Hotspot SHIELD

Hotspot Shield

4.4

5

Laitteiden määrä

1800

Servereiden määrä

Erikoisuus

Ilmainen ja Laadukas VPN

 • Ilmaisversio ensikertalaisille
 • Nopea ja tehokas live-chat
 • Erittäin nopeat serverit

Esittely

Yhdysvaltalaisen AnchorFreen julkaisema VPN-palvelu Hotspot Shield VPN on ehtinyt olla markkinoilla jo vuodesta 2008. Reilussa kymmenessä vuodessa palvelu on kehittynyt huimasti ja tänä päivänä se on jakautunut kahteen eri tuotteeseen: ilmaiseen VPN-palveluun ja maksulliseen palveluun, joka kantaa nimeä HotSpot Shield Premium.

Jo yli 650 miljoonalla latauksella varustettu VPN-palvelun lupailee paljon, vaikka tiedämmekin, että laaja asiakaskunta ei välttämättä kerro kaikkea palvelun laadusta ja käytettävyydestä. Millainen palvelu Hotspot Shieldin takana sitten piilee? Tässä katsauksessa tutustumme tarkemmin maksullisen HotSpot Shield Premiumin ominaisuuksiin, salaustasoon, yksityisyyteen sekä yhteysnopeuksiin. Arvoimme myös palvelun hinta-laatu -suhdetta ja asiakaspalvelua.

Yltääkö Hotspot Shield VPN-palveluiden ylimpään kastin? Lue alta lisää!

Hyödyt

 • Ilmaisversio ensikertalaisille
 • Nopea ja tehokas live-chat
 • Erittäin nopeat serverit
 • 45 päivän rahat takaisin -takuu

Haitat

 • Live Chat puuttuu
 • Kirjauskäytäntö ei ole selvä

Yleistietoa

Perustusvuosi

2005

Alustat

Android, iOS, Linux, MacOS, Windows

Kielet

chinese Deutch finnish Italian norwegian russian Spanish sweden

Sijainnit

Zimbabwe Vietnam Uzbekistan USA United Arab Emirates Ukraine United Kingdom Turkey Thailand Taiwan Switzerland Sweden Spain South Africa Slovenia Slovakia Singapore Serbia Saudi Arabia Russia Romania Qatar Puerto Rico Portugal Poland Philippines Peru Paraguay Panama Pakistan Norway Nigeria New Zealand Netherlands Nepal Montserrat Moldova Mexico Mauritius Malaysia Malawi Luxembourg Lithuania Liechtenstein Latvia Laos Korea, South Kenya Japan Italy Israel Isle of Man Ireland Indonesia Iceland Hungary Hong Kong Guatemala Greenland Greece Germany Georgia France Finland Estonia Egypt Ecuador Denmark Czech Rep. Cyprus Cuba Croatia Costa Rica Colombia China Chile Chad Canada Cameroon Cambodia Bulgaria Brazil Bosnia-Herzegovina Belize Belgium Belarus Bahamas Azerbaijan Austria Australia Armenia Argentina Algeria Albania

Maksaminen

Laitteiden määrä

5

Servereiden määrä

1800

Asiakaspalvelu

24/7

Ilmainen kokeilu?

45 päivää

Erikoisominaisuudet

AES-256-GCM algorithm EUR Hide IP Kill Switch P2P Split tunneling Zero Log

Hotspot Shield Arvostelu

Yrityksen taustaa

Hotspot Shieldin takana seisovat yhdysvaltalaisen AnchorFreen perustajat David Gorodyansky ja Eugene Malobrodsky. Ystävysten alan kokemus alkoi ilmaisten ​​sponsoroitujen Wi-Fi-yhteyksien tarjonnasta, jonka jälkeen he siirtyivät sovellusten kehittämiseen ja vuonna 2005 AnchorFreen perustamiseen. Ensimmäinen Hotspot Shield -sovellus julkaistiin huhtikuussa 2008 MacOS- ja Windows -käyttöjärjestelmille ja vuosina 2011-2012 palvelu laajennettiin tukemaan myös iOS:in ja Androidin laitteita.

