VPN Unlimited 0 / 5.0 Editor Rating

Yhteensopiva

  VPN Unlimited

  2,78€/kk
  • Tukee Yhdysvaltojen Netflixiä
  • Laadukas asiakaspalvelu
  • Edulliset hinnat
  • Helppokäyttöinen
  Visit Site

  VPN Unlimited kokemuksia, arvostelu ja tarjous

  VPN Unlimited, joka on toiselta nimeltään myös KeepSolid VPN Unlimited, on ollut VPN-markkinoilla jo vuodesta 2013. Kyseessä on ukrainalaista alkuperää olevien kaverusten Vasiliy Ivanovin ja Oleg Bocharnikovin luoma palvelu, jonka päämaja löytyy Yhdysvalloista New Yorkista.

  Kyseessä on VPN-palvelu, joka tarjoaa edulliseen hintaan sanojensa mukaan muun muassa 7 päivän ilmaisen kokeiluajan, nopeat serverit yli 70 eri maassa, P2P-tuen sekä 256-bittisen armeijatason salauksen turvalliseen ja huolettomaan surffailuun. VPN Unlimited ilmoittaa tukevansa myös Netflix-palvelua, jonka älykäs geoblokkaus on tuottanut aikaisemmin suhteellisen paljon ongelmia joidenkin VPN-palveluiden kanssa.

  Tarkastelemme seuraavaksi hieman yksityiskohtaisemmin VPN Unlimitedin etuja ja haittoja sekä sitä, kenelle palvelu voisi mahdollisesti sopia. Tutustumme tarkemmin niin palvelun hintoihin kuin ominaisuuksiin, turvallisuuteen ja yksityisyyteen, asiakaspalvelun laatuun ja käyttömukavuuteen sekä siihen, miten VPN Unlimitedin sijainti Yhdysvalloissa voi mahdollisesti vaikuttaa käyttäjän oikeuksiin.

  Tuotteet ja ominaisuudet

  Arvosteluhetkellä VPN Unlimited juhli kuudetta ikävuottaan, jonka johdosta kaikkien pakettien hintoja oli laskettu 50 prosentilla. Huomautamme kuitenkin, että kyseessä oli tietysti rajoitettu tarjous, joka ei välttämättä ole enää voimassa, kun seuraavan kerran vierailet heidän sivuillaan. Tämän vuoksi ilmoitamme tässä arvostelussa sekä tarjoushinnat että normaalit hinnat. Nähtäväksi jää, julkaisevatko he seuraavanakin vuonna samankaltaisen tarjouksen 7-vuotissyntymäpäivänään.

  • Kuukausittain veloitettava paketti hintaan 9,99 dollaria (tarjoushinta 4,99 dollaria)
  • Vuosittain veloitettava paketti hintaan 5 dollaria kuukaudessa eli 59,99 vuodessa (tarjoushinta 2,50 dollaria kuukaudessa eli 30 dollaria vuodessa)
  • Kolmen vuoden välein veloitettava paketti hintaan 2,78 dollaria kuukaudessa eli 100,08 dollaria kolmessa vuodessa (tarjoushinta 1,39 dollaria kuukaudessa eli 50,04 dollaria kolmessa vuodessa)

  VPN Unlimitedin hinnat pärjäävät siis loistavasti ilman tarjoustakin markkinoiden keskihintojen vertailussa. Lisäksi sen valikoimasta löytyy myös niin sanottu lifetime-paketti, joka kuvaa loistavasti palvelun nimeä ”unlimited”, eli rajoittamaton. Käyttäjä voi halutessaan lunastaa itselleen myös elinikäisen asiakkuuden 199,99 dollarin hinnalla. Kyllä, luit oikein, kyseessä on elinikäinen asiakkuus. Jos kolmen vuoden sitoumus kuulostaa korvaan liian pitkältä, miltä elinikäinen sitten kuulostaa? Jos elinikäinen asiakkuus kuitenkin alkoi kiinnostaa, suosittelemme ensimmäiseksi testaamaan palvelua kunnolla ennen elinikäisen paketin lunastamista.

  Kaikki yllä mainitut paketit sisältävät seuraavat ominaisuudet:

  – Mahdollisuus liittää viisi laitetta samaan aikaan, kymmenelle laitteelle hinta on hieman korkeampi
  – Rajoittamaton data ja tiedonsiirto
  – Yli 400 serveriä yli 70 eri maassa
  – OpenVPN-, L2TP/IPSec-, IKEv2- ja KeepSolid Wise -protokollat
  – 256-bittinen AES-salaus
  – Ympärivuorokautinen asiakaspalvelu
  – P2P-tuki
  – Ei asiakaslokia
  – Mahdollisuus suoratoistoon (Netflix, Hulu, HBO jne.)
  – Lisätoiminnot maksimaaliseen suojaamiseen ja käyttömukavuuteen
  – 7 päivän ilmainen kokeilu ja 7 päivän rahat takaisin -takuu

  Palvelua ei ainakaan hinnalla ole kirottu, ja ominaisuudetkin lupailevat paljon. Plussaa VPN Unlimited saa myös 7 päivän ilmaisesta kokeilusta, vaikka 7 päivän rahat takaisin -takuu ei aivan ylläkään markkinoiden standardiin, eli 30 päivän rahat takaisin -takuuseen. Sukellamme seuraavaksi tarkemmin näihin ominaisuuksiin, ja siihen, kuinka hyvin ne loppujen lopuksi toimivat.

