AVG-Secure-VPN

AVG Secure VPN

3.9

5

Laitteiden määrä

60

Servereiden määrä

Erikoisuus

Todellinen Yksityisyys Netissä

  • Tuttu ja turvallinen omistaja
  • Armeijatason suojaus
  • Ilmainen kokeilu

Esittely

VPN-palvelut ovat lisääntyneet viime aikoina hurjaa vauhtia, ja moni yritys on julkistanut uusia VPN-sovelluksia ja palveluita, jotka eroavat toisistaan erilaisten ominaisuuksien suhteen. Osa VPN sovelluksista tarjoaa runsaasti erilaisia lisäominaisuuksia, kun taas osa tyytyy ainoastaan perustason palveluun. Eroavaisuuksia löytyy myös hinnassa, nopeudessa ja saatavuudessa.

Moni on kuullut AVG:stä sen viruksentorjuntaohjelman yhteydessä, ja nyt kyseinen yritys on julkaissut myös VPN-sovelluksen. VPN tarkoittaa virtuaalista erillisverkkoa ja on lyhenne sanoista virtual private network. Se auttaa internetin käyttäjää parantamaan omaa yksityisyyttään ja vähentää seurantaa ja haittaohjelmia sekä myös jonkin verran suojaa tietokonetta viruksilta. Tässä artikkelissa kerromme hieman tarkemmin AVG Secure VPN-sovelluksesta.

Hyödyt

  • Tuttu ja turvallinen omistaja
  • Armeijatason suojaus
  • Ilmainen kokeilu
  • Yli 50 sijantia

Haitat

  • Kirjaa verkkotoiminnan ja liikenteen
  • Ei multi-hopia

Yleistietoa

Nettisivu

www.avg.com

Perustusvuosi

1991

Alustat

Android, iOS, Linux, MacOS, Windows

Kielet

chinese Deutch finnish Italian norwegian russian Spanish sweden

Sijainnit

USA United Arab Emirates Ukraine United Kingdom Turkey Thailand Taiwan Switzerland Sweden Spain South Africa Slovenia Slovakia Singapore Serbia Russia Romania Portugal Poland Norway Nigeria New Zealand Netherlands Moldova Mexico Malaysia Luxembourg Lithuania Libya Latvia Korea, South Jersey Japan Italy Israel Ireland India Hungary Hong Kong Greece Germany Georgia France Finland Estonia Denmark Czech Rep. Croatia Costa Rica Colombia Chile Canada Bulgaria Brazil Belgium Austria Australia Argentina

Maksaminen

Laitteiden määrä

5

Servereiden määrä

60

Asiakaspalvelu

24/7

Ilmainen kokeilu?

30 päivää

Erikoisominaisuudet

AES-256-GCM algorithm EUR Hide IP Kill Switch P2P Split tunneling Zero Log

AVG Secure VPN Arvostelu

Yleistä

AVG:n luoma VPN-sovellus on helppokäyttöinen, ja sen kehittelyssä on panostettu turvallisuuteen erinäisten ominaisuuksien avulla. Kokonaisuudessaan VPN on kuitenkin ominaisuuksiensa suhteen melko keskitasoinen. AVG:n VPN tuntuu varmasti monesta saman yrityksen virusturvaa käyttäneestä luonnolliselta ratkaisulta VPN-yhteydeksi, mutta ennen kyseisen VPN:n hankkimista kannattaa tutustua sen ominaisuuksiin. Vaikka AVG Seucre VPN on toimiva, se ei silti välttämättä ole kaikille juuri oikea valinta.

AVG Securen VPN tarjoaa kuitenkin useita sellaisia ominaisuuksia, joista moni hyötyy esimerkiksi suoratoistopalveluiden osalta. Myös yrityksen hyvä maine ja luotettavuus voivat lisätä kuluttajien luottamusta myös VPN -sovellusta kohtaan. AVG Secure VPN onkin miellyttävällä käyttöliittymällä varustettu helppokäyttöinen ja vaivaton VPN, joka ei kuitenkaan yllä tasollaan aivan parhaimpien VPN-sovellusten joukkoon.

