ipvanish

IPVanish

4.4

5

Laitteiden määrä

+2000

Servereiden määrä

Erikoisuus

Useita Ominaisuuksia

 • Suuret nopeudet
 • Kumoaa Netflixin eston
 • Rajoittamattomat samanaikaiset yhteydet

Esittely

Yhdysvaltalainen VPN-palvelu IPVanish ilmoittaa ylpeänä olevansa "maailman nopein ja turvallisin VPN-palvelu". Vaikka monet VPN-palvelut IPVanishin tavoin ovat ylpeitä omasta palvelustaan, vie IPVanish lupauksensa täysin uudelle tasolle. IPVanish on omien sanojensa mukaan maailman ainoa oikeasti "top-tier" eli ensiluokkaisen huippu VPN-palvelu ja lupaa käyttäjiensä ulottuville ennen näkemättömiä ominaisuuksia maailman nopeimmalla yhteydellä, yli 40 000 jaettua IP-osoitetta yli 1 300 palvelimella 75 eri maassa sekä live-chatin, joka on asiakkaiden käytössä ympärivuorokautisesti. IPVanish taitaa ainakin ensiluokkaiset lupaukset ja mahtipontisen markkinoinnin, jonka takana seisoo runsaasti sponsoreita ja suosituksia muun muassa Mashablelta, Techradarilta, CNN:ltä, Lifehackerilta ja CNET:iltä. Tämä herättääkin kysymyksen siitä, seisooko IPVanish lupaustensa takana? Seuraavassa arvostelussa syvennymme tarkemmin IPVanishin taustaan, tuotteisiin, hintoihin ja teknisiin ominaisuuksiin, jotka toivottavasti osaavat kertoa paremmin, millainen palvelu näiden mahtipontisten sanojen takaa todellisuudessa löytyy.

Hyödyt

 • Suuret nopeudet
 • Kumoaa Netflixin eston
 • Rajoittamattomat samanaikaiset yhteydet
 • Ei lokien tietosuojakäytäntöä
 • Vahva salaus
 • Voit ohittaa sensuurin

Haitat

 • Rajoitettu maksutapa
 • Se ei toimi Kiinassa
 • Et voi poistaa joidenkin suosittujen suoratoistopalveluiden estoa
 • Ei Linux-sovellusta

Yleistietoa

Nettisivu

www.ipvanish.com

Perustusvuosi

2012

Alustat

Android, iOS, Linux, MacOS, Windows

Kielet

chinese Deutch finnish Italian Spanish sweden

Sijainnit

USA United Kingdom Switzerland Sweden Spain Slovenia Slovakia Serbia Saudi Arabia Romania Portugal Poland Norway Netherlands Moldova Luxembourg Latvia Japan Italy Israel Ireland Indonesia India Iceland Hungary Hong Kong Greenland Greece Germany France Finland Estonia Denmark Czech Rep. Croatia Canada Bulgaria Brazil Belgium Austria Australia Argentina Albania

Maksaminen

Laitteiden määrä

5

Servereiden määrä

+2000

Asiakaspalvelu

24/7

Ilmainen kokeilu?

30 päivää

Erikoisominaisuudet

Hide IP Kill Switch P2P Split tunneling Zero Log

IPVanish Arvostelu

Yrityksen taustaa

Floridalaisen IPVanishin juuret yltävät alkuperäisesti aina vuoteen 2001. Yhtiö aloitti toimintansa tuolloin Highwinds Network Group -nimellä ja erikoistui usenettiin eli internetin julkisiin keskusteluihin, tiedotuksiin ja tiedonvaihtoon. Kymmenisen vuotta myöhemmin, vuonna 2012 Highwinds Network Group lanseerasi ensimmäisen VPN-palvelunsa. Näin ollen vuotta 2012 pidetään nykyisen IPVanishin ensiaskelina, vaikka yrityksen juuret juontavatkin aina 2000-luvun alkuun.