  Yhteysnopeudet

  VPN Unlimitedin alku näyttää erittäin lupaavalta, mutta valitettavasti edulliset hinnat eivät takaa huippunopeuksia. Tässä tapauksessa VPN Unlimitedin lupaus turvallisesta ja nopeasta yhteydestä ei vielä aivan täyty.

  Vaikka lupausten mukaan kyseessä onkin rajoittamattomalla datalla ja nopealla siirtonopeudella varustettu VPN-palvelu, ovat VPN Unlimitedin siirtonopeudet pärjänneet joillakin servereillä jopa todella huonosti markkinoiden muihin saman hintaluokan VPN-palveluihin verrattuna. Normaaliin latausnopeuteen (tässä 100 Mbit/s) verrattuna VPN Unlimited pudotti yhteyttä kevyesti lähes puolella, kaukoservereillä jopa 70 prosentilla. Yhdysvaltojen servereillä nopeudet liikkuivat keskimäärin 25-30 Mbit/s sadasta, Aasian servereillä 10-15 Mbit/s sadasta ja eurooppalaisilla lähiservereillä 45-55 Mbit/s sadasta.

  Vaikka VPN Unlimitedin yhteydet eivät nopeudellaan ylläkään markkinoiden keskitasoon, ei kyseessä ole myöskään kaikkien aikojen hitain palvelu. Esimerkiksi näillä 50% alennushinnoilla hinta-laatusuhde pysyy vielä varsin hyvänä verrattaessa yhteysnopeuteen ja suorituskykyyn. Onko elinikäinen asiakkuus heidän kanssaan sitten hintansa väärti? Olemme varmoja, että markkinoilta löytyy kyllä edullisempia vaihtoehtoja nopeammillakin yhteyksillä!

  Suojaus

  VPN Unlimitedin salaustaso näyttää ensinäkemältä yltävän heti markkinoiden parhaimpaan, eli 256-bittiseen AES-salaukseen. Lisäksi valikoimasta löytyvät tämän hetken parhaat protokollat OpenVPN ja IKEv2. Näiden kahden lisäksi mukaan on päässyt L2TP/IPSec-protokolla sekä VPN Unlimitedin emoyhtiön KeepSolidin täysin oma protokolla KeepSolid Wise. KeepSolid Wisen voi nähdä turvallisuusasteeltaan niin sanottuna OpenVPN-protokollan laajennuksena, joka auttaa tekemään VPN:n kautta kulkevasta liikenteestä hyvin vaikeaa havaita.

  Kyseessä on varsin onnistunut ja loistava laajennus protokollien maailmaan, sillä KeepSolid Wise voi mahdollisesti auttaa käyttäjää kiertämään sellaisetkin turvallisuusasetukset, jotka on nimenomaan suunniteltu havaitsemaan sekä hidastamaan tai jopa estämään VPN-palvelimen kautta kulkevan liikenteen. Näin ollen KeepSolid Wise auttaa käyttäjää salaamaan verkkoyhteytensä niin, että se näyttää näilläkin asetuksilla normaalilta verkkoyhteydeltä minkä tahansa muun vakioyhteyden joukossa. Varsin loistavaa! Huomioitavaa on kuitenkin, että kyseinen protokolla ei vielä tue aivan kaikkia laitteita, joten ennen hypettämistä suosittelemme tarkastamaan, kuuluuko oma laitteesi näiden joukkoon. Muun muassa Windows, Linux ja Mac tukevat KeepSolid Wisea.

  Yksityisyys

  Moni aina unohtaa, että vaikka VPN-palvelin auttaakin suojaamaan käyttäjän henkilöllisyyden, voi monissa tapauksissa itse VPN-palvelu tarkastella näitä tietoja enemmän tai vähemmän laillisesti. Ensiluokkaisten VPN-palveluiden standardiksi on kuitenkin noussut niin sanottu nollatoleranssin asiakasloki, jossa käyttäjien tietoja tai toimintoja ei tallenneta missään tapauksessa. Valitettavasti VPN Unlimited ei ole yksi niistä.