AVG Secure VPN turvallisuus

AVG Secure VPN ei säilytä asiakkaidensa lokitiedostoja, joten yksityisyydestään tarkat käyttäjät ovat varmasti mielissään tästä ominaisuudesta. Lisäksi siinä on panostettu militaaritason suojaukseen, sillä AVG Secure VPN käyttää 256 bit AES standardia suojaamaan käyttäjiensä yksityisyyttä. Lisäksi se käyttää jaettuja IP-osoitteita, mikä tarkoittaa, että yksittäistä käyttäjää ei voida jäljittää, sillä yhteys muodostetaan jaetun osoitteen kautta.

P2P ja torrent yhteensopivuus on rajoitettua, joten kaikille AVG Secure VPN ei tämän ominaisuuden vuoksi sovi. P2P:llä tarkoitetaan peer-to-peer vertaisverkkoa, jonka avulla on mahdollista jakaa nopeasti tiedostoja esimerkiksi suuremmalle ihmisjoukolle. Monille runsaasti P2P-verkkoa käyttäville AVG Secure VPN ei siis välttämättä ole paras valinta, vaan kannattaa ennemmin suosia VPN:ää, joka tukee tätä toimintoa. Toisaalta P2P verkkoa on kuitenkin mahdollista käyttää AVG Secure VPN:n kautta, mutta se saattaa olla hieman rajoitetumpaa ja hitaampaa.

VPN:stä puuttuu Kill Switch, joka on käytännössä välttämätön, jos haluaa pysyä internetissä anonyyminä. Kill Switch eli pysäytyskytkin katkaisee VPN-yhteyden katketessa automaattisesti myös internetyhteyden. Ilman tätä kytkintoimintoa tietokone muodostaa yhteyden internetin palvelutarjoajan julkiseen IP-osoitteeseen. Kun näin käy, käyttäjä paljastuu ja on helposti jäljitettävissä internetissä. Kill Switchin puuttuminen onkin yksi merkittävimmistä AVG Secure VPN:n haittapuolista.

AVG Secure VPN nopeus

Nopeus on yksi internetin ja VPN:n käyttäjiä eniten kiinnostava asia, ja sen merkitys nouseekin esille erinäisissä toiminnoissa, kuten sisällön toistamisessa, tiedonhaussa ja -jaossa. VPN -yhteyden käyttäminen voi joko hidastaa tai kasvattaa nopeutta riippuen esimerkiksi siitä, rajoittaako käyttäjän palveluntarjoaja yhteyden nopeutta tarkoituksella. Edellä mainitussa tapauksessa VPN:n käyttöönotto ehdottomasti lisää yhteyden nopeutta. Nopeus saattaa myös hidastua VPN:n käyttöönotossa, sillä yhteys muodostetaan salatusti ja sen vuoksi tietojen lähettäminen ja vastaanottaminen saattaa olla hieman tavallista hitaampaa.

AVG Secure VPN on nopeudeltaan keskitasoa, mutta nopeimpien VPN-yhteyksien tasolle se ei yllä missään nopeustesteissä. Nopeustestien tulokset eivät kuitenkaan ole suoraan vertailukelpoisia, sillä ne riippuvat muun muassa käyttäjän sijainnista.

StrongVpn logo

Erikoisuus

Varma VPN

Players from sijainti
Kokeile tästä

AVG Secure VPN palvelimien määrä

VPN:n palvelimien määrä vaikuttaa myös yhteyden nopeuteen. Mitä enemmän palvelimia on käytössä eri alueilla, sitä pienemmäksi käyttäjän oman sijainnin merkitys jää. AVG Secure VPN tarjoaa käyttäjilleen 50 kappaletta palvelimia yli 30 maassa. Euroopassa nopeus on kuitenkin hieman yli keskitason, ja suuri osa palvelimista sijaitseekin juuri Euroopan alueella, mikä lisää nopeutta. Vertailun vuoksi palvelimien määrä muissa VPN yhteyksissä vaihtelee useasta tuhannesta muutamiin kymmeniin eli AVG Secure VPN-palvelimien määrä on melko vähäinen.

