ExpressVPN

ExpressVPN

4.8

5

Laitteiden määrä

3000

Servereiden määrä

Erikoisuus

Markkinajohtaja

 • Kiertää Yhdysvaltojen Netflixin maakohtaisen eston
 • Tukee torrenttia ja suoratoistoa
 • Erittäin nopeat yhteydet

Esittely

Internet on kokonaan oma maailmansa, ja tämä valtava maailma tulvii käyttäjiään tarkkailevia tuhansia, ellei jopa miljoonia kolmen kirjaimen virastoja ja huijareita. Tämän vuoksi tarvitset VPN:n, kuten ExpressVPN:n, joka auttaa turvaamaan verkkotoimintasi ja selailusi. ExpressVPN on ainutlaatuinen palvelu, joka on raivannut markkinoilla tietään erityisesti yksityisyytensä ja turvallisuustoimenpiteidensä ansiosta, kuten myös tässä katsauksessa tullaan paljastamaan.
VPN lyhyesti selitettynä

Kannettavan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen yhdistäminen paikallisen hotellin Wi-Fi-verkkoon ei ole turvallista, sillä samaa verkkoa käyttävät pahantahtoiset henkilöt voivat käyttää mahdollisuutta hyväkseen ja vakoilla verkkoliikennettäsi varastaen samalla tärkeitä tietoja. Itse asiassa osa ihmisistä luo jopa tarkoituksella suojaamattomia Wi-Fi-verkkoja, jotta he saisivat esille tietoja sen käyttäjistä. Tämän vuoksi olisikin suositeltavaa välttää tällaisia verkkoja. Lisäksi ei kannata unohtaa, että jopa hallitukset (tai osa niistä) voivat päästä käsiksi verkkoliikenteeseesi. VPN:n avulla voit kuitenkin käyttää lähes mitä tahansa suojaamatonta verkkoa ilman, että sinun tarvitsi huolehtia tietojenkalastelusta ja urkinnasta. Tämä työkalu nimittäin salaa datan ennen kuin se julkaistaan Internetissä ja estää kolmansia osapuolia sieppaamasta tätä dataa kuljetuksen aikana. Kaiken lisäksi, koska liikenteesi näyttäisi tulevan yhdeltä VPN-palvelun palvelimelta, myös todellinen IP-osoitteesi pysyy täysin huomaamattomana.

Kaiken tämän lisäksi on pidettävä mielessä, että eri VPN-palvelut eroavat toisistaan ominaisuuksien takia, jotka määrittävät niiden tehokkuuden ja vaikuttavuuden. Markkinoilta löytyy sekä todella tehokkaita VPN-palveluita että huonoja vaihtoehtoja, joiden käyttöä ei kannattaisi edes harkita. Onneksi ExpressVPN löytyy tämän spektrin äärimmäisen positiivisesta päästä.

Hyödyt

 • Kiertää Yhdysvaltojen Netflixin maakohtaisen eston
 • Tukee torrenttia ja suoratoistoa
 • Erittäin nopeat yhteydet
 • Toimii Arabiemiirikunnissa ja Kiinassa
 • Tarjoaa edistyneitä suojausominaisuuksia sekä palvelimillaan että sovelluksissaan
 • Ei ylläpidä asiakaslokia
 • Sijaitsee turvallisella hallintoalueella

Haitat

 • Merkkaamattomat palvelimet suoratoistoa varten
 • Hieman korkeammat hinnat kilpailijoihin verrattuna

Yleistietoa

Nettisivu

www.expressvpn.com

Perustusvuosi

2009

Alustat

Android, iOS, Linux, MacOS, Windows

Kielet

chinese Deutch finnish Italian norwegian russian Spanish sweden

Sijainnit

USA United Arab Emirates Ukraine United Kingdom Turkey Thailand Taiwan Switzerland Sweden Spain South Africa Somalia Slovenia Slovakia Singapore Seychelles Serbia Saudi Arabia Russia Romania Qatar Puerto Rico Portugal Poland Philippines Peru Paraguay Panama Pakistan Oman Norway Nigeria New Zealand Netherlands Monaco Moldova Mexico Mauritius Maldives Malaysia Macau Luxembourg Lithuania Libya Latvia Kuwait Korea, North Kenya Jordan Japan Italy Israel Isle of Man Ireland Indonesia India Iceland Hungary Hong Kong Guam (USA) Greenland Greece Germany Georgia France Finland Estonia Denmark Czech Rep. Cyprus Cuba Croatia Costa Rica Colombia China Chile Chad Canada Bulgaria Brazil Bosnia-Herzegovina Bhutan Belgium Belarus Bahamas Azerbaijan Austria Australia Argentina Angola Andorra Algeria Albania

Maksaminen

Laitteiden määrä

5

Servereiden määrä

3000

Asiakaspalvelu

24/7

Ilmainen kokeilu?

30 päivää

Erikoisominaisuudet

AES-256-GCM algorithm EUR Hide IP Kill Switch P2P Split tunneling

ExpressVPN Arvostelu

Miksi sinun pitäisi valita ExpressVPN

Tämän palveluntarjoajan omat julistukset kertovat jo paljon sen potentiaalista ​​ja siitä, mitä sillä on käyttäjilleen tarjottavana. Liioittelematta ExpressVPN on markkinoiden toistaiseksi paras VPN-palvelu. Itse asiassa harvat muut markkinoilla olevat palvelut pääsevät edes lähelle sitä ja tämän vuoksi tulemme esittelemään sinulle runsaasti loistavia syitä, joiden pohjalta sinun kannattaisi valita juuri tämä palvelu. ExpressVPN:ltä löytyy tällä hetkellä yli 3 000 palvelinta eri puolilla maailmaa ja sen tarjoama nopeus – jota jotkut voisivat kutsua jopa valonnopeudeksi – sopii loistavasti torrenttien lataamiseen ja suoratoistoon. Toinen positiivinen asia tässä palveluntarjoajassa on sen yhteensopivuus useiden eri laitteiden kanssa aina reitittimistä Androidiin, Linuxiin, iOS:iin, Windowsiin ja Maciin – palvelu, joka toimii melkein missä tahansa laitteessa.