Hotspot Shield on päässyt osaksi monia maailmalla tunnettuja kansannousuja, joissa hallituksen sensuuria on pystytty rikkomaan nimenomaan Hotspot Shieldin tarjoamilla palveluilla. Myös Hotspot Shieldin johtajat ovat puhuneet sananvapauden ja nettikäyttäjäen yksityisyyden puolesta. Hotspot Shield on kartuttanut mainettaan myös viruksentorjunnan puolella, sillä vuonna 2012 Hotspot Shieldin lataukset kasvoivat yli 1500 %:lla Mac-käyttäjien keskuudessa Flashback Trojan -viruksen levittyä kyseisiin laitteisiin. Kurkistetaan seuraavaksi tarkemmin, miten tämä hypetyksen keskellä loistanut VPN-palvelu toimii käytännössä.

Tuotteet ja hinnat

Kuten yllä jo mainittiin, Hotspot Shield tarjoaa tällä hetkellä sekä ilmaisen että maksullisen version. Ilmainen versio ei vaadi ollenkaan rekisteröitymistä ja mukaan saa vielä näppärästi sotilastason salauksen turvalliseen nettisurffailuun. Tähän ilmaisen version hyvät puolet sitten päättyivätkin, sillä tällä mainospalveluilla tuetulla ja vain Yhdysvaltojen palvelimia tukevalla palvelulla on hyvin vähän käytännöllistä arvoa erityisesti silloin, jos haet netinkäytöltä hiemankin vaativamman kaliiperin ominaisuuksia. Ilmainen palvelu on kuitenkin näppärä vaihtoehto siinä mielessä, jos kyseessä on aivan ensimmäinen VPN-palvelun kokeilu. Tässä suhteessa käyttäjän ei tarvitse sijoittaa palveluun ollenkaan omaa rahaa.

Hotspot Shieldin tarjoamat Premium-tuotteet:

 • Kuukausittain veloitettava palvelu, 15,99 dollaria kuukaudessa
 • Vuosittain veloitettava palvelu, 6,99 dollaria kuukaudessa eli 83,88 dollaria vuodessa
 • Kolmen vuoden välein veloitettava palvelu, 3,49 dollaria kuukaudessa eli 125,49 dollaria kolmessa vuodessa

Kaikki maksulliset paketit sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • Ultranopeat palvelimet yli 70 eri maassa
 • Sotilastason salaus
 • Mahdollisuus yhdistää viisi laitetta samanaikaisesti
 • 24/7 live-chat
 • 45 päivän rahat takaisin -takuu (myös kuukauden palvelussa)

Hotspot Shieldin kuukausittain veloitettava palvelu ei ole markkinoiden edullisimmista päästä, mutta vuoden ja kolmen vuoden paketit ovatkin kuukausihinnaltaan jo varsin kohtuullisia. Kolmen vuoden paketti on kuitenkin mielestämme hieman liian pitkä sitoumus, sillä olemme nähneet, kuinka palveluiden laatu voi hyppiä ylös ja alas lyhyemmässäkin ajassa. Plussaa Hotspot Shieldille tuo kuitenkin 45 päivän rahat takaisin -takuu, mikä ylittää markkinoiden 30 päivän standardin. Rahojen reklamaatio on tehty helpoksi, eikä sen käyttöehtoihin ole piilotettu häijyjä kompastuskiviä.

Yhteysnopeudet

Hotspot Shield (monen muun VPN-palvelun tapaan) on ylpeä ”maailman nopeimmista yhteyksistään”. Kyseessä ei kuitenkaan ole emävalhe, sillä Hotspot Shieldin yhteydet pärjäsivät loistavasti nopeustesteissä. Eurooppalaisilla lähiservereillä yhteydet tippuivat keskinmäärin vain 10-15% alkuperäisestä yhteydestä. Toisin sanoen 100 Mbit/s yhteyksillä Hotspot Shield onnistui ylläpitämään yhteyksiä keskimääräisesti 85-90 Mbit/s. Yksi nopeimmista yhteyksistä, mitä olemme tähän asti nähneet. Myös osa Yhdysvaltojen ja Aasian servereistä toimi suhteellisen hyvin, vaikka yhteyksissä oli paljon eroja eri sijaintien välillä. Oikean serverin löytäminen voi siis ottaa aikaa, mutta nopeimmat serverit niin Euroopassa, Aasiassa kuin Yhdysvalloissa pärjäsivät testeissä loistavasti. Tässä suhteessa Hotspot Shieldin hinta-laatu -suhde on ollut erinomainen!

