Katso Blue Bloods ja tuhansia muita sarjoja USA Netflixin kautta ilmaiseksi

Monia TV:n ja elokuvien ystäviä harmittaa suuresti Suomen Netflixin suppea tarjonta sen amerikkalaiseen vastapariin verrattuna. Monia tunnettuja sarjoja ei voi nähdä Suomessa koskaan, tai sitten ne saapuvat maahan vuosien viiveellä. Ja vaikka tietty sarja näytettäisiinkin televisiossa, jos sen sattuu missaamaan, ei uusintakatselu ole mahdollista, minkä takia tietysti Netflix onkin niin loistava tavallisiin televisiokanaviin verrattuna. Esimerkkinä vastaavista tapauksista mainittakoon Blue Bloods, josta on olemassa jo yhdeksän kautta. Kaikki niistä ovat katsottavissa USA:n Netflixissä, kun taas Suomen Netflixillä ei ole ainuttakaan kautta.

Nykyajan TV:n ystävä on hyvin perillä olemassa olevista ja uusista sarjoista, joten tuntuu naurettavalta, että osaan niistä ei yksinkertaisesti pääse käsiksi, vaikka on maksava Netflixin jäsen. Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka ovat jo katsoneet Suomen Netflixin läpi, tai suosikkisarjasi on nähtävissä vain USA:n Netflixissä, hyviä uutisia: VPN-palvelulla pääset katsomaan USA:n Netflixiä! Netflix blokkaa tietyt VPN-palvelut, joten on tärkeää tietää mitkä palvelut pääsevät läpi. Lue lisää aiheesta tästä artikkelista, ja pian jo istut mukavasti sohvalla selailemassa satoja uusia sarjoja ja elokuvia.

USA:n Netflix vs. Suomen Netflix

Netflixin jäsenyys maksaa Suomessa ja Amerikassa suunnilleen saman verran, mikä saattaa vaikuttaa reilulta. Mutta hinnan reiluus osoittautuu harhaksi, kun saa tietää, että samalla hinnalla suomalainen saa vain murto-osan siitä tarjonnasta mitä amerikkalainen katsoja saa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Suomen Netflixissä on tällä hetkellä 339 TV-sarjaa, USA:n Netflixissä taas 1326. Elokuvien suhteen luku on Suomen 1757 vastaan USA:n 4339. Eli suomalaisen Netflixin jäsen maksaa saman kuin amerikkalainen, mutta saa rahalleen yhden neljäsosan sarjoista, ja alle puolet elokuvista. Mutta useimmille ei hinta silti ole se pointti, vaan se, että Suomen Netflix ei yksinkertaisesti tarjoa riittävästi laadukasta katsottavaa television tai elokuvien suurkuluttajille.

VPN-palvelulla käsiksi USA:n Netflixiin

Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu, koska VPN-palvelulla voi kiertää maarajoitukset. VPN eli Virtual Private Network, tai suomeksi virtuaalinen erillisverkko tai näennäinen yksityisverkko, on teknologiaa, joka piilottaa nettiyhteytesi sijainnin. Salaus tapahtuu niin, että laitteesi yhdistyy ensin suojatulle palvelimelle, josta se sitten kulkee haluamallesi sivustolle. Näin kohdesivusto ei pysty näkemään laitteen alkuperäistä sijaintia, vaan sijainniksi tulee suojatun palvelimen sijainti. VPN-palvelua voi käyttää siis turvatakseen omaa tietoliikennettään avoimissa verkoissa, jotka muuten ovat riskialttiita koska niissä kulkevaan liikenteeseen on hakkereiden ja huijareiden helppo päästä käsiksi. Mutta VPN:llä voi myös näyttäytyä olevansa eri maassa, ja juuri sen takia VPN on hyödyllinen Netflixin ystävälle. Kun asennat laitteeseesi tietyn VPN-palvelun ja yhdistät verkkoon USA:n kautta, Netflix USA kohtelee sinua kuten ketä tahansa amerikkalaista jäsentään.

VPN-palvelut joita Netflix ei blokkaa

Kannattaa kuitenkin tietää, että vaikka VPN:n käyttäminen maarajoitusten kiertämiseksi ei ole laitonta, Netflix haluaa säilyttää kyseiset rajoitukset, ja siksi blokkaa monien VPN-palvelujen toiminnan. Joten millä tahansa VPN:llä et USA:n Netflixiin pääse. Alla on lista VPN-palveluista, jotka toimivat Netflixin maarajoitusten kiertämiseksi:

  • ExpressVPN
  • NordVPN
  • Cyberghost
  • Ivacy VPN

Näistä palveluista on muutakin hyötyä kuin Netflixin katsominen. Kuten mainittua, avointen verkkojen käyttäminen on riskialtista, joten jos joudut usein lähettämään avoimissa verkoissa informaatiota, jonka ei soisi päätyvän vääriin käsiin, kannattaa sinun hankkia VPN-palvelu suojaamaan tietoliikennettäsi. Jos taas aiot matkustaa esimerkiksi Kiinaan tai Venäjälle, on tärkeää tietää, että niiden hallitukset rajoittavat pääsyä tietyille nettisivuille. Kiinassa rajoitukset ovat erityisen ankaria, koska esimerkiksi kaikki Googlen tuotteet ovat kiellettyjä, samoin Facebook, Instagram ja WhatsApp. Mutta nämä rajoitukset voi kiertää täysin käyttämällä VPN:ää.

Esimerkkejä USA:n Netflixin sarjoista joita Suomen Netflixissä ei ole: Blue Bloods

Blue Bloods -sarja saattaa olla jo tuttu, sillä sitä on Suomessa näytetty Nelosella. Mutta Suomen Netflixissä sarjaan ei pääse käsiksi lainkaan. Blue Bloods on yksi seuratuimpia ja kiinnostavimpia viimeaikaisia sarjoja, ja vetoaa sekä poliisisarjojen että ihmissuhdedraamojen ystäviin, sillä se onnistuu yhdistämään molemmat koukuttavalla tavalla.

Sarja keskittyy seuraamaan New Yorkissa asuvaa irlantilaistaustaista Reaganin perhettä, jonka jäsenet ovat kaikki tavalla tai toisella osallisina kaupungin lainvalvonnassa. Perheen Isä Frank Reagan on poliisipäällikkö ja Vietnamin sodan veteraani, hänen poikansa Danny on etsivä ja Irakin sodan veteraani, toinen poika Jamie on järjestyspoliisi, ja tytär Erin on apulaissyyttäjä. Kiinnostavan ja monipuolisen tarinan lisäksi sarjaa ylevöittää sen huippunäyttelijät: pääosissa ovat legendaarinen Tom Selleck ja useita palkintoja urallaan saanut Mark Wahlberg. Lisäksi sarja on kuvattu aidoissa ympäristöissä New Yorkissa, mikä lisää sen realistisuutta. Sarja valittiin Entertainment Weekly -lehden Parhaat 5 Uutta Sarjaa -kategoriaan vuonna 2010.