IPVanish aloitti ensimmäisenä Windows-sovelluksella, mutta pian tämän jälkeen yritys kehitti oman sovelluksensa myös Macin laitteille yleisön painostuksesta. Aluksi IPVanish tuki vain L2TP-, PPTP- ja rajoitettua OpenVPN-protokollaa. Seuraavien vuosien aikana asiakaskunnan ja yrityksen kasvaessa uusia järjestelmiä otettiin mukaan palvelun kehittämiseen ja palvelun tukemien maiden lukumäärä kasvoi huimasti. Tänä päivänä IPVanish tarjoaa viisi eri protokollaa: L2TP-, PPTP- ja OpenVPN-protokollien lisäksi valikoimaan on lisätty myös IKEv2- ja IPSec-protokollat. Yhtiön pitkä historia kertoo paljon kokemuksesta – mutta näkyykö se sitten IPVanishin tarjoamissa palveluissa?

IPVanishin tuotteet ja hinnat

IPVanishilta löytyi arviointihetkellä kolme eri tarjouspakettia, joiden sisältämät ominaisuudet olivat täysin samat, mutta kuukausittainen hinta riippui täysin siitä, valitseeko käyttäjä kuukauden, kolmen kuukauden tai vuoden paketin. Vuoden paketti tulee tietysti kuukausihinnaltaan kaikkein edullisimmaksi, sillä kuukausihintaa paketille jää tällöin 6,49 dollaria eli vuodessa lopulliseksi hinnaksi tulee näin ollen 77,99 dollaria. Jos käyttäjä ei ole varma tarvitseeko palvelua kokonaiseksi vuodeksi tai hinta kuulostaa liian suolaiselta, voi hän valita sen sijaan kolmen kuukauden paketin, jossa kuukausihinta on tällöin 8,99 dollaria, eli kolmelta kuukaudelta yhteensä 26,99 dollaria. Kuukausittain veloitettava paketti on näistä kolmesta vaihtoehdosta loogisesti kallein, mutta 10 dollarin hinnalla voi palvelun ottaa vapaasti kuukauden ajaksi käyttöön ja päättää sitten, jatkaako sitä vai ei.

Uutta käyttäjää odotti myös rekisteröintivaiheessa mukava yllätys, sillä IPVanish tarjosi uusille asiakkaille vielä 20% lisäalennuksen ensimmäisen laskutuksen aikana, jonka jälkeen hinta nousee takaisin alkuperäiseen. Tällä alennuksella käyttäjä saakin säästettyä esimerkiksi kuukauden palvelussa muutaman hassun dollarin, jolloin ensimmäisestä kuusta maksetaan 8 dollaria.

IPVanish tarjoaa jokaiselle paketilleen 7 päivän rahat takaisin -takuun, jonka aikana uusi asiakas voi irtisanoa tilauksen ja rahat palautetaan. Maksuvälineiksi sopivat yleisimpien luottokorttien lisäksi vain PayPal. 7 päivän kokeiluaika ei tosin päätä huimaa, sillä monet muut alan kilpailijat tarjoavat jopa kuukauden ilmaisen kokeiluajan, jonka aikana käyttäjä saakin jo hieman tarkemman kuvan siitä, millainen palvelu on kyseessä. IPVanishin suhteellisen huokeat hinnat kuitenkin kompensoivat hieman liian lyhyttä rahat takaisin -takuuta.

IPVanish yksityisyys ja luotettavuus

IPVanishin tarjoamat yksityisyysasetukset ovat muiden ensiluokkaisten VPN-palveluiden tasoa ja sen tarjoamat palvelut tukevat jo teollisuusstandardiksi asetettua AES-256 -salausta ja erittäin turvallisia OpenVPN- ja IKEv2-protokollia. Killswitch-ominaisuus löytyy tällä hetkellä ainakin Windowsin ja Macin käyttäjille, mikä on näppärä turvallisuuslisä suojelemaan käyttäjän yksityisyyttä erityisesti silloin, kun VPN-yhteys syystä tai toisesta heikkenee. Mobiilikäyttäjille killswitch-toimintoa ei arviointihetkellä ollut tarjolla, mutta sekä OpenVPN Connect- että IKEv2-protokollat löytyivät iOS-järjestelmälle ja IKEv2-protokolla Android-järjestelmille. IPVanish ei kuitenkaan tarjoa ainakaan tällä hetkellä yhtä luotettavaa palvelua mobiililaitteille kuin tietokonekäyttäjille.