Yksityisyys ja turvallisuus

Sekä ilmainen että maksullinen versio on suojattu 256-bittisellä AES-salauksella, mitä pidetään tällä hetkellä markkinoiden parhaimpana salauksena (tästä nimitys sotilastason salaus itse asiassa tulee, sillä monet sotilastukikohdat käyttävät samaa salausta). Hotspot Shieldin emoyhtiö AnchorFree tuki aikasemmin perinteisiä IPSec- ja OpenVPN-protokollia, mutta ovat myöhemmin siirtyneet omaan Catapult Hydra -protokollaan, joka on AnchorFreen mukaan IPSec- ja OpenVPN -protokollia vieläkin vakaampi ja turvallisempi. AnchorFree on myös ilmoittanut, että Catapult Hydra on auttanut parantamaan huomattavasti erityisesti kaukoservereiden yhteysnopeuksia.

Vain yhteen protokollaan tukeutuminen jakaa mielipiteemme kahtia. Vaikka meillä ei ole epäilystäkään, etteikö AnchorFreen takana seisova tiimi olisi kyennyt luomaan entistä paremman ja tehokkaamman protokollan, pidättäytyminen vain yhdessä ja ainoassa vaihtoehdossa ei myöskään tee hyvää. Hotspot Shieldin hinnoilla olisimme odottaneet hieman laajempaa valikoimaa protokollien suhteen. Tässä tapauksessa käyttäjälle ei siis jää juurikaan vaihtoehtoja; käyttää Catapult Hydraa tai vaihtaa toiseen palveluun.

Toiseksi suureksi kysymysmerkiksi nousee AnchorFreen ja tätä kautta Hotspot Shieldin yksityisyydensuoja. Vaikka Hotspot Shield ei kerää tietoa käyttäjien vierailemista nettisivuista, sovelluksista ja palveluista, ilmoittavat he mystisesti tietosuojakäytännössään, että tietyt ”henkilökohtaiset tiedot” tallentuvat asiakasrekisteriin. Hotspot Shieldin mukaan nämä henkilökohtaiset tiedot eivät kuitenkaan rajoitu pelkkään nimeen, sähköpostiosoitteeseen ja maksutietoihin monien muiden VPN-palveluiden tapaan.

Tietosuojakäytännön mukaan Hotspot Shield voi myös kerätä käyttäjien henkilötietoja ja jakaa niitä kolmansien osapuolten kanssa. Lisäksi Hotspot Shield voi kerätä laitekohtaisia ​​tietoja, kuten mobiilitunnuksen, laitteen mallin, käyttöjärjestelmän version, selaimen tyypin, käytetyn kielen ja verkon nimen. Epäilyksiä herättää myös se, miten Hotspot Shield ilmaisee tallentavansa käyttäjän IP-osoitteen (vaikkakin salattuna) VPN-istunnon ajaksi ja poistaa sen vasta, kun käyttäjä kirjautuu ulos. Näitä tietoja käytetään Hotspot Shieldin mukaan vain laadun parantamiseen, mutta kysymys kuuluu, kuinka pitkäksi aikaa tiedot todellisuudessa tallennetaan ja miten niille käy, jos viranomaiset niitä vaativat nähtäväksi?

Sijainti Yhdysvalloissa

Yllä esitettyjen kysymysten kautta siirrymme tähän aiheeseen, joka nostattaa mielessä lisää kysymyksiä käyttäjien yksityisyydestä. Yhdysvallat kuuluu tunnetusti Five Eyes -allianssiin, joka on aiheuttanut vuosien aikana suurta päänvaivaa myös monelle yhdysvaltalaiselle VPN-palvelulle, sillä Yhdysvallat on tunnettu kovana painostajana ja odottaa, että VPN-palveluiden tulisi luovuttaa viranomaisille tietoja käyttäjistään silloin, kun nämä sitä vaativat. Siksi todellisen huolenaiheen esille nostaa se näkökulma, miten Hotspot Shieldin tietosuojakäytäntö ilmaisee tavan, jolla käyttäjien henkilökohtaisia tietoja tallennetaan ja ylläpidetään. Tähän asiaan emme kuitenkaan voi sanoa mitään varmaa ja pyydämmekin jokaista päättämään oman harkinnan mukaan, kuinka turvassa omien henkilötietojen uskoo Hotspot Shieldin kätköissä olevan.

