f-secure-logo

F-Secure Freedome VPN

4.2

5

Laitteiden määrä

20

Servereiden määrä

Erikoisuus

Suomalaista laatua

  • Kotimainen VPN-palvelu
  • Hyvämaineinen ja kokenut yritys
  • Interaktiivinen Tracker Mapper

Esittely

F-Secure Freedome VPN on palvelu, joka on tarkoitettu takaamaan anonyymiteettisi sekä yksityisyytesi käyttäessäsi internettiä. Kyseessä on siis alan huippupalveluiden joukkoon lukeutuva yksityisyyssovellus, johon myös alan asiantuntijat luottavat. Palvelulla onkin alalta vankka kokemus, sillä se on toiminut alalla jo 30 vuotta.

F-Secure Freedome VPN toimii niin Windowsilla kuin monilla muillakin käyttöjärjestelmillä ja sen käyttöönotto on helppoa ja nopeaa eikä vaadi erityisosaamista. Kerromme tässä F-Secure Freedome VPN arvostelussa, millainen palvelu F-Secure Freedome VPN on, mitkä ovat sen plussat ja miinukset ja mitä sinun kannattaa ottaa huomioon etsiessäsi itsellesi sopivaa yksityisyyssovellusta.

Hyödyt

  • Kotimainen VPN-palvelu
  • Hyvämaineinen ja kokenut yritys
  • Interaktiivinen Tracker Mapper

Haitat

  • Ei edistyneitä mukautusvaihtoehtoja
  • Ei suurin palvelinverkko.

Yleistietoa

Nettisivu

www.f-secure.com

Perustusvuosi

1998

Alustat

Android, iOS, MacOS, Windows

Kielet

chinese Deutch finnish Italian norwegian russian Spanish sweden

Sijainnit

USA United Kingdom Switzerland Sweden Spain Singapore Poland Norway Netherlands Mexico Japan Italy Ireland Germany France Finland Denmark Czech Rep. Canada Belgium Austria Australia

Maksaminen

Laitteiden määrä

5

Servereiden määrä

20

Asiakaspalvelu

24/7

Ilmainen kokeilu?

3 päivää

Erikoisominaisuudet

AES-256-GCM algorithm EUR Hide IP Kill Switch P2P Split tunneling

F-Secure Freedome VPN Arvostelu

Hinnoittelu ja erilaiset tuotteet

F-Secure Freedome VPN tarjoaa palvelua ainoastaan vuoden mittaisella sopimuksella, mikä onkin yksi seikka, jota F-Secure Freedome VPN -palvelu voisi kehittää. Olisi mukavaa, jos tarjolla olisi myös mahdollisuus ostaa eri mittaisia sopimusjaksoja. Sitoutuminen vuodeksi kerrallaan voi tuntua monesta asiakkaasta liian pitkältä ajalta, vaikkakin maksuton 5 päivän kokeilujakso madaltaakin kynnystä kokeilla F-Secure Freedome VPN -palvelua. Vaikka palvelu onkin tarjolla vain vuoden mittaisella sopimuksella, on sopimuksia kuitenkin tarjolla eri hintaryhmissä.

F-Secure Freedome VPN -palvelun hinta muodostuu käytettävien laitteiden määrän mukaan. Jos tarvitset palvelua vuodeksi kolmelle laitteellesi, maksaa palvelu 4,16 euroa kuukausittain. Maksu suoritetaan kertaveloituksena, jonka suuruus on 49,90 euroa. Jos tarvitset palvelua viidelle laitteellesi vuoden ajaksi, tulee palvelun käytölle hintaa 4,99 euroa kuukausittan. Myös tämä maksu suoritetaan kertaveloituksena hintaan 59,90 euroa. 5 laitteen 12 kuukauden F-Secure Freedome VPN -paketti on paketeista suosituin vaihtoehto. Jos tarvitset palvelua 7 laitteellesi vuoden ajaksi, tulee palvelun käytölle hintaa 6,66 euroa kuukausittain ja maksu suoritetaan kertaveloituksena, jonka suuruus on 79,90 euroa. Palvelun käyttö per laite on siis sitä edullisempaa, mitä useammalle laitteelle tilaat palvelun.