ExpressVPN VPN tarjoaa useita eri paketteja ja jokainen näistä vaihtoehdosta on varustettu 30 päivän rahat takaisin -takuulla. Tämä tarkoittaa sitä, että rahasi palautetaan kokonaisuudessaan, jos vain pyydät palautusta 30 päivän sisällä. Toisin sanoen sinulla on 30 päivää aikaa nauttia ExpressVPN:stä ilmaiseksi!

ExpressVPN:n käyttäjillä on myös täysi syy uskoa sen tarjoamiin turvajärjestelmiin. Yhdessä AES-256-bittisen salauksen, kill switch -toiminnon, jaetun tunneloinnin ja DNS-vuotosuojauksen kanssa tämän palvelun turvataso on yksinkertaisesti vertaansa vailla.

Sijainti

ExpressVPN:n sijainti Iso-Britannialle kuuluvilla Neitsytsaarilla ei ole vahinko. Sen pääasiallisena tarkoituksena onkin ollut varmistaa, että käyttäjät pystyvät nauttimaan sijainnin tarjoamasta ylimääräisestä turvasta. Brittien Neitsytsaaret onkin yksi niistä hallintoalueista, joilla ei ole käytössään tietojen säilöntää koskevia sääntöjä, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei Neitsytsaaret kuulu hallituksen valvovan silmän alle. Juuri tämän vuoksi silloin, kun ExpressVPN väittää olevansa nollalokia ylläpitävä palvelu, on heitä parasta uskoa, sillä kulkeehan tämä lupaus käsi kädessä paikallisen lain kanssa.

Alkuun pääseminen

Jotta voit aloittaa ExpressVPN:n käytön, sinun on ensin ladattava ja asennettava sen ohjelmisto laitteeseesi, joka on yhdistetty internetiin. Ohjelmiston voi ladata suoraan palveluntarjoajan virallisilta verkkosivuilta. Verkkosivujen kotisivu tarjoaa laitekohtaiset latauslinkit, joiden joukosta sinun on vain valittava se linkki, joka täsmää omaa laitetyyppiäsi. Sekä lataus- että asennusprosessi on tyypillisesti lyhyt ja kestää vain noin viisi minuuttia. Kun olet napsauttanut laitettasi vastaavaa linkkiä, ohjataan sinut seuraavaksi toiselle sivulle, jonka kautta voit käynnistää latausprosessin.

Sen lisäksi, että verkkosivut tarjoavat uskomattoman yksinkertaisesti ​​ja selkeästi jäsennetyt asennusohjeet, sisältävät ne myös video-oppaita niille, jotka eivät halua lukea. Videot ovat laitekohtaisia, joten sinun on vain valittava se video, joka vastaa omaa laitettasi. Onko asennusprosessi jo valmis? Valitse seuraavaksi vain palvelin ja muodosta siihen yhteys. Sitten voitkin aloittaa surffailun, torrenttien lataamisen tai jopa maakohtaisilla estoilla suojatun sisällön suoratoistamisen, kunhan vain olet yhdistettynä oikeaan palvelimeen. Voit nähdä kaikki suositellut palvelinsijainnit ohjelmiston Sijainti-palkista.

Manuaaliset asetukset

ExpressVPN:n määrittäminen Nvidia Shieldin, Rokun tai Chromecastin laitteille ei ole sen monimutkaisempaa. Sinun tulee vain suorittaa muutama lisäaskel, sillä näissä laitteissa ei ole sisäänrakennettua VPN-toimintoa tai MediaStreamer DNS:ää. Roku-käyttäjien on ensin kytkettävä laite virtuaaliseen tai VPN-tuettuun reitittimeen. Tämän yhteyden vaiheittaiset ohjeet löytyvät ExpressVPN:n Roku-ohjelmistosivulta. Myös Chromecastin käyttäjien on tehtävä samankaltainen prosessi ja tarkemmat ohjeet löytyvät vastaavasti Chromecast-ohjelmistosivulta.

Nvidia Shieldin manuaalinen asennusprosessi puolestaan ​​poikkeaa hiukan yllä mainituista laitteista. Jälleen kerran, ExpressVPN tarjoaa asennusohjeet myös Nvidia Shieldin käyttäjille. Sinun on joko ladattava APK mobiililaitteelle tai ExpressVPN:n asiakasohjelma sovelluskaupasta. Tämän jälkeen voit aktivoida, määrittää ja yhdistää sovelluksen valitsemaasi VPN:ään.

ExpressVPN

Erikoisuus

Markkinajohtaja

Players from sijainti
Kokeile tästä

Palvelinten sijainnit

Yksi syy siihen, miksi VPN-käyttäjät ovat valmiita maksamaan palvelusta, on se, että he haluavat saada käyttöönsä valikoiman erilaisia palvelimia. Palvelimet ovat koneita, joista verkkoliikenne näyttää tulevan silloin, kun VPN on yhdistettynä. Laadukkailla VPN-palveluntarjoajilla tulisi olla monipuolinen palvelinjakelu, sillä tämä antaa käyttäjille mahdollisuuden valita palvelin, joka sopii juuri heidän käyttöönsä. Lisäksi kattava palvelinverkko tarjoaa käyttäjilleen laajan valikoiman vaihtoehtoja sijainnin huijaamiseksi.