StrongVpn logo

Erikoisuus

Varma VPN

Players from sijainti
Kokeile tästä

Asiakaspalvelu

Seuraavaksi syyniin pääsee Hotspot Shieldin asiakaspalvelu. Aluksi olimme asiakaspalvelun suhteen hieman skeptisiä, sillä muiden käyttäjien kommenttien johdosta odotimme hidasta ja aikaansaamatonta asiakaspalvelua. Asia oli kuitenkin aivan päinvastoin. Kiinnitimme heti huomiota sivuston oikeassa alakulmassa olevaan chat-ikkunaan, josta asiakaspalvelijan saa kiinni näppärästi syöttämällä oman nimen ja sähköpostiosoitteen. Olimme jonossa heti ensimmäisenä ja asiakaspalvelija otti meihin yhteyttä vain muutaman sekunnin odottelun jälkeen.

Asiakaspalvelija vastasi kysymyksiin nopeasti ja ammattimaisesti. Maksaville premium-asiakkaille kyseinen palvelu on auki vuorokauden ympäri. Tästä siis Hotspot Shieldille lisäpisteitä. Chatin lisäksi sivustolta löytyy laaja UKK-osio sekä lomake, jonka kautta asiakaspalveluun voi ottaa halutessaan yhteyttä (tosin olemme kuulleet, että lomakkeen kautta lähetettyihin yhteydenottoihin vastaamiseen voi mennä useita päiviä).

Lopuksi

Plussia ja miinuksia Hotspot Shieldille kerääntyi seuraavasti:

+ Todella nopeat yhteydet, mikä tekee hinta-laatu -suhteesta tässä mielessä loistavan
+ Käyttömukavuus

– Sijainti Yhdysvalloissa
– Hämärä tietosuojakäytäntö
– Tukee vain Catapult Hydra -protokollaa

Todellisen kysymysmerkin nostattaa Hotspot Shieldin hämärä tietosuojakäytäntö, joka ei herätä meissä turvallisuuden tunnetta. Lisää miinusta palvelu saa käytettävien protokollien köyhyydestä – valittavana on vain AchorFreen oma Catapult Hydra. Lisäksi Chrome-selaimessa on aiemmin havaittu DNS-vuoto, tosin tähän emme osaa vahvistaa, onko se jo korjattu.

Netflix vaihteli täysin käytettävän serverin mukaan, mutta osalla servereistä sen tulisi toimia ongelmitta. Hotspot Shield tukee myös P2P-ominaisuutta ja kerää plussaa myös käyttömukavuudestaan. Ohjelman lataaminen ei vie kuin muutaman minuutin ja tässä arvostelussa käytetty, Macille asennettu ohjelma, on helppo käyttää. Ulkomuoto on siisti ja yksinkertainen ja asetuksia on helppo säätää. Kaiken kaikkiaan Hotspot Shield on erittäin nopea ja tehokas VPN-palvelu, mutta yksityisyyttään varjeleville suosittelemme miettimään myös muita vaihtoehtoja.

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja

Hotspot Shield Arvostelut käyttäjiltä

Palvelua ei ole vielä arvosteltu. Ole ensimmäinen!

Oletko kokeillut palvelua Hotspot Shield?

Arvostele VPN Asteikolla 1-5

Samanlainen Palvelu

ExpressVPN

Markkinajohtaja

Kokeile tästä
blufvpn-logo-

Tuore ja Turvallinen

Kokeile tästä
NordVPN logo

Todella nopea ja turvallinen

Kokeile tästä
Hotspot SHIELD

Erikoisuus

Ilmainen ja Laadukas VPN

4.4