cyberghost logo

CyberGhost

4.5

5

Laitteiden määrä

7600

Servereiden määrä

Erikoisuus

Pitkä Kokemus Alalta

  • Yksi parhaimmista VPN-palveluista
  • 24/7 asiakaspalvelu
  • 45-päivän rahat takaisin takuu

Esittely

Vuonna 2011 ensiparkaisunsa päästänyt romanialainen CyberGhost VPN on ehtinyt kahdeksan toimintavuotensa aikana vakiinnuttaa paikkansa alalla varsin arvostettuna ja monipuolisena toimijana. Jatkuvasti tuloksiaan ja saamiaan arvosteluja parantanut, nykyään osin Saksasta käsin operoiva CyberGhost VPN on vähitellen rakentanut erittäin laajan ja kattavan infrastruktuurin, joka käsittää yli 2800 palvelinta yli 60 eri maassa. Palvelinverkosto on yksi laajimmista alalla, ja kattaa se kattaa kaikki maanosat, ja esimerkiksi melkein kaikki Euroopan maat. Salaukseen CyberGhost käyttää korkeimman mahdollisen suojaustason AES-256 -koodia.

Tiivistettynä CyberGhost VPN piilottaa asiakkaan IP-osoitteen, suojaa kaiken nettitoiminnan sekä turvaa yhteydet aina, kun asiakas käyttää langatonta nettiyhteyttä. Yritys on panostanut kykyynsä palvella mahdollisimman laajaa asiakaskuntaa, ja niinpä CyberGhost VPN –ohjelma onkin asennettavissa useimpiin eri käyttöjärjestelmiin. Näin ollen yhtä lailla Windowsia, Linuxia kuin Mac-käyttöjärjestelmääkin tottelevat tietokoneet, ja Android- ja iOS-systeemeihin nojaavat matkapuhelimet ja tabletit ovat liitettävissä CyberGhost VPN -palvelun piiriin. Yhteensä se tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden liittää mukaan kaikkiaan seitsemän eri laitetta saman sopimuksen turvin, joten se on erinomainen vaihtoehto nimenomaan kotitalouksille ja yrittäjille, sekä pienille yrityksille.

Hyödyt

  • Yksi parhaimmista VPN-palveluista
  • 24/7 asiakaspalvelu
  • 45-päivän rahat takaisin takuu
  • Jopa 7 laitetta samaan aikaan

Haitat

  • Rajoitetut maksutavat
  • Ei VPN-tarkastusta.

Yleistietoa

Perustusvuosi

2011

Alustat

Android, iOS, Linux, MacOS, Windows

Kielet

finnish Italian norwegian

Sijainnit

Vietnam USA United Arab Emirates Ukraine United Kingdom Turkey Taiwan Switzerland Sweden Spain South Africa Slovenia Slovakia Singapore Sierra Leone Serbia Russia Romania Qatar Poland Philippines Peru Panama Norway Nigeria New Zealand Netherlands Morocco Moldova Mexico Malaysia Macedonia Macau Luxembourg Lithuania Liechtenstein Latvia Kenya Kazakhstan Japan Italy Israel Isle of Man Ireland Indonesia India Iceland Hungary Hong Kong Greenland Greece Germany Georgia France Finland Estonia Egypt Denmark Czech Rep. Croatia Costa Rica Colombia Chile Chad Canada Cambodia Bulgaria Brazil Bosnia-Herzegovina Belgium Belarus Bangladesh Bahamas Austria Australia Argentina Angola Andorra Algeria Albania

Maksaminen

Laitteiden määrä

5

Servereiden määrä

7600

Asiakaspalvelu

24/7

Ilmainen kokeilu?