Kuten yllä jo todettiin, ExpressVPN:n valikoimasta löytyy ainakin 3 000 palvelinta. Näitä palvelimia on asennettu ympäri maailmaa ainakin 160 eri kaupunkiin 94 eri maassa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että lähes kaikkiin maailman verkkosivustoihin ja sovelluksiin voi päästä käsiksi tämän palvelun kautta. Ja mitä laadukkaalta VPN-palvelulta voidaan odottaa, suurin osa ExpressVPN:n palvelimista sijaitsee Euroopassa ja Yhdysvalloissa, joissa sijaitseva sisältö on kaikkein halutuinta. Tämän lisäksi myös Aasia, Etelä-Amerikka, Lähi-itä ja Afrikka on otettu huomioon. Vaikka osa edellä mainituista alueista on sellaisia alueita, joita VPN-palveluntarjoajat kattavat vain harvoin, on ExpressVPN päättänyt rikkoa näitä rajoituksia sijoittamalla palvelimiaan kaikkialle maailmaan. Ei siis ihme, että se on markkinoiden paras VPN-palvelu.

Täysi luettelo ExpressVPN:n tarjoamista palvelinsijainneista on nähtävissä sen virallisilla verkkosivuilla. Jokainen palvelimen sijainti on varustettu värikoodatulla pisteellä. Jos näet sijainnin kohdalla harmaan pisteen ja päälle merkityn kirjaimen ”X”, ei ExpressVPN tue palveluidensa tarjontaa kyseisessä sijainnissa. Kaikki käytettävissä olevat sijainnit on taas merkitty vihreällä pisteellä, jonka keskellä on valintamerkki. Valkoisella viivalla varustettu punainen piste taas tarkoittaa, että palvelu ei ole käytettävissä. Saatavuus tietyissä paikoissa on osoitettu keltaisella pisteellä, jonka keskeltä löytyy valintamerkki.

Sijaintikarttaa tarkasteltaessa moni voi huomata, että vihreä on hallitseva väri, mikä tarkoittaa sitä, että ExpressVPN:ltä löytyy palvelimia lähes kaikkialta maailmasta. Lisäksi palvelimia voidaan suodattaa maan tai alueen mukaan. Palvelun mukana tuleva Smart Location -ohjelma auttaa tunnistamaan automaattisesti käyttäjille parhaimman VPN-sijainnin. Ohjelma tekee tämän hyödyntämällä algoritmia, joka rankkaa sijainnit erilaisten mittareiden, kuten nopeuden, latenssin ja etäisyyden perusteella. Näin ollen käyttäjien ei tarvitse huolehtia palvelimen sijaintien vaihtamisesta, elleivät he sitten itse halua tehdä niin. Käyttäjät, jotka haluavat muuttaa itse palvelimen sijaintia, voivat etsiä vinkkejä suositeltujen sijaintien (recommended locations) luettelosta. Kolmas vaihtoehto on yksinkertaisesti valita haluttu sijainti käytettävissä olevien sijaintien luettelosta.

Tuetut laitteet

ExpressVPN-sovellukset on räätälöity lähes jokaiselle mahdolliselle laitteelle. Näiden vaihtoehtojen valikoimasta löytyy sovelluksia Windowsille, Androidille, Macille, Blackberrylle, iOS:lle ja Linuxille. Myös reitittimet on huomioitu hyvin, eikä selainlaajennustenkaan suhteen ole jätetty yhtäkään kiveä kääntämättä. Käytitpä sitten Chromea, Safaria tai Firefoxia, saat käyttöösi kokonaisvaltaisen ExpressVPN:n kattavuuden. Eikä tässä vielä kaikki, sillä palveluntarjoajan tuettuihin laitteisiin kuuluvat myös PlayStation, Android TV, Fire TV, Samsung Smart TV, Nintendo Switch, Xbox, Kindle Fire ja Apple TV. Ja kuten jo aikaisemmin mainittiin, ExpressVPN voidaan määrittää manuaalisesti myös Rokun, Nvidia Shieldin ja Chromecastin laitteille. Lisäksi yksi ja sama ExpressVPN-käyttäjätili voidaan yhdistää samanaikaisesti jopa kolmeen eri laitteeseen. Tietysti jotkut markkinoiden kilpailijoista tukevat suurempaa samanaikaisen ​​yhteyden laitemäärää, mutta ExpressVPN korvaa tämän tarjoamalla laajan valikoiman ainutlaatuisia ominaisuuksia, joita et välttämättä löydä muualta.

Nopeus

ExpressVPN:n käyttö ei hidasta Internet-yhteyttä. Tällä palvelulla on nimensä mukaisesti markkinoiden nopeimmat palvelimet ja se tarjoaa rajoittamattoman kaistanleveyden. Lisäksi sen yli 3 000 palvelimen verkko ei ole pieni. Vaikka jotkut Internet-palveluntarjoajat voivat hidastaa sisällön suoratoistoa, ExpressVPN poistaa tehokkaasti kyseisen ongelman, jolloin voit nauttia sujuvasta ja takkuilemattomasta selailusta ja suoratoistosta. Laitteesi pystyy näin ollen lataamaan ja lähettämään sisältöä tehokkaasti jopa salamannopealla Internet-yhteydellä. Itse asiassa ExpressVPN pyrkii myös kasvattamaan nopeutta silloin, kun se syystä tai toisesta laskee.

Huolettaako sinua kaistanleveysrajan ylittäminen? ExpressVPN:n kanssa sinulla ei tule tätä ongelmaa olemaan, sillä sen tarjoamalla rajoittamattomalla kaistanleveydellä voit ladata ja lähettää dataa niin paljon kuin haluat. Kaiken lisäksi, koska VPN-palvelu estää Internet-palveluntarjoajaasi näkemästä verkkotoimintaasi, käytännössä myös kaikki kyseisen palveluntarjoajan asettamat kaistanleveysrajoitukset poistuvat VPN-yhteyden lomassa.