F-Secure Freedome VPN -palvelua voidaan pitää kotimaisen verkkoturvallisuuden lippulaivana – onhan yritys toiminut alalla jo vuonna 1988, jolloin verkkoturvallisuus otti vasta ensiaskeleitaan. F-Securelta löytyy monia muitakin verkkoturvallisuuden takaamiseen liittyviä tuotteita, joita se tarjoaa sekä yksityis- että yritysasiakkaille. F-Securen valikoimista löytyy esimerkiksi laadukkaita virustorjuntaan tarkoitettuja tuotteita.

Palvelun yksi parhaista puolista on se, että palvelua on helppo käyttää; verkkoliikenteen turvaaminen vaatii ainoastaan yhden napinpainalluksen. F-Secure Freedome VPN tekee myös julkisten wi-fi-verkkojen käytön turvalliseksi, sillä se pystyy salaamaan datasi surffaillessasi verkossa. Tämä takaa sen, etteivät muut julkisen verkon käyttäjät pääse käsiksi tietoihisi.

Tämä yksityisyyssovellus varmistaa, ettei sinua seurata verkossa. Esimerkiksi kolmannet osapuolet saattavat olla kiinnostuneita siitä, millaisia sivustoja verkossa selaat ja millaista verkkokäyttäytymisesi on. Erityisen hyvä puoli palvelussa on se, että palvelu pystyy muuttamaan IP-osoitteesi ja kätkemään sen. Tämä lisää yksityisyydensuojaasi surffaillessasi netissä. Palvelun avulla sinulla on myös mahdollisuus valita jonkin toisen maan IP-osoite, jolloin voit ohittaa tiettyjä maantieteellisiä, netin käyttöön liittyviä, rajoituksia.

F-Secure Freedome VPN -paketti sisältää valitun laitemäärän suojaamisen. Laitteita voi valita pakettiin 3, 5 tai 7. Palvelu toimii myös PC:llä, Macissa, iOS-laitteissa ja Android-laitteissa ja paketti sisältää rajoittamattoman datapaketin eikä sen käyttöönottoa varten tarvitse luoda asiakastiliä. Palvelun käyttöönotto ei myöskään vaadi rekisteröitymistä. F-Secure Freedome VPN tarjoaa asiakkailleen rahat takaisin -takuun, joka on voimassa 30 päivää. Pakettia voi siis kokeilla täysin turvallisesti 30 päivän ajan.

Turvallisuus ja yksityisyys

F-Secure Freedome VPN käyttää vahvaa salausta ja moni asiantuntija pitääkin sitä yhtenä parhaista tarjolla olevista VPN-sovelluksista. Yksityisyytesi ja anonyymiteettisi säilyttäminen käyttäessäsi internettiä on yritykselle kunnia-asia.

Verkkosivut

Yrityksen verkkosivuilla korostuu ammattimaisuus sekä tyylikkyys. F-Secure Freedome VPN -brändin brändäämisessä on onnistuttu ja tuote on hyvin tunnettu varsinkin suomalaisten nettisurffaajien joukossa. Verkkosivuilla huomaa saman tien, että ne on toteutettu ammattimaisella otteella. Sivut ovat visuaaliset ja helppokäyttöiset ja niiltä löytyy selkeät osiot, jotka auttavat tiedonetsintää.

f-secure-logo

Erikoisuus

Suomalaista laatua

Players from sijainti
Kokeile tästä

Asiakaspalvelua ja -tukea F-Secure tarjoaa hieman monista kilpailijoistaan poikkeavalla tavalla, sillä F-Secure Freedome VPN -sivustolta ei löydy mahdollisuutta ottaa yhteyttä asiakaspalveluun live chatin tai sähköpostin välityksellä. Toisaalta F-Secure tarjoaa asiakkailleen foorumin asiakkaiden kysymyksiä varten. Foorumi voisi kuitenkin olla nykyistä aktiivisempi ja välillä vastausaikakin on venynyt foorumilla esitettyihin kysymyksiin luvattoman pitkäksi. Parhaimmillaan foorumi voisi kuitenkin olla erinomainen kanava niin asiakaspalvelun saamiselle kuin omien F-Secure Freedome VPN -käyttökokemusten jakamisellekin. Tällä hetkellä foorumi on ehkä hieman vaikea löytää eli se voisi olla sivustolla hieman selkeämmin esillä.