AVG Secure VPN hinta

AVG Secure VPN:n hinta on melko korkea suhteessa sen tarjoamiin ominaisuuksiin. Se tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden hankkia lisenssi yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Hinta vuoden paketille on 6.66 euroa kuukaudessa ja 79.99 euroa vuodessa. Se on maksettava erikseen, vaikka käyttäjä omistaisikin lisenssin AVG Securen virustorjuntaan, sillä VPN on erillinen palvelu.

AVG Secure VPN tarjoaa seitsemän päivän ilmaisen kokeilujakson, tosin jo kokeilua varten on syötettävä maksutietonsa. Lisäksi tilaus on mahdollista peruuttaa 30 päivän aikana, jos tuotteeseen ei ole tyytyväinen. Ilmainen kokeilu on mahdollista ladata ainoastaan yhdelle laitteelle, ja mikäli asiakas päättää ostaa AVG Secure VPN:n, se on mahdollista saada maksimissaan viidelle laitteelle.

Jos päättää tilata VPN -yhteyden, sopivat maksutavaksi luottokortit tai PayPal-tili. Kryptovaluuttaa, kuten bitcoinia tai dogecoinia ei ole mahdollista käyttää.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelun tärkeys nousee esiin erityisesti ongelmatilanteissa, ja moni unohtaa, että sitä saattaa tarvita muulloinkin kuin sovelluksen asennuksen ja käyttöönoton yhteydessä. Asiakaspalvelua tai tukea vaativia tilanteita ovat esimerkiksi yhteyden katkeaminen tai kaatuminen ja ongelmat yhteyden muodostamisessa. AVG Secure VPN:n asiakkaille on tarjolla asiakaspalvelua 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä. Asiakaspalvelu on puhelinpalvelu, ja sen kieli on englanti, eli suomenkielistä palvelua ei valitettavasti ole saatavilla. Harmillisesti myös live chat, joka on usein tehokkain keino asioiden hoitamiseen, on jätetty pois AVG Secure VPN:n asiakaspalvelusta.

VPN-palvelut ovat lisääntyneet viime aikoina hurjaa vauhtia, ja moni yritys on julkistanut uusia VPN-sovelluksia ja palveluita, jotka eroavat toisistaan erilaisten ominaisuuksien suhteen. Osa VPN sovelluksista tarjoaa runsaasti erilaisia lisäominaisuuksia, kun taas osa tyytyy ainoastaan perustason palveluun. Eroavaisuuksia löytyy myös hinnassa, nopeudessa ja saatavuudessa.

Moni on kuullut AVG:stä sen viruksentorjuntaohjelman yhteydessä, ja nyt kyseinen yritys on julkaissut myös VPN-sovelluksen. VPN tarkoittaa virtuaalista erillisverkkoa ja on lyhenne sanoista virtual private network. Se auttaa internetin käyttäjää parantamaan omaa yksityisyyttään ja vähentää seurantaa ja haittaohjelmia sekä myös jonkin verran suojaa tietokonetta viruksilta. Tässä artikkelissa kerromme hieman tarkemmin AVG Secure VPN-sovelluksesta.

Suoratoistopalvelut

Monet suoratoistopalvelut, kuten Netflix ja Hulu sisältävät maakohtaisia rajoituksia, ja ne ovat usein myös tehneet runsaasti töitä sen eteen, että näitä rajoituksia ei voisi ohittaa VPN-yhteyden kautta. Monet VPN -yhteydet ovat kuitenkin onnistuneet ohittamaan nämä palveluiden estot, ja siksi ne usein mahdollistavat pääsyn suoratoistopalveluiden sisältöön, joissa voi olla maakohtaisia blokkeja. Toistaiseksi AVG Secure VPN mahdollistaa kuitenkin pääsyn USA:n Netflixiin ja Youtubeen. Toisaalta sillä ei ole pääsyä BBC:n iPlayeriin, jonka moni muu VPN mahdollistaa.