Hinnat

Kuten aiemmin jo todettiin, kaikilla ExpressVPN:n käyttäjillä on oikeus 30 päivän rahat takaisin -takuuseen. Jo tämä pelkästään voi saada hymyn kasvoillesi. Käyttäjät voivat valita yhteensä kolmesta eri paketista, jotka eroavat toisistaan ​​esimerkiksi ajanjakson ja alennusten suhteen. Ja kuten voimme seuraavaksi huomata, pisin tilaus tarjoaa loogisesti käyttäjälle myös parhaan alennuksen.

Pisin tilaus on suunnattu erityisesti pitkäaikaisille käyttäjille, sillä se tulee tilata vuodeksi. Vuodesta 2019 lähtien tämä paketti maksaa 8,32 dollaria kuukaudessa ja se laskutetaan kerran vuodessa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että sinun tulee maksaa kerralla koko vuoden tilaus eli yhteensä 99,95 dollaria. Kuukausittain veloitettava paketti taas maksaa 12,95 dollaria, mikä tarkoittaa, että tämän paketin tilaajat maksavat kuukaudessa 4,63 dollaria enemmän kuin vastaavassa vuoden mittaisessa paketissa. Jos siis käytät kuukausittain veloitettavaa pakettia 12 kuukauden ajan, tulee loppusummaksi tällöin 155,40 dollaria, mikä ei ole paras tarjous. Tämä paketti on kuitenkin paras valinta niille, jotka käyttävät palvelua vain satunnaisesti. Näiden vaihtoehtojen lisäksi valikoimasta löytyy vielä kolmas paketti, joka kestää kuusi kuukautta. Tämä kuuden kuukauden paketti laskuttaa käyttäjiltään kerralla 59,95 dollaria, eli keskimäärin 9,99 dollaria kuukaudessa.


Sekä kuukauden, kuuden että 12 kuukauden tilauksen tehneet asiakkaat pääsevät nauttimaan samoista palveluista niin asiakastuen, palvelimien määrän, palvelimien sijaintien sekä sovellusvalikoiman suhteen. Kaikista paketeista löytyy myös 256-bittinen salaus ja ”no-log”-käytäntö. Verrattuna muihin palveluihin ExpressVPN ei ole markkinoiden edullisin vaihtoehto. Hinnat ovat kuitenkin perusteltuja, sillä ne tarjoavat ainutlaatuisen korkeatasoisia turvaominaisuuksia, kuten ExpressVPN:n oman DNS-vuotosuojan sekä erittäin nopean palvelinverkon. Lisäksi ExpressVPN:n suosittelu-ohjelmaa ei voida pitää itsestäänselvyytenä, sillä kaikilla VPN-palveluntarjoajilla ei ole tarjottavanaan samanlaista palvelua. Vakuuta siis ystäväsi ExpressVPN:n pariin ja voit nauttia palvelusta ilmaiseksi 30 päivän ajan.

Maksuvaihtoehdot

Jos jokin VPN-palvelu uskoo monimuotoisuuteen, niin on se nimenomaan ExpressVPN. Ja tätä monimuotoisuutta ei vaalita vain sen itsensä vuoksi, vaan sen tarkoituksena on varmistaa, että asiakkaille voidaan tarjota riittävä valikoima erilaisia vaihtoehtoja. Palvelimien määrän ja palvelinsijaintien lisäksi ExpressVPN:n monimuotoisuus heijastuu sen lukuisissa maksuvaihtoehdoissa. Yllä mainittujen pakettien tilaamiseksi asiakkaat voivat tehdä ostoksia esimerkiksi American Expressin, JCB:in, Discoverin, MasterCardin ja Visan kautta. Lisäksi muut maksutavat, kuten OneCard, Yandex Money, FanaPay, Mint, Interac Online, GiroPay, WebMoney, Klarna, iDEAL, UnionPay, AliPay ja Sofort, ovat hyväksyttäviä. Käyttäjät voivat maksaa myös Bitcoineilla tai PayPalin kautta. Mikä lista!

Tukeeko ExpressVPN torrenttia?

Torrenting tai P2P-tiedostojen jakaminen on tunnetusti verkossa hyvin kiistanalainen teema. Monet suurista yhtiöistä ovat painostaneet jo pitkän aikaa Internet-palveluntarjoajia ympäri maailmaa seuraamaan näiden palveluiden käyttäjiä ja rankaisemaan heitä muun muassa DMCA:n rikkomuksista ja ohjelmistopiratismista. Vaikka P2P-tiedostojen jakamiseen on suositeltavaa käyttää VPN:ää, osa palveluista ei tue tätä toimintaa. ExpressVPN:n avulla pystyt kuitenkin välttämään jäljitetyksi ja rangaistuksi tulemisen uhkaa näistä edellä mainituista rikoksista. ExpressVPN:n verkkosivuilta löytyy jopa erillinen osio, jossa kerrotaan, kuinka vertaisverkko-ohjelmisto määritetään tietokoneelle tai mobiililaitteelle. Yksi näkökohta, joka tekee ExpressVPN:stä erittäin loistavan valinnan P2P-tiedostojen jakamiseen, ovat sen latausnopeudet. Se tarjoaa myös rajoittamattoman kaistanleveyden, joka sallii lukuisten torrent-tiedostojen lataamisen ja jakamisen ilman, että käyttäjien tarvitsisi huolehtia kaistanleveyden loppumisesta.

Kiertääkö se Netflixin maakohtaisen eston?

