Private WiFi 2 / 5.0 Editor Rating

Yhteensopiva

  Private WiFi

  1,99€/kk
  • Arvostaa käyttäjän yksityisyyttä
  • 10 päivän ilmainen kokeilu
  • Turvallisuusprotokollat kunnossa
  • Monipuoliset tuotteet
  Visit Site

  Private WiFi kokemuksia, arvostelu ja tarjous

  Aivan varmasti lähes jokainen meistä on käyttänyt jossain vaiheessa elämäänsä julkista WiFi-verkkoa, oli se sitten lentokentällä, kahvilassa, ravintolassa tai puiston penkillä istuessa. Julkisia WiFi-verkkoja on tänä päivänä saatavilla lähes missä vain ikinä liikummekin, ja ne ovat loistava tapa saada internet toimimaan omalla laitteella – näin pääsee esimerkiksi kommunikoimaan ystävien kanssa sosiaalisessa mediassa tai katsomaan lempiohjelmia netin välityksellä. Julkiset WiFit ovat hyvä asia erityisesti ulkomailla, jonne oman matkapuhelinliittymän data ei yllä tai jos mobiilidatan käyttö on todella hintavaa. Jokainen VPN:n käyttäjä tietääkin jo, miten riskialtis julkinen WiFi voi olla, mutta olisiko tavallisella nettisurffaajalla käynyt mielessäkään, että esimerkiksi lomakohteen hotellin tarjoamassa WiFi-verkossa surffailu voi altistaa monille tietovuodoille? Tätä kysyy myös Private WiFi VPN-palvelu asiakkailtaan.

  Private WiFi lupaa verkkosivuillaan olevansa markkinoiden paras VPN-tuote. Sukellamme seuraavaksi hieman tarkemmin Private WiFin taustoihin, sen tarjoamiin tuotteisiin ja hintoihin, yhteysnopeuksiin, turvallisuusprotokollaan, yksityisyyteen ja tietysti asiakaspalveluun, jonka avulla pyrimme rakentamaan hieman parempaa kokonaiskuvaa siitä, onko palvelu sanojensa väärti.

  Yrityksen taustaa

  Private WiFin perimmäinen tarkoitus on salata käyttäjien tietoliikenteen ja suojata hotspot-käyttäjiä erilaisilta kyberhyökkäyksiltä, hakkereilta ja identiteettivarkauksilta luomalla VPN-palvelimen kautta turvallisen tunnelin, joka on hakkereille näkymätön. New York Times on itse asiassa kutsunut Private Wifiä enemmän tai vähemmän mahtipontisesti ”massojen VPN-palveluksi”. Private WiFin mobiililaajennus on saanut mainintaa myös Network Worldin 20 tärkeimmän bisnessovelluksen joukossa iOS-käyttäjille ja PC Magazinen mukaan Private WiFi on yksi niistä kymmenestä VPN-palvelusta, jotka meidän kaikkien tulisi tietää.

  Private WiFi on yhdysvaltalaisen Kent Lawsonin vuonna 2010 perustaman Private Communications Corporationin VPN-palvelu. Itse asiassa Lawson oli jäänyt jo eläkkeelle yli kymmenen vuotta ennen Private WiFin perustamista, mutta saatuaan inspiraatiota WiFi-verkkojen tietoturva-alueita käsittelevistä artikkeleista, The Wall Street Journal ja Forbes mukaan lukien, päätti Lawson palata eläkkeeltä takaisin työmaailmaan, jolloin inspiraatiosta syntyi Private WiFi. Lawsonilla itsellään oli jo takanaan yli 40 vuoden kokemus teknologia-alalta. Kurkistamme seuraavaksi, heijastuuko pitkä kokemus myös Private WiFin laatuun.

  Tuotteet ja hinnat

  Private WiFin tuotevalikoimasta löytyi arvosteluhetkellä yhteensä 8 eri pakettia, joten valinnanvaraa löytyy varmasti jokaiselle. Nämä paketit on jaettu niiden ominaisuuksien mukaan kolmeen eri vaihtoehtoon: Pay as You Go, kuukausittaiset tilaukset ja vuositilaukset. Pay as You Go tarjoaa kaksi eri vaihtoehtoa; joko 1 Gt dataa 1,99 dollarin hintaan tai 10 Gt dataa 7,99 dollarin hintaan. Nimensä mukaisesti lisää dataa pakettiin saa ladattua sitä mukaan, kun vanha on käytetty loppuun. Pay As You Go ei rajoita ollenkaan käyttäjän yhdistämien laitteiden määrää.