Kuinka hankkia AVG Secure VPN

AVG Secure VPN on hankittavissa yrityksen sivustolta, ja sen lataaminen on helppoa. Asiakas tarvitsee ainoastaan yhteensopivan järjestelmän ja internetyhteyden. Kullekin käyttöjärjestelmälle löytyy omat latauslinkkinsä. Lataustiedoston voi tallentaa omalle laitteelleen ja käynnistää sen sieltä. Latauksen yhteydessä tarvitsee vain noudattaa annettuja ohjeita, kuten valita haluamansa kieli ja hyväksyä käyttöehdot.

Yhteenveto

AVG Secure VPN sisältää paljon hyviä ominaisuuksia, ja se sopii erityisesti käyttäjille, jotka eivät tarvitse käyttöönsä P2P-verkkoa tai torrentia, vaikka se tukee näitäkin rajoitetusti. AVG Secure VPN:n kautta on mahdollista katsella rajoitettua sisältöä tietyistä suoratoistopalveluista, mutta se ei kuitenkaan toimi yhtä laajasti kuin monet muut VPN-yhteydet. Käyttöliittymä on helppo ja yksinkertainen ja mahdollistaa VPN:n käytön kenelle tahansa. AVG Secure VPN on myös yhteensopiva lähes kaikkien yleisimpien käyttöjärjestelmien kanssa, joten sitä voi käyttää millä tahansa laitteella.

VPN yhteys sisältää hyvien ominaisuuksien lisäksi melko olennaisia puutteita, kuten Kill Switchin puuttuminen, joka vaarantaa käyttäjän anonymiteetin internetissä. Hintaansa nähden AVG Secure VPN:n olisi hyvä lisätä tämä ominaisuus omaan sovellukseensa, sillä se on kuukausihinnaltaan monia muita VPN-sovelluksia korkeampi, mutta ominaisuuksiensa suhteen melko vaatimaton.

Suomenkielisten asiakkaiden käyttökokemus saattaa kärsiä myös suomenkielisen asiakaspalvelun puutteesta, mutta toisaalta on hienoa, että asiakaspalvelu on saatavilla 24/7. Seitsemän päivän ilmainen kokeilujakso ja 30 päivän rahat takaisin-takuu on myös ehdoton plussa, ja se antaa epävarmoille käyttäjille mahdollisuuden kokeilla AVG Secure VPN yhteyttä nähdäkseen onko se juuri itselle sopiva vaihtoehto. Kaiken kaikkiaan kyseinen VPN on vahvasti keskitasoinen ja sopii mainiosti tavalliselle internetkäyttäjälle, jotka haluavat pysyä internetissä anonyyminä.

Pekka Miettinen

Sisältövastaava

Me VPNGorillalla elämme ykstyisyydelle, sekä meidän että teidän. Etsimme tärkeimmät tiedot ja käymme läpi VPN palveluiden tärkeimmät yksityiskohdat ja ominaisuudet, sekä alan tulevaisuuden näkymiä. Näin saamme muodostettua holistisen kuvan erilaisista VPN palveluista. Intohimomme on tuoda esiin kaikista keskeisimmät VPN uutiset ja palvelut pinnalle, jotta jokaiselle löytyisi sopiva VPN palvelu juuri omaan elämäntilanteeseen. Löytääksesi sopivan VPN:n itsellesi tsekkaa meidän uutiset ja arvostelut VPN palveluista.

Kirjoittaja

AVG Secure VPN Arvostelut käyttäjiltä

Palvelua ei ole vielä arvosteltu. Ole ensimmäinen!

Oletko kokeillut palvelua AVG Secure VPN?

Arvostele VPN Asteikolla 1-5

Samanlainen Palvelu

ExpressVPN

Markkinajohtaja

Kokeile tästä
Purevpn

Totaali yksityisyys

Kokeile tästä
blufvpn-logo-

Tuore ja Turvallinen

Kokeile tästä
AVG-Secure-VPN

Erikoisuus

Todellinen Yksityisyys Netissä

3.9