Netflix, ja erityisesti sen amerikkalainen versio, on yksi halutuimmista sivustoista suoratoiston suhteen. Valitettavasti se asettaa rajoituksia sille, kuka sitä voi käyttää ja missä. Juuri näiden rajoitusten vuoksi sivuston sisältö ei ole sama kaikissa maissa. ExpressVPN:n kaltaisella palvelulla käyttäjät voivat helposti poistaa tämän sivuston maakohtaisen eston sijainnista riippumatta. Lisäksi palvelun erinomaiset nopeudet varmistavat saumattoman ja viiveettömän videon suoratoiston. Netflixin lisäksi ExpressVPN avaa kymmeniä muita maantieteellisesti rajoitettuja suoratoistopalveluita Amazon Prime Video, YouTube, BBC iPlayer, Hulu, Sky TV ja Crunchyroll mukaan lukien. Lisäksi voit halutessasi ottaa yhteyttä palveluntarjoajan asiakaspalveluun saadaksesi selville juuri ne palvelimet, jotka toimivat kunkin suoratoistopalvelun kanssa.

to find out exactly the servers that work with each streaming service.

Ohittaako ExpressVPN Kiinan palomuurin?

ExpressVPN on toiminut Kiinassa jo useiden vuosien ajan, jonka aikana maassa asuvat käyttäjät ovat päässeet avoimeen ja ilmaiseen Internetiin. Tietysti tämän Kiinan pelätyn ja suuren palomuurin kiertäminen on ollut jokaiselle VPN:lle iso tehtävä. Tästä syystä käyttäjät saattavat kokea toisinaan häiriöitä. Vaikka tämä on yleinen ilmiö monien VPN-verkkojen keskuudessa, ExpressVPN pyrkii palauttamaan yhteyden takaisin lähes välittömästi.

Yksityisyys ja turvallisuus

ExpressVPN suhtautuu käyttäjiensä turvallisuuteen ja nimettömyyteen sellaisella vakavuudella, jonka pitäisi oikeastaan olla jokaisen markkinoiden palveluntarjoajan standardi. Seurannan ja hakkeroinnin ehkäisemiseksi se käyttää niin sanottua 256-bittistä AES-salausta, joka on tehokas turvaominaisuus, jota myös suurin osa VPN-asiantuntijoista suosittelee ympäri maailmaa. ExpressVPN ei myöskään ylläpidä asiakaslokia käyttäjiensä verkkoliikenteestä tai DNS-kyselyistä, mikä taas tekee käyttäjän toiminnan seuraamisesta mahdotonta.

ExpressVPN hyödyntää myös innovatiivista tekniikkaa, joka tunnetaan nimellä TrustedServer. TrustedSeverin tehtävänä on varmistaa, että tietoja ei tallenneta käyttäjän laitteen kiintolevylle. Toisin sanoen, jos kyberrikollinen yrittää urkkia tietojasi, ei laitteeltasi löydy edes tietoja, joita he voisivat varastaa. ExpressVPN tarjoaa käyttäjilleen myös niin sanotun nollatietotodistuksen DNS:n (zero-knowledge DNS), joka parantaa sekä yhteysnopeutta että Internet-käyttäjien turvallisuutta.

Muut suojausominaisuudet, kuten kill switch- toiminto, jaettu tunnelointi sekä DNS/IPv6-vuotosuojaus, täydentävät ExpressVPN:n tarjoamaa salausta. Siinä missä kill switch -toiminto auttaa pitämään tietosi turvassa, jos VPN-yhteys katkeaa, jaettu tunnelointi taas reitittää liikenteen niin, että osa siitä kulkee VPN:n kautta ja osa suoraan Internetiin. Tarkastelemme seuraavaksi hieman yksityiskohtaisemmin ExpressVPN:n tarjoamia suojausominaisuuksia:

Protokollat

Koska VPN-palvelut ovat yksiä markkinoiden edistyneimmistä tekniikoista, tarjoavat ne käyttäjilleen erilaisia ​​tapoja Internet-yhteyden luomiseen. Nämä tavat tunnetaan protokollina ja OpenVPN on näistä protokollista suosituin juuri luotettavuutensa ansiosta – toki nopeudesta puhumattakaan. Mutta mikä tärkeintä, tämän protokollan tiedetään olevan avoimen lähdekoodin protokolla, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että sen avulla käyttäjät voivat sulkea kaikki ne mahdolliset aukot, jotka tekevät Internet-yhteydestä haavoittuvaisen. Onneksi ExpressVPN on yksi niistä työkaluista, jotka tukevat OpenVPN:ää useissa eri laitteissa, Windows, MacOS, iOS, Android ja Linux mukaan lukien. ExpressVPN:n avulla myös reitittimen käyttäjät voivat määrittää laitteensa OpenVPN:n käyttöön.

express vpn protocols

Toisena positiivisena huomautuksena voisimme lisätä, että ExpressVPN ei tue pelkästään yhtä protokollaa, kuten useimmat muut VPN-palvelut tekevät. OpenVPN:n lisäksi se tukee myös L2TP-protokollaa tietyissä laitteissa, Windows ja macOS mukaan lukien. Vaikka kyseessä on vanhempi protokolla, on se edelleen käyttökelpoinen työkalu, joka voi toimia yllättävän hyvin. Toinen protokolla, jota ExpressVPN tukee, on PPTP. Vaikka se tunnetaan vähemmän turvallisena protokollana, tarjoaa PPTP vaihtoehtoisen keinon niissä tapauksissa, joissa muut protokollat ​​epäonnistuvat. PPTP on tosin käyttökelpoinen vain Windowsin laitteissa. Ja kun tähän joukkoon lisätään vielä IKEv1- ja IKEv2-protokollat (tuettuja iOS:in laitteissa), vain hyvin harvat palvelut voivat kilpailla ExpressVPN:n kanssa tässä suhteessa.