IPVanish vannoo sivustollaan tiukan nollatoleranssin asiakaslokin ylläpidolle, eli toisin sanoen, IPVanish ei sanojensa mukaan kerää käyttäjien nettikäyttäytymisestä ollenkaan tietoa. Kyseisellä politiikalla IPVanish haluaa pitää asiakkaidensa henkilöllisyyden varjeltuna. Kysymyksiä herättää kuitenkin yrityksen sijainti Yhdysvalloissa (isoveli valvoo) sekä uutinen siitä, että viime vuonna julkisuuteen vuosi tietoa siitä, että IPVanish olisi luovuttanut Yhdysvaltain DHS-ministeriölle (Department of Homeland Security) tietoja käyttäjistään. Tämä herättääkin kysymyksen siitä, kuinka turvassa IPVanishin käyttäjien tiedot sitten loppujen lopuksi ovat. Kyseessä voi myös olla äärimmäisen harvinainen yksittäistapaus, sillä IPVanish kävi tuolloin läpi omistajan vaihtoa ja uuden omistajan StackPathin toimitusjohtaja on lisännyt, ettei uusi yrityksen johto ja nykyinen käytäntö ylläpidä pienintäkään asiakaslokia käyttäjistään. Totuus on kuitenkin se, että vuoden 2016 tapahtumat ovat tuoneet IPVanishin luottoon pienen särön, vaikka uusi johto onkin alalla tunnettu tekijä, jonka sanoille voi jonkin verran antaa painoarvoa oman harkinnan mukaan.

StrongVpn logo

Erikoisuus

Varma VPN

Players from sijainti
Kokeile tästä

Tehokkuus

Lyhytaikaisilla testeillä on vaikeaa antaa täysin kokonaisvaltaista kuvaa siitä, kuinka vahva VPN-palvelimen todellinen yhteys on, sillä palvelun suorituskyvyn arviointi vie aina jonkin verran aikaa. Palvelu on kuitenkin saanut sekä meidän, että virallisten sivustojen kautta varsin hyviä tuloksia, mikä tekee sen hinta-laatu-suhteesta varteenotettavan vaihtoehdon. Pienen tutkimuksen jälkeen IPVanishin muilla käyttäjillä on ollut toisinaan ongelmia erityisesti Yhdysvalloissa sijaitsevilla servereilä (Aasiasta puhumattakaan), mutta kaiken kaikkiaan erityisesti eurooppalaiset serverit ovat toimineen suhteellisen tehokkaasti. Keskimääräisesti eurooppalaisilla servereillä latausnopeus liikkui 60-75Mbit/s välillä 100:sta ja kaukoservereillä 7-35Mbit/s välillä 100:sta. Loogisesti Euroopassa sijaitseva käyttäjä saa eniten hyötyä lähiservereistä, mutta myös osa Yhdysvaltojen servereistä pärjäsi suhteellisen hyvin testituloksissa. Hitaimmat yhteydet olivat taas Aasiassa.

Varsin hyvin virallisissa testeissä pärjänneen yhteyden lisäksi IPVanish tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden yhdistää yhteensä kymmentä laitetta samaan aikaan. Kyllä, luit oikein, kymmenen laitetta. Tämä antaa IPVanishille ehdottoman valttikortin, sillä monet muut paljon kalliimmatkin palvelut tarjoavat käyttäjilleen vain kolmen laitteen käytön samanaikaisesti. Yhteyden voi siis jakaa näppärästi vaikka oman kumppanin ja/tai lasten puhelinten, tietokoneiden ja tablettien kanssa yhtäaikaisesti.