30 päivää

Erikoisominaisuudet

AES-256-GCM algorithm Hide IP Kill Switch P2P Split tunneling Zero Log

CyberGhost Arvostelu

Kokemuksia

Tuotetta testanneet asiakkaat ovat kiittäneet erityisesti ohjelmiston keveyttä ja helppokäyttöisyyttä. Uusille asiakkailleen 45 päivän tyytyväisyystakuun antava CyberGhost VPN on helppo ja nopea asentaa, ja sen perustoiminnot saa helposti haltuun. Eri värisiin ruutuihin jaettu alkunäyttö on selkeä ja helppo hahmottaa, ja valikosta pääsee suoraan ja nopeasti valitsemaan haluamiaan toimintoja. Aikaa ei siis tuhraannu turhaan etsiskelyyn tai käyttövaikeuksiin, vaan nimenomaan käytettävyys on selvästi ollut etusijalla CyberGhostin suunnittelutyössä. Netissä ja alan julkaisuissa on luettavissa myös paljon muita CyberGhost kokemuksia, joiden kirjoittajilla on ollut hyvin saman tyyppisiä myönteisiä arvioita palvelun käytöstä. Niin ikään sen mobiiliversiota on kiitetty erittäin toimivaksi ja miellyttäväksi käyttää.

Ominaisuudet

Yksi CyberGhostin kiitettyjä ominaisuuksia on hyvä yhteensopivuus eri suoratoistopalvelujen kanssa. Television katselu on siirtynyt hyvin suuressa määrin esimerkiksi Netflixin ja Cmoren kaltaisten palvelujen varaan, ja käytännössä lähes jokaisessa kotitaloudessa katsotaan säännöllisesti ainakin yhden suoratoistopalvelun valikoimia. CyberGhost VNP:n avulla myös niiden yhteydet ovat suojattuina, ja elokuvista ja ohjelmista nauttiminen on hauskaa ja turvallista. Palvelussa on tarkoitusta varten kehitetty Unblock Streaming -toiminto, joka ohjaa asiakkaan suoraan suosituimpien suoratoistopalvelujen listaukseen.

CyberGhost ei myöskään ylläpidä minkäänlaista lokijärjestelmää asiakkaistaan, mikä ei suinkaan ole alalla itsestäänselvyys. Näin ollen palvelua käyttävät asiakkaat ja heidän verkkotoimintansa ovat täydellisen suojassa myös siihen suuntaan, eikä heidän tekemiään nettihakuja tai muita digitaalisia jälkiä voida millään tavalla myöhemmin jäljittää tai identifioida.

Hinnoittelu

Ajoittain eri sivustoilla on määräaikaisia tarjouksia CyberGhost VPN -palvelusta, ja niiden saatavuus kannattaa luonnollisesti kartoittaa ennen ostopäätöstä. Ei kuitenkaan ole suuri ongelma, mikäli silmiin ei satu juuri sopivasti osumaan mitään tarjousta, sillä CyberGhost on normaalihinnoillakin varsin kilpailukykyinen, ja erilaisia ja eri hintaisia paketteja on olemassa jokaiseen budjettiin sopivasti. Kuukausikustannus riippuu tehdyn sopimuksen pituudesta, ja mitä pidempi sopimus on, sitä pienempi on palvelun kuukausierä. Esimerkiksi kolmen vuoden sopimuksella kuukausimaksu on 2,75 dollaria, kun taas vain yhden kuukauden ajaksi tehty sopimus kustantaa 10,99 dollaria. Maksutapoina käyvät tavallisimpien maksu- ja luottokorttien lisäksi erilaiset nettilompakot ja maksupalvelut kuten Bitcoin ja PayPal.