Lisäksi ei kannata unohtaa, että ExpressVPN:n iOS-sovellusten suosituimpien protokollien tukeminen on itse asiassa jalo idea. Tämän vuoksi onkin muistettava, että monet sovellusten kehittäjät, jotka haluavat käyttää OpenVPN:ää, eivät onnistu läpäisemään Applen asettamia väsyttäviä portteja. Yhteenvetona voisimme kuitenkin todeta, että OpenVPN:n tulisi olla ensimmäinen valinta. Tosin vaikka IKEv1- ja IKEv2-protokollat tulevat OpenVPN:ään verrattuna kaukana perässä, tarjoavat ne silti loistavaa palvelua.

Loki

Kirjaako ExpressVPN ylös käyttäjän verkkoliikennettä? Vastaus on yksinkertaisesti ei. Palveluntarjoaja ilmoittaa selkeästi sivuillaan sekä keräämänsä tiedot että ne tiedot, joita se ei kerää asiakkaistaan. ExpressVPN ei esimerkiksi kerää tietoa käyttäjän IP-osoitteista, DNS-kyselyistä tai selaushistoriasta. Se ei myöskään kerää tietoja tietoliikenteen kohteista. Ja kuten aikaisemmin jo mainittiin, ExpressVPN sijaitsee Iso-Britannialle kuuluvilla Neitsytsaarilla, missä ei ole määritelty lakia, jossa palveluntarjoajaa vaadittaisiin keräämään käyttäjistä tietoa tulevaa käyttöä varten. Koska ExpressVPN ei kirjaa käyttäjiensä toimia, tarkoittaa tämä myös sitä, että se ei pysty tunnistamaan niitä verkkosivustoja, joilla käyttäjät vierailevat. Siksi sellaiset lokit, jotka kirjaisivat yhteyden aikaleimoja, istunnon kestoja, VPN:n IP-osoitteita tai IP-lähteitä, puuttuvat kokonaan.

Kuten kaikki VPN-palvelut, myös ExpressVPN kerää joitakin käyttäjätietoja. Tästä ExpressVPN kuitenkin ilmoittaa selkeällä ja täysin käyttäjälle tietoisella tavalla. Tässä mielessä ExpressVPN päihittää suurimman osan kilpailijoistaan, kun otetaan huomioon, että osa markkinoiden VPN-palveluista kerää käyttäjätietoja tavalla, joka jää monille käyttäjille epäselväksi. Voitkin lukea suoraan ExpressVPN:n Yksityisyyskäytännöstä (Privacy Policy), mitä tietoja sinusta kerätään ja mitä taas ei. Palvelu kerää tietoa päivittäin siirretystä MB-tiedon kokonaismäärästä, palvelimesi sijainnista, käyttämistäsi sovelluksista ja sovellusversioista sekä niistä päivämääristä, jolloin VPN-yhteyttä on käytetty.

Huolimatta siitä, että ExpressVPN kerää käyttäjistään joitakin tietoja, parasta tässä on se, että se ei sovita kerättyjä tietoja yhteen niiden omistajan kanssa. Syy näiden tietojen keräämiselle onkin siinä, että yrityksen teknisen tiimin olisi mahdollisimman helppo ratkaista asiakkaisiin liittyvät ongelmat. Nämä tiedot auttavat yritystä myös tunnistamaan mahdolliset yhteysongelmat sekä tarjoamaan maakohtaisia ​​neuvoja. Yhtiö ei missään vaiheessa pyri käyttämään näitä tietoja asiakkaidensa tunnistamiseen.

ExpressVPN kerää myös nimettömiä kävijäseurantaan liittyviä tietoja, mukaan lukien nopeustestit, virheet yhteyden muodostamisessa sekä kaatumisraportit, joilla pyritään parantamaan asiakaskokemusta. Hyvä asia tässä on se, että käyttäjät voivat säätää asetuksensa siten, että ExpressVPN ei pääse käsiksi näihin tietoihin. Tämä on tosin hieman turhaa, ottaen huomioon sen tosiasian, minkä takia näitä tietoja kerätään.

Network Lock

Tämä on vain yksi kaikista niistä turvaominaisuuksista, joita kannattaa tutkia yksityiskohtaisemmin. Network Lock viittaa kill switch -ominaisuuteen, joka ylläpitää tietoturvaa tapauksissa, joissa VPN-yhteys katkeaa. Se toimii estämällä Internet-liikenteen automaattisesti, ja palauttaa sen vasta silloin, kun VPN-yhteys kytkeytyy takaisin päälle. Esimerkiksi sähkökatkoksen aikana, Wi-Fi-verkkoa vaihdettaessa tai laitteen mennessä lepotilaan tämä ominaisuus voi osoittautua todella tilanteen pelastajaksi.

express network lock

Pohjimmiltaan Network Lock, kuten nimestäkin voi päätellä, lukitsee ulkopuolelle kaikki kolmannet osapuolet ja Internet-palveluntarjoajasi varmistaakseen, että nämä eivät pääse käsiksi tietoihisi. Toisin sanoen, vaikka kokisitkin VPN-yhteydessä lyhyen katkoksen, tietosi ovat silti täysin turvassa. Tämä ominaisuus auttaakin eliminoimaan sekä IP-osoitteen vuotamisen että salaamattoman tiedon lähettämisen mahdollisuuden. Tämän vuoksi kannattaakin pitää mielessä, että ExpressVPN:n Network Lock on oletusarvoisesti automaattinen sekä tietoliikenteen palauttamiseen että sen estämiseen. Ominaisuus voidaan kuitenkin helposti poistaa käytöstä vain muutamalla hiiren napsautuksella. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltavaa, sillä et koskaan voi tietää, milloin onnettomuus osuu kohdallesi. Ja miksi edes jättää tiedot paljastettavaksi?