  Jos Pay As You Go ei miellytä, voi käyttäjä valita Private WiFin valikoimasta myös kuukausittain veloitettavan tilauksen. Kuukausitilaus yhdelle laitteelle maksaa 2,99 dollaria, kolmesta laitteesta 9,99 dollaria ja viidestä laitteesta käyttäjä saa pulittaa 12,99 dollaria kuussa. Kaikkiin edellä mainittuihin tilauksiin kuuluu rajaton data. 12,99 dollarin kuukausihinta viidelle laitteelle on hieman kirpeä hinta, sillä monissa muissa VPN-palveluissa vastaava hinta viidelle tai jopa kymmenelle laitteelle liikkuu kymmenessä dollarissa. Jos VPN-palvelinta tarvitaan kuitenkin vain yhteen laitteeseen, on 2,99 dollarin kuukausihinta todella edullinen vaihtoehto.

  Jos kumpikaan yllä mainituista vaihtoehdoista ei miellytä, voi käyttäjä maksaa myös vuosittain veloitettavasta tilauksesta. Tällöin hinnaksi tulee yhdelle laitteelle 29,99 dollaria (2,49 dollaria kuussa), 79,99 dollaria kolmelle laitteelle (6,66 dollaria kuussa) ja 99,99 dollaria viidelle laitteelle (8,33 dollaria kuussa). Hinnat ovat siis keskimääräisesti kalliimpia muihin markkinoiden VPN-palveluihin verrattuna, mutta plussaa Private WiFi saa monipuolisesta tuotevalikoimasta. Myös yhden laitteen käyttäjälle Private WiFin hinnat ovat todella edulliset. Plussaa Private WiFi saa myös siitä, että uudet käyttäjät saavat 10 päivän ilmaisen kokeilujakson ja 30 päivän rahat takaisin -takuun.

  Yhteysnopeudet

  Nopeustesteissä Private WiFi pärjäsi tyydyttävästi. Tiedämme, että markkinoiden ensiluokkaisimmatkin VPN-palvelut pudottavat nopeuksia keskimääräisesti noin kymmenesosan alkuperäisestä, Private WiFin kautta yhteysnopeudet putosivat alkuperäisestä noin 35-45 prosenttia serveristä riippuen. Nopeudet ovat samat tilauksesta riippumatta (Pay As You Go, kuukausitilaus tai vuositilaus). Myös 10 päivän ilmaisella kokeilujaksolla käyttäjä pääsee samoihin ”huippunopeuksiin”, mutta mielestämme Private WiFin tarjoamat nopeudet vastaavat hinta-laatusuhteeltaan vain yhden laitteen hintaa, eivät valitettavasti useamman.

  Turvallisuus

  Private WiFi käyttää yhteyden salaukseen OpenVPN-protokollaa ja 128-bittistä AES-salausta, mikä on näillä asteikolla tyydyttävä, muttei paras mahdollinen verrattaessa esimerkiksi monen muun VPN-palvelun käyttämään sotilastason 256-bittiseen AES-salaukseen. 128-bittinen salaus on kuitenkin luotettava, sillä sitä käyttävät tänä päivänä esimerkiksi pankit ja monet viranomaiset. Omien tietojen turvallisuudesta ei siis kannata huolestua. Private WiFi on läpäissyt myös IP-vuototestin, eikä sen ole todettu sisältävän viruksia tai muita haittaohjelmia.

  Laitteiden soveltuvuus ja käyttömukavuus

  Private WiFi tukee tällä hetkellä seuraavia laitteita:

  • Windows 7, Windows 8.1 ja Windows 10 järjestelmät
  • MacOS 10.7 -järjestelmästä eteenpäin
  • iPhonet, iPadit ja iPodit iOS9-järjestelmästä eteenpäin
  • Androidin laitteet Version 5 -järjestelmästä eteenpäin

  Private WiFin ominaisuuksien tulisi toimia täsmälleen samalla tavalla kaikilla yllä mainituilla laitteilla. Macin koneella testattu desktop-sovellus oli sekä helppo että nopea asentaa, ja ohjelman lataamiseen meni vain muutama minuutti. Ohjelmiston käyttömukavuus sopii myös untuvikolle, sillä valikossa on helppoa liikkua. Asetukset voi konfiguroida myös niin, että VPN käynnistyy automaattisesti heti, kun laite yhdistää nettiin. Desktop-versiossa saman voi tehdä niin, että VPN käynnistyy automaattisesti heti, kun tietokone käynnistetään.

  Yksityisyys

  Tietosuojakäytännön mukaan Private WiFi ylläpitää asiakkaistaan niin sanottua käyttölokia, mukaan lukien istuntoon käytetty aika ja lähetettyjen tavujen kokonaismäärä. Kyseisiä tietoja käytetään kuitenkin pelkästään palvelun laadun kehittämiseen, eikä niillä ole meidänkään tietääksemme juurikaan painoarvoa hallituksille tai muille viranomaistahoille.