Tietoa

Vaatimukset ovat pakottaneet löytämään uusia ja entistä innovatiivisempia tapoja rakentaa tietoverkkoja ja hoitaa tiedonsiirtoa eri tahojen välillä. Etenkin monikansalliset suuryritykset ja muut laajoilla alueilla operoivat isot organisaatiot tarvitsevat tehokkaat, turvalliset ja monipuoliset mahdollisuudet yhteydenpitoon, tiedonsiirtoon sekä tietojen tallennukseen. Esimerkiksi edelleen erittäin yleiset työ- ja kokousmatkat, jatkuvasti suosiotaan kasvattavat etätyöt sekä yrityksen kansainvälinen asiakaskunta luovat työyhteisölle toimintaympäristön, jossa pää- ja haarakonttoreiden lisäksi tarvitaan kolmas, ikään kuin digitaalinen toimipiste yhdistämään yrityksen osaaminen ja työntekijät virtuaalisesti sijainnista ja kellonajasta riippumatta. Tällaisiin tarkoituksiin kehitetyt virtuaaliset erillisverkot eli VPN:t tarjoavat mahdollisuuden yhdistää yrityksen eri verkkoja yhteen, ja pysyä silti suojattuna ja julkisten verkkojen ulkopuolella.Viime vuosina VPN-palvelujen suosio on kasvanut erityisesti yksityisasiakkaiden keskuudessa, sillä sen avulla heidän on mahdollista liittää oma laitteensa organisaation tai jonkin palveluntarjoajan verkkoon, ja operoida turvallisesti ja anonyymisti internetissä välittämättä mahdollisista estoista, sensuurista tai vastaavista rajoituksista kuten esimerkiksi viranomaisvalvonnasta. Ylipäätään VPN-salaus parantaa huomattavasti palvelun käyttäjän turvallisuutta ja yksityisyyttä verkossa, sillä sen avulla on mahdollista käyttää internetiä täysin turvallisesti ilman pelkoa viruksista, hakkereista tai muista tietoturvauhkista. Palvelussa mukana olevilla laitteilla voi ottaa yhteyden verkkoon VPN-palvelun tarjoavan yrityksen palvelimen välityksellä. Suojauksen piiriin voi liittää kaikki käytössä olevat, internetiin yhdistettävät tietokoneet ja älylaitteet, ja se on kätevää tehdä yhden ja saman palvelusopimuksen kautta.

Historia

Lyhenne VPN tulee englanninkielen sanoista Virtual Private Network. Suojaus voi perustua joko fyysiseen suojaukseen tai salattuun yhteyteen. Verkkojen fyysinen suojaus lähti alun perin 80-luvulla kehittymään puhelinverkkojen tekniikasta, ja toiminta-ajatus yhdistää erilliset verkot runkoverkkoon erilaisilla tekniikoilla, joita ovat esimerkiksi ATM, xDSL tai Frame Relay. Salatut yhteydet puolestaan ovat kasvattaneet suosiotaan edullisuutensa ansiosta, sillä ne voivat hyödyntää rajattomasti kaikkia tarjolla olevia fyysisiä yhteyksiä riippumatta siitä, ovatko ne salattuja vai eivät. Salaukseen perustuvat VPN-ratkaisut voivat perustua eri standardeille, kuten esimerkiksi IPsec ja L2TP. Uusinta tulemista alalla edustaa vanhemmista standardeista hieman poikkeava SSL.

Tänä päivänä asiakkaalla on valittavanaan runsaasti eri palveluntarjoajia, joiden räätälöimät ratkaisut tuovat kukin hieman erilaista lähestymiskulmaa verkon salaukseen. Uutta palveluratkaisua hakevan kannattaakin ensin paneutua jonkin verran eri vaihtoehtoihin, ja kartoittaa etukäteen omat tarpeensa ja vaatimuksensa, jotta kysyntä ja tarjonta kohtaavat parhaalla mahdollisella tavalla. Tässä artikkelissa pureudutaan syvemmälle yhteen monista vaihtoehdoista, ja valokeilassa on CyberGhost VPN.