Nollatietotodistuksen DNS

Tämä on yksi keskeisimmistä ExpressVPN:n tietoturvaominaisuuksista. Nollatietotodistuksen DNS osoittaa, että ExpressVPN hyödyntää omaa DNS-yhteyttä jokaisella palvelimellaan. Tämä viittaa siihen, että ExpressVPN hallitsee täysin omat DNS-yhteytensä, mikä taas antaa käyttäjille ansaitsemansa korkean tason yksityisyyden. Voit löytää ExpressVPN:n verkkosivustolta aiheelle omistetun osion, joka selittää, mikä on DNS ja miten se toimii. Kokonaisuudessaan DNS tarkoittaa verkkotunnusjärjestelmää. Se on tapa, jolla Internet-laite muuntaa URL-osoitteet verkkosivuosoitteiksi. Suurin osa VPN-palveluista hankkii DNS-järjestelmänsä kolmansilta osapuolilta, mikä saattaa olla jonkin verran riskialtista, sillä nämä DNS-yhteydet eivät ole varustettuja salausprotokollalla tai tunneloinnilla, mikä tekee käyttäjätiedoista haavoittuvaisia. Lisäksi kolmannelta osapuolelta hankituilla DNS-järjestelmillä on tapana pitää käyttäjistä henkilökohtaisia ​​ja tunnistettavia tietoja, mikä taas mahdollistaa käyttäjien seurannan.

Päinvastoin, ExpressVPN:n nollatietotodistuksen DNS tarkoittaa, että tämä toiminto ei säilytä tietoja, joita voitaisiin käyttää henkilöiden tunnistamiseen. ExpressVPN estää myös mahdolliset mies välissä -hyökkäykset (man-in-the-middle attacks) pysäyttämällä DNS:n estämisen tai suodattamisen. Näin ollen käyttäjät voivat vapaasti nauttia haluamastaan ​​sisällöstä verkossa ilman huolta siitä, että joku kieltäisi heiltä siihen pääsyn.

ExpressVPN:n TrustedServer

Tämä on toinen ExpressVPN:n tarjoamista ainutlaatuisista turvaominaisuuksista. Kyseessä on toisin sanoen ominaisuus, joka eliminoi kiintolevyn käytön tarpeen. Kiintolevyn käyttö onkin todella vaarallista, sillä se altistaa sille tallennetut tiedot potentiaalisille hakkereille. TrustedServer varmistaa, että kaikki ExpressVPN-palvelimet toimivat laitteen keskusmuistissa kiintolevyn sijaan. Tämä ominaisuus poistaa myös automaattisesti kaikki keskusmuistiin kerätyt tiedot heti, kun palvelin kytketään päälle tai pois päältä.

Ilman TrustedServeriä ExpressVPN:n olisi ollut pakko käyttää kiintolevyjä monien muiden markkinoiden vastaavien VPN-palveluiden tapaan. Kiintolevyt säilövät käyttäjätietoja niin pitkään, kunnes ne poistetaan. Koska prosessi on suhteellisen monimutkainen, joutuu se alttiiksi virheille, jotka altistavat sinne säilötyn datan uteliaille silmille. Kiintolevyn käyttäminen johtaa myös siihen riskiin, että käyttäjien arkaluontoiset tiedot löytävät vahingossa tiensä palvelimille. Näin hakkerit voivat jopa onnistua asentamaan takaportin, jota on vaikeaa sulkea.

Jaettu tunnelointi

Kuten tämän arvostelun johdanto-osassa selitettiin, jaettu tunnelointi (Split tunneling) on ExpressVPN:n tarjoama ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat lähettää osan liikenteestään salatun VPN:n kautta. Tämän ominaisuuden avulla käyttäjät voivat lisäksi yhdistää tietyt laitteet tai sovellukset suoraan Internetiin ilman, että yhteys kulkeutuisi VPN:n kautta. Tätä kautta käyttäjille taataan pääsy paikallisiin verkkolaitteisiin vaarantamatta kuitenkaan omaa yksityisyyttään. Ilman jaettua tunnelointia käyttäjät eivät voisi käyttää samanaikaisesti sekä paikallisia että ulkomaisia ​​Internet-palveluita. Jaetun tunneloinnin puute voi johtaa myös muihin ongelmiin, kuten kaistanleveyden loppumiseen sekä kyvyttömyyteen käyttää LAN-laitteita silloin, kun VPN on yhdistettynä. Jaetun tunneloinnin avulla voit siis ladata sisältöä ilman, että se hidastaisi muuta verkkotoimintaasi.

Parhaan hyödyn saavuttamiseksi ExpressVPN:n jaettu tunnelointi tulee määrittää oikein, sillä muistutamme uudelleen, että Internet-palveluntarjoajan sekä kolmansien osapuolten on helppo seurata liikennettä silloin, kun sitä ei ole suojattu VPN:llä. Tämän vuoksi ExpressVPN kehottaa kaikkia käyttäjiään suojaamaan arkaluontoiset tietonsa VPN-yhteydellä. Latasit sitten tiedostoja tai torrentteja, VPN-yhteyden tulisi olla aktiivisena.

Jaetun tunneloinnin asentamiseksi ExpressVPN tarjoaa kaksi vaihtoehtoa. Oletuksena tämä suojausominaisuus suojaa kaikkia laitteita ja sovelluksia. Käyttäjät voivat kuitenkin sulkea pois ne laitteet ja sovellukset, jotka halutaan yhdistää suoraan Internetiin. Toisena vaihtoehtona on jättää kaikki tietoliikenne VPN:n ulkopuolelle. Tämä vaihtoehto ei ole niin ExpressVPN:n kuin muidenkaan alan asiantuntijoiden mukaan suositeltavaa. ExpressVPN tarjoaa jaettu tunnelointi -ominaisuuden Windowsin, Macin ja Androidin sovelluksille. Ominaisuus on saatavilla myös reitittimen käyttäjille.