Jos F-Secure Freedome VPN -palvelun kanssa tulee vastaan ongelmia, tarjoavat verkkosivut kattavan tietokannan, joka sisältää aiheeseen liittyviä artikkeleita. Artikkelit ovat ilahduttavan selkeitä, mutta toisinaan näin valtavan suuresta tietomäärästä voi olla hieman haastavaa löytää vastausta juuri omaan kysymykseen eikä sivuston hakutoimintokaan tunnu toimivan aivan optimaalisella tavalla. Sivusto lupaa myös, että F-Securen Twitter-tili tarjoaa asiakkaalle enemmän tietoa yrityksen tuotteista ja palveluista. Tämäkään somekanava ei kuitenkaan täysin vakuuta asiakastukea kaipaavaa asiakasta. Tässä onkin osa-alue, jota F-Secure voisi vielä kehittää.

Kuinka avaan F-Secure Freedome VPN -palvelun?

F-Secure Freedome VPN -palvelun käyttöönotto tapahtuu helposti. Voit halutessasi hyödyntää ensin maksuttoman kokeilujakson, jota F-Secure Freedome VPN tarjoaa 5 päiväksi. Jotta saisit F-Secure Freedome VPN -ohjelman auki, tulee sinun ladata se yrityksen verkkosivulta haluamallesi alustalle. Tämän jälkeen pääset heti aloittamaan kokeilujakson. Sinun ei tarvitse antaa edes henkilötietojasi voidaksesi aloittaa palvelun käytön kokeilujaksolla. Myöhemmin sinun tulee kuitenkin ilmoittaa koko nimesi sekä yhteystietosi.

Voit asentaa F-Secure Freedome VPN -palvelun niin Windowsille kuin monille muillekin alustoille. Windows-versio on aivan erityisen tyylikäs. Kun olet asentanut F-Secure Freedome VPN:n onnistuneesti, näet aloitusruudullasi suuren napin. Tästä napista voit laittaa suojauksen päälle taikka sulkea sen. Näet jo heti aloitusruudultasi myös tiedot F-Secure Freedome VPN -tilauksesi kestosta. Aloitusruutusi toisesta suurikokoisesta napista näet mihin maahan laitteesi on yhdistetty. Sivulta löytyvän maailmankartan kautta pääset palvelinvalikkoon ja voit valita siitä haluamasi palvelimen.

Suorityskyky ja nopeus

F-Secure Freedome VPN:n yhteysnopeus on nopea, erityisesti, jos käytät Amsterdamissa sijaitsevaa palvelinta. Yhteysnopeus on riittävä myös käytettäessä suoratoistopalveluita. Tämän palvelulla suojattu yhteys toimii luotettavasti. Yrityksellä on käytössään omat DNS-palvelimet.

F-Secure Freedome VPN:n latausnopeudet liikkuvat noin 6-14MB/s nopeuksissa. Nopeimpia latausnopeuksia on havaittu käytettäessä Amsterdamissa sijaitsevaa palvelinta ja hitaimpia käytettäessä USA:n palvelinta.

Muut F-Securen tuotteet

F-Secure on tullut tunnetuksi yrityksenä, joka keskittyy turvallisuuteen liittyviin tuotteisiin. Sen valikoimista löytyy esimerkiksi virusturvaan liittyviä tuotteita ja palveluita, lapsilukkoasetuksiin liittyviä palveluita sekä laadukkaita palomuureja.

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan voidaan sanoa, että F-Secure Freedome VPN tarjoaa hinta-laatusuhteeltaan oivallisen paketin sellaiselle netin käyttäjälle, joka arvostaa yksityisyyttään ja anonyymiteettiään ja joka haluaa suosia suomalaista, alan vankkaa osaajaa. Palvelu tarjoaa asiakkailleen miellyttäviä netinkäyttökokemuksia ja ilmainen, helposti käyttöönotettava kokeilujakso alentaa palvelun kokeilukynnystä. Tämän lisäksi luottamusta F-Secure Freedome VPN -palveluun lisää se, että yritys tarjoaa tuotteelle 30 päivää voimassa olevan rahat takaisin -takuun.

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja

F-Secure Freedome VPN Arvostelut käyttäjiltä

Palvelua ei ole vielä arvosteltu. Ole ensimmäinen!

Oletko kokeillut palvelua F-Secure Freedome VPN?

Arvostele VPN Asteikolla 1-5

Samanlainen Palvelu

ExpressVPN

Markkinajohtaja

Kokeile tästä
blufvpn-logo-

Tuore ja Turvallinen

Kokeile tästä
NordVPN logo

Todella nopea ja turvallinen

Kokeile tästä
f-secure-logo

Erikoisuus

Suomalaista laatua

4.2