siakaspalvelu

Helppokäyttöisyydestään huolimatta CyberGhost VPN -palvelun käyttöönoton tai jonkin myöhäisemmän vaiheen yhteydessä asiakkaalle voi nousta mieleen kysymyksiä tai muuta avun tarvetta, ja niitä tilanteita varten palvelu tarjoaa laadukasta asiakastukea. Nettisivuston asiakaspalveluosiossa on listattu usein kysyttyjä kysymyksiä, joiden avulla asiakas voi itse yrittää löytää apua ja toimintaohjeita ongelmaansa. Sen lisäksi asiakaspalvelulla on tarkoitusta varten käytössä nopea live chat -tuki, sekä vähemmän kiireellisissä tapauksissa sähköpostiosoite. Pienen parannustoiveen voisi esittää asiakaspalvelun nopeuteen liittyen, sillä joissakin tapauksissa sähköpostivastauksia voi joutua odottelemaan turhan pitkään, kun taas nopeamman live chatin puolella tuntuu olevan vaikeampaa saada riittävän syvällisiä ja kattavia neuvoja

Yhteenveto

Jatkuvasti lisääntyvät verkkouhkat, valtioiden ja viranomaisten valvonta ja kontrolli sekä yleinen halua pysyä verkossa anonyyminä ja suojattuna luovat asiakkaiden tarpeen erilaisten VPN -palvelujen käyttöön. Useissa yhteyksissä jopa kaikkein parhaaksi rankattu romanialainen CyberGhost VPN tekee nimensä mukaisesti asiakkaistaan käytännössä kummituksia heidän verkkotoimintojensa suhteen, ja niin IP-osoite, verkkohaut kuin kaikki muukin verkossa tapahtuva toiminta pysyvät ehdottoman salassa ja suojattuna. Erittäin helppokäyttöiseksi ja käyttäjäystävälliseksi suitsutettu CyberGhost VPN asentuu nopeasti, ja pelaa ongelmitta yhteen kaikkien yleisimpien laitteiden ja käyttöjärjestelmien kanssa. Nykypäivänä erittäin paljon käytetyt suoratoistopalvelut kuuluvat palveluvalikoimaan, ja CyberGhostin sivustolta löytyvää listaa eri suoratoistopalveluista on myös helppo muokata ja täydentää omilla suosikeilla.

CyberGhost VPN on erilaisten ja eri hintaisten sopimusvaihtoehtojensa ansiosta sopiva palvelu kaikille tasapuolisesti, eikä se ylläpidä pieniä poikkeuksia lukuun ottamatta minkäänlaista loki- tai rekisterijärjestelmää asiakkaistaan tai näiden suorittamista toiminnoista, mikä on alalla enemmänkin poikkeus kuin sääntö, ja nostaa omalta osaltaan palvelua myönteisesti esiin kilpailijoiden rintamasta. Puolustusvoimatason salausstandardien ansiosta palvelun luotettavuus on huippuluokkaa, ja CyberGhostiin luottamalla asiakas voi nauttia internetin eri toiminnoista ja palveluista vapaasti ja rennosti, ilman pelkoa tietojensa tai henkilöllisyytensä joutumisesta vääriin käsiin.

Palvelun asiakkaille myönnetään 45 päivän tyytyväisyystakuu, mikä tarkoittaa sitä, että kyseisen ajanjakson puitteissa palveluun tyytymättömien asiakkaiden on mahdollista peruuttaa tilaus ja saada rahansa takaisin. Kaiken kaikkiaan CyberGhost on VPN-palvelujen ehdotonta eliittiä, ja siihen kannattaa tämän kaltaista nettisuojausta harkitessaan ehdottomasti tutustua.

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja

CyberGhost Arvostelut käyttäjiltä

Palvelua ei ole vielä arvosteltu. Ole ensimmäinen!

Oletko kokeillut palvelua CyberGhost?

Arvostele VPN Asteikolla 1-5

Samanlainen Palvelu

ExpressVPN

Markkinajohtaja

Kokeile tästä
blufvpn-logo-

Tuore ja Turvallinen

Kokeile tästä
NordVPN logo

Todella nopea ja turvallinen

Kokeile tästä
cyberghost logo

Erikoisuus

Pitkä Kokemus Alalta

4.5