Opetusresurssit

Toiminnallisten ominaisuuksien lisäksi ExpressVPN tarjoaa käyttäjille laajan valikoiman erilaisia opetusresursseja, jotka löytyvät palvelun virallisten verkkosivujen Blogi-osiosta. Blogista löytyy monipuolista tietoa aina Internetin tietosuojaa koskevista uutisista turvallisuusvinkkeihin – ja kaikkea siltä väliltä.

Haluatko ymmärtää paremmin, miksi sinun pitäisi luottaa tähän palveluntarjoajaan? Voit vierailla Luottamuskeskuksen (Trust Center) sivuilla, josta voit lukea ja oppia lisää ExpressVPN:stä. Tiesitkö esimerkiksi, että yrityksen käyttämän järjestelmän murtaminen on lähes mahdotonta? Ja vaikka näin kävisi (joskin hyvin epätodennäköistä), hakkerit eivät kykene aiheuttamaan järjestelmään vakavaa haittaa. Lisäksi voit törmätä tässä osiossa ExpressVPN:n hyödyntämiin testeihin, jotka suojaavat jatkuvasti yrityksen järjestelmää.

Lisäksi ExpressVPN tarjoaa monipuolisia oppaita niille käyttäjille, jotka etsivät parhaita vinkkejä ja menetelmiä nimettömään ja suojattuun urheilun suoratoistoon. Sivustolta löytyy myös oppaita yksityisyyden suojaamiseen (How-to Privacy Guides), joiden joukosta voit hakea tietoa esimerkiksi siitä, kuinka käytät turvallisesti julkisia Wi-Fi-verkkoja tai kuinka poistat Googlen keräämiä henkilökohtaisia ​​tietoja.

Asiakaspalvelu

Todenmukaisella 24/7 asiakaspalvelulla ExpressVPN ei jätä ketään kylmäksi tälläkään osa-alueella, kuten sen laadukkuudelta voidaan odottaa. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttäjät voivat saada ratkaisun mihin tahansa ongelmaan heti, kun se ilmenee. Live-chat toimii ehdottomana kirsikkana kakun päällä, sillä sen avulla käyttäjät voivat saada vastauksia jopa sekunneissa. Yhdellä painikkeen painalluksella käyttäjä pääsee käsiksi myös UKK-osioon, josta löytyy runsaasti sekä kysymyksiä että vastauksia kyseiseen palveluun liittyen.

Plussat

Kiertää Yhdysvaltojen Netflixin maakohtaisen eston
Tukee torrenttia ja suoratoistoa
Erittäin nopeat yhteydet
Toimii Arabiemiirikunnissa ja Kiinassa
Tarjoaa edistyneitä suojausominaisuuksia sekä palvelimillaan että sovelluksissaan
Ympärivuorokautinen asiakaspalvelu live-chatilla varustettuna
Ei ylläpidä asiakaslokia
Sijaitsee turvallisella hallintoalueella

Miinukset
Hieman korkeammat hinnat kilpailijoihin verrattuna

Lopuksi

Monet internetin käyttäjät arvostavat juuri sitä nimenomaista seikkaa, että ExpressVPN on toistaiseksi markkinoiden paras VPN-palvelu. Ja kuten tässä katsauksessa selvästi todetaan, palvelu tarjoaa käyttäjilleen vahvan suojauksen niin hakkereita kuin urkkijoita ja jopa valtion valvontaelimiä vastaan. Tämän tason suojaus taataan tietojen salauksen ja IP-osoitteen piilottamisen kautta.

ExpressVPN on VPN-palvelu, jolla on valtavan laaja palvelinverkko. Sen nopeudet ovat myös markkinoiden parhaimpia, mikä tekee siitä parhaan valinnan multimedian suoratoistoon. Lisäksi sen kyky kiertää Netflixin maakohtainen esto ja ohittaa Kiinan palomuuri korostavat, kuinka edistynyt tämä VPN-palvelu tehokkuudessaan todella on. ExpressVPN:n kanta nollalokiin, turvallisuuteen ja yksityisyyteen on myös asia, johon kaikki käyttäjät voivat olla tyytyväisiä. Samalla tapaa sen muut ainutlaatuiset ominaisuudet, kuten jaettu tunnelointi ja TrustedServer, tekevät tästä VPN-palvelusta esimerkillisen. Vaikka hinnoittelu veloittaa lompakkoa jonkin verran verrattuna moniin muihin markkinoiden edullisempiin VPN-palveluihin, ExpressVPN on laadukkuutensa ansiosta hintansa arvoinen. Loppujen lopuksi ei ole ollenkaan epänormaalia panostaa vähän enemmän ja saada vastineeksi parasta palvelua. Tämän vuoksi kannattaakin pitää mielessä, että ExpressVPN:n erinomainen suorituskyky, turvallisuus ja yksityisyys eivät tule ilmaiseksi. Ja se on ehdottomasti markkinoiden paras VPN-palvelu.

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja

ExpressVPN Arvostelut käyttäjiltä

Palvelua ei ole vielä arvosteltu. Ole ensimmäinen!

Oletko kokeillut palvelua ExpressVPN?

Arvostele VPN Asteikolla 1-5

Samanlainen Palvelu

blufvpn-logo-

Tuore ja Turvallinen

Kokeile tästä
NordVPN logo

Todella nopea ja turvallinen

Kokeile tästä
surfsahrkvpn

Erinomainen hinta/laatu suhde

Kokeile tästä
ExpressVPN

Erikoisuus

Markkinajohtaja

4.8