osoitteesi VPN-sovelluksen kautta Yhdysvaltoihin, kirjautua normaalisti tilillesi, kirjoittaa hakukenttään ”Criminal Minds” ja valmista – katselu voi alkaa! Laitonta? Ei toki, voit käyttää sovellusta huoletta, sillä VPN on täysin laillinen palvelu, tietenkin aina silloin, kun sitä ei käytetä rikolliseen toimintaan. Myös Netflix on ilmaissut aikaisemmin omalta taholtaan, ettei heillä ole mitään VPN-sovelluksen kautta Netflixiä katselevia asiakkaita vastaan niin pitkään, kun he maksavat palvelustaan.

VPN-palvelun valitseminen

Kaikkien VPN-palveluiden tarjoamat ominaisuudet eivät ole samanlaisia ja itselleen sopivan vaihtoehdon löytäminen riippuu täysin jokaisen yksilöllisistä mieltymyksistä. Jos VPN-yhteyttä käytetään pelkästään Netflixin katseluun, tärkeintä on varmistaa ensinnäkin, että yhteys toimii odotetulla tavalla ja toiseksi, että yhteys pystyy kiertämään Netflixin asettaman maakohtaisen eston. Monet VPN-palvelut ovat painineet jo pitkään Netflixin maakohtaisen eston kanssa, sillä sen edistyksellinen teknologia pystyy nykyään havaitsemaan jo monet VPN-yhteydet. Tällä hetkellä muun muassa ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost ja Ivacy VPN toimivat todistetusti myös Yhdysvaltojen Netflixin kanssa.

Edellä mainituista VPN-palveluista niin ExpressVPN, NordVPN kuin CyberGhostkin tarjoavat 30 päivän rahat takaisin -takuun ja Ivacy VPN jopa 45 päivän rahat takaisin -takuun, jonka aikana voit tutustua kyseisen palvelun toimintoihin ja kokeilla rauhassa, miten sovellus toimii yhdessä Netflixin kanssa. Markkinoilta löytyy tänä päivänä myös lukuisia ilmaisia VPN-sovelluksia, mutta niiden yhteysnopeudet eivät välttämättä kykene pyörittämään Netflixiä ilman katkoksia.

Vielä tässä vaiheessa sinun ei siis käytännössä tarvitse maksaa yhtään ylimääräistä nauttiaksesi Yhdysvaltojen Netflixin valikoimasta. Jos kuitenkin haluat jatkaa VPN-palvelun käyttöä vielä takuun umpeutumisen jälkeen, tulee sinun tällöin maksaa sen käytöstä hieman ylimääräistä. Palveluiden hinnat vaihtelevat yleensä muutamasta dollarista noin kymmeneen dollariin kuukaudessa ja mitä pitemmän sopimuksen päätät solmia, sitä edullisemmaksi lopullinen kuukausihinta yleensä tulee. Muutama hassu dollari kuukaudessa Netflixin suurkuluttajalle tulee siis maksamaan itsensä aivan varmasti takaisin.

Esittelyssä Criminal Minds – FBI-tutkijat

Yhdysvaltalaisen CBS-kanavan tuottama Criminal Minds (Suomessa Criminal Minds – FBI-tutkijat) on jännittävä trilleri Quanticossa sijaitsevasta FBI:n erikoisyksiköstä, joka kutsutaan paikalle aina silloin, kun tavalliset rikosetsivät ovat päätyneet umpikujaan. Tämän erikoisyksikön toinen toistaan älykkäämmät jäsenet uppoutuvat syvälle rikollisten sairaisiin mieliin pyrkien ymmärtämään heidän motiivejaan ja ennakoimaan heidän seuraavia liikkeitään pelastaakseen satoja ihmishenkiä. Valitettavasti vaarallinen työ vaatii paljon ja sen saa kokea jokainen agentti myös omassa yksityiselämässään.

Sarjassa seurataan Aaron ”Hotch” Hotchnerin (Thomas Gibson) ja hänen huippuälykkään tiimiinsä verratonta yhteistyötä, jossa jokaisen tiimin jäsenen erikoistaidot vievät yksikköä kerta kerralta lähemmäksi maailman vaarallisimpien rikollisten jälkiä. Hotchin ohella tiimiin kuuluvat muun muassa nerokas, mutta sosiaalisesti haparoiva tohtori Spencer Reid (Matthew Gray Gubler), vaikeissa olosuhteissa kasvanut, mutta ongelmansa päihittänyt Derek Morgan (Shemar Moore), diplomaattinen ja kylmäpäinen Jennifer ”JJ” Jareau (A. J. Cook) sekä hieman omaperäinen, mutta sydämellinen tietokonehakkeri Penelope Garcia (Kirsten Vangsness). Sarjasta on tehty tällä hetkellä yhteensä 14 kautta. Sarjan 12 ensimmäistä kautta eli jopa lähes 300 jaksoa ovat katseltavissa Yhdysvaltojen Netflixin kautta.