Asiakaspalvelu

IPVanishin asiakaspalvelu jakaa mielipiteet täysin kahtia. Siinä missä meidän kohdallamme kaikkiin kysymyksiin vastattiin ystävällisesti ja ammattimaisesti, löytyy netistä pienen tutkimuksen jälkeen myös hyvin negatiivisia kokemuksia IPVanishin asiakaspalvelun laadusta ja ennen kaikkea tehokkuudesta. Kun negatiivisia kommentteja löytyi niin paljon, emme voi lähteä vannomaan käsi sydämellä, että IPVanishin tarjoama asiakaspalvelu olisi kunnossa- vaikka se meidän omalla kohdallamme toimikin.

IPVanish tarjoaa käyttäjilleen ympärivuorokautista asiakaspalvelua vuoden jokaisena päivänä, useiden vanhojen asiakkaiden mukaan tämä ei ole aivan totta. Chat-ikkunan löytäminen on hieman haastavaa, sillä se ei löydy heti etusivulta. Ennen rekisteröitymistä asiakaspalveluun saa yhteyttä klikkaamalla Start Now -painiketta, kun taas jo rekisteröityneillä asiakkailla live-ikkunaan pääsee omalle tilille kirjautumisen jälkeen. Meidän tapauksessamme vastaus tuli heti (olimme ensimmäisenä jonossa), mutta monien kommenttien mukaan vastausta on saanut odottaa jopa päivän. Asiakaspalvelun saa chat-palvelun lisäksi kiinni myös sähköpostista, jossa odotusajat ovat yleensä chattia hieman pitemmät – keskinmäärin puoli vuorokautta, joten kiireisissä asioissa kannattaa kääntyä aina chatin puoleen, ellei vastaus sitten löydy IPVanishin kokoamasta Knowledge Base -osiosta.

IPVanishin plussat ja miinukset

IPVanish kerää plussia ja miinuksia seuraavanlaisesti:

+ Suhteellisen vakaa ja hyvä yhteys
+ Hyvä hinta-laatu-suhde
+ Luotettavat salausprotokollat
+ Pitkäaikainen kokemus alalta
– Sijainti Yhdysvalloissa
– Hajanaiset käyttäjäkokemukset
– Kohu käyttäjien tietojen luovuttamisesta

IPVanish on yleisesti ottaen suhteellisen nopea, loistavalla turvallisuusprotokollalla ja (meidän tapauksessamme) nopealla asiakaspalvelulla varustettu palvelu keskivertoon internetin käyttöön. Suhteellisen huokea hinta tarjoaa varsin hyvän hinta-laatu-suhteen, vaikka palvelusta löytyy myös muutamia kompastuskiviä, näistä merkittävimmät lienevät käyttäjien sekalaiset kokemukset positiivisista kokemuksista hyvinkin negatiivisiinkin kokemuksiin.

Fakta siitä, että IPVanishin vanha johto on luovuttanut Yhdysvaltain hallitukselle tietoja käyttäjistään tuo pienen särön palvelun luotettavuuteen, vaikka palvelun korkealuokkaiset yksityisyysasetukset ja uuden johdon lupaus nollatoleranssista asiakaslokiin antavatkin viittaa siihen suuntaan, että kyseessä on turvallinen ja asiakkaan yksityisyyttä suojeleva VPN-palvelu.

Vaikka IPVanish lupaileekin sivustollaan asioita maasta taivaaseen, eivät nämä lupaukset kyllä aivan sataprosenttisesti täyty. Onko IPVanish maailman nopein ja luotettavin VPN-palvelu? Vastaus lienee varsin subjektiivinen.

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja

IPVanish Arvostelut käyttäjiltä

Palvelua ei ole vielä arvosteltu. Ole ensimmäinen!

Oletko kokeillut palvelua IPVanish?

Arvostele VPN Asteikolla 1-5

Samanlainen Palvelu

ExpressVPN

Markkinajohtaja

Kokeile tästä
blufvpn-logo-

Tuore ja Turvallinen

Kokeile tästä
NordVPN logo

Todella nopea ja turvallinen

Kokeile tästä
ipvanish

Erikoisuus

Useita Ominaisuuksia

4.4