  Tässä suhteessa VPN Unlimitedin tietosuojakäytäntö on hieman hämärä. Vaikka tietosuojakäytännön mukaan toiminnot, joita he käyttäjistään seuraavat, on tarkoitettu vain palvelun laadun tarkkailemiseen ja kehittämiseen, herää tästä suuri kysymysmerkki, onko tässä sitten loppujen lopuksi kuitenkin kyse asiakaslokin ylläpitämisestä. VPN Unlimited seuraa tietosuojakäytäntönsä mukaan ”yksityiskohtaisia tietoja” esimerkiksi käyttäjän istunnon kestosta ja kaistanleveyden käytöstä.

  Lisää epäilyksiä herättää tietysti palvelun sijainti Yhdysvalloissa, joka on tunnettu Five Eyes -allianssin jäsen. Tässä vaiheessa käyttäjän ei kuitenkaan kannata täysin huolestua VPN Unlimitedin tarjoamasta anonymiteetistä, sillä tiedoissamme ei ainakaan tällä hetkellä ole mahdollisia vuotoja käyttäjien henkilökohtaisista tiedoista tai nettiaktiivisuudesta. Käyttäjille, jotka ovat hyvin tarkkoja omasta anonymiteetistään netissä liikuttaessa, voimme kuitenkin lämpimästi suositella sellaisia VPN-palveluita, jotka eivät sijaitse Yhdysvalloissa.

  Käyttömukavuus

  VPN Unlimited ulkoasu on äärimmäisen helppo käyttää myös aloittelijalle. Asetusten säätäminen on helppoa, ja mikä parasta, serverien listalta löytyy aivan oma osio niin sanotuille Netflix-servereille, joissa kyseisen palvelun tulisi toimia ongelmitta. Käytännössä tämä ei kuitenkaan kaikkien maiden servereillä onnistu, sillä Netflixin jo varsin pirullisen älykkääksi tehty geoblokkaus onnistuu estämään esimerkiksi kaikki Euroopan serverit, mutta onneksi Yhdysvaltojen serverit onnistuivat todistettavasti pääsemään tämän geoblokkauksen läpi. Tästä siis plussat VPN Unlimitedille.

  Vaikka VPN Unlimited tukeekin P2P-ominaisuutta, Torrenting itsessään ei heidän mukaansa ole yhtiön prioriteetti. Mitä tämä sitten käytännössä tarkoittaa? No sitä, että vaikka osa servereistä (Ranskan, Luxemburgin, Romanian, Kanadan Ontarion ja Kalifornian serverit) suostuukin sitä pyörittämään, hidastuu yhteys tällöin automaattisesti.

  Asiakaspalvelu

  Testasimme seuraavaksi VPN Unlimitedin paljon kehutun ympärivuorokautisen chat-palvelun. Olimme jonossa heti ensimmäisenä, ja asiakaspalvelija yhdistyi noin muutaman sekunnin odottelun jälkeen. Kyselimme chatissa niin Netflixin käytöstä, hinnoittelusta kuin tietosuojakäytännöstäkin. Kysymyksiin vastattiin odotetusti ja asiallisesti. Lisäksi sivuilta löytyy kattava valikoima manuaaleja aina ohjelmiston asentamisesta Windowsin, Macin, Androidin ja Linuxin laitteille, tietoa streaming-palveluista sekä yksityiskohtainen opas VPN Unlimitedin käyttöön. Chat-palvelun lisäksi asiakaspalvelun saa kiinni sähköpostilla ja yhteydenottolomakkeella. Asiakaspalvelun monipuolisuudesta VPN Unlimited vie ehdottomasti pisteet kotiin.

  Lopuksi

  VPN Unlimited keräsi plussia ja miinuksia seuraavanlaisesti:

  + Edulliset hinnat
  + Tukee Yhdysvaltojen Netflixiä
  + Laadukas asiakaspalvelu
  + Turvallisuus ja tehokas KeepSolid Wise
  + Käyttömukavuus
  – Ei tue Torrentia
  – Hämärä tietosuojakäytäntö, todennäköisesti pitää jonkinlaista asiakaslokia käyttäjistään
  – Sijainti Yhdysvalloissa
  – Keskimääräistä hitaammat yhteydet

  Kaiken kaikkiaan kyseessä on edullisilla hinnoilla, loistavalla turvallisuusprotokollalla ja tehokkaalla asiakaspalvelulla varustettu keskiverto VPN-palvelu. Ohjelmistoa on helppo käyttää, ja siksi se sopii varsin hyvin myös ensikertalaiselle. Lisäksi VPN Unlimited tukee Yhdysvaltojen Netflixiä, vaikkakin pisteitä syö hieman Torrentin tehottomuus. Yksityisyyttään varjelevalle ja nopeita yhteyksiä vaativalle VPN Unlimited ei kuitenkaan ole paras mahdollinen vaihtoehto sen hämärän tietosuojakäytännön, sijainnin ja keskimääräistä hitaampien yhteyksiensä takia.