  Mitä sitten tulee niihin henkilökohtaisiin tietoihin, joita Private WiFi käyttäjistään kerää, ovat perinteisen sähköpostin, nimen ja maksutietojen lisäksi käyttäjän IP-osoite, selaimen tyyppi ja käyttöjärjestelmä. IP-osoitteella ei mielestämme ole mitään tekemistä palvelun laadun kehittämisen kanssa, joten tämä kohta kuulostaa hieman kyseenalaiselta.

  Myös sijainti Yhdysvalloissa mietityttää, sillä kyseinen maa kuuluu tunnetusti Five Eyes -allianssiin, jonka enemmän tai vähemmän kyseenalaiset metodit ovat luoneet vuosien varrella paineita myös VPN-palveluiden oikeuksiin luovuttaa tai olla luovuttamatta tietoja käyttäjistään. Meillä ei kuitenkaan ole tiedossa tällä hetkellä tietoa siitä, että Private WiFi olisi jossain vaiheessa joutunut selkkauksiin viranomaisten kanssa. Lisäksi Private WiFi suhtautuu sanojensa mukaan käyttäjien yksityisyyteen vakavasti. Tämä tapahtuu käytännössä niin, ettei Private WiFi valvo asiakkaiden verkkotoimintaa. Mikäli viranomaiset vaatisivat tietoa Private WiFin käyttäjistä, ei heillä olisi kyseiselle taholle edes tietoja luovutettavaksi. Käyttäjän ei siis tässä tapauksessa juurikaan tarvitse huolestua oman yksityisyytensä puolesta Private WiFiä käytettäessä.

  Asiakaspalvelu

  Private WiFi palvelee asiakkaita sähköpostin kautta maanantaista perjantaihin aamukahdeksasta puoleen yöhön New Yorkin aikaa, jossa kyseinen yhtiö myös sijaitsee. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiselle käyttäjälle asiakaspalvelu on avoinna kello kolmesta iltapäivällä kello seitsemään aamulla. Ei järin looginen palveluaika eurooppalaisille asiakkaille yleensä, mutta ainakin arkiviikolla aamuyön ongelmat on mahdollista ratkaista jo saman yön aikana – käytännössä.

  Valitettavasti Private WiFin tarjoama asiakaspalvelu on tehotonta. Ensinnäkin viikonloppuna käyttäjät jätetään täysin oman onnensa nojaan ja toiseksi, sähköpostiin vastaaminen vie pahimmillaan useita päiviä. Perjantaina lähetettyihin viesteihin ei välttämättä vastata edes maanantaina. Tulipalokiireessä Private WiFiltä on siis turha odottaa nopeaa asiakaspalvelua ja live-chatin puuttuminen turhauttaa. Onneksi vastausta odoteltaessa käyttäjä voi vierailla Troubleshooting- ja UKK-osioissa sekä Quick Start Guidessa, joka opastaa ensikertalaisen Private WiFin käytön saloihin.

  Lopuksi

  Private WiFi keräsi plussia ja miinuksia seuraavanlaisesti:

  + Monipuoliset tuotteet
  + Turvallisuusprotokollat kunnossa
  + Yrityksen taustalta löytyy pitkä kokemus alalta
  + 10 päivän ilmainen kokeilu ja 30 päivän rahat takaisin -takuu
  – Ei tue Netflixiä eikä Torrentia
  – Keskivertoa kalliimmat hinnat
  – Tehoton ja yksipuolinen asiakaspalvelu
  – Sijainti Yhdysvalloissa

  Kaiken kaikkiaan Private WiFi on tyydyttävä valinta keskivertoon nettisurffailuun, jos sijainti Five Eyes -maassa ei juurikaan valintaa vaikuta. Viiden laitteen käyttäjälle hinta kirpaisee hieman, sillä markkinoilta löytyy nopeammilla yhteyksillä ja 256-bittisellä salauksella varustettuja VPN-palveluita, mutta vain yhden laitteen käyttäjälle Private WiFi voi itse asiassa olla hyvinkin varteenotettava vaihtoehto. Yhteysnopeudet pärjäsivät tyydyttävästi, mutta palvelu ei sovellu esimerkiksi Netflixin eikä Torrentin käyttöön.

  Pitkää miinusta Private WiFi saa tehottomasta ja yksipuolisesta asiakaspalvelusta, vaikka toivomme, että Troubleshooting- ja UKK-osio osaavat auttaa asiakaspalvelun puutteessa. New York Timesiin viitaten tämä ”massojen VPN-palvelu” sopii kuitenkin mielestämme hienosti satunnaiseen nettisurffailuun esimerkiksi työ- tai lomamatkalla ulkomailla, jolloin yhteys halutaan pitää salaisena myös julkisissa WiFi-verkoissa. Vaativampaan käyttöön suosittelemme ensin tutustumaan myös muihin markkinoiden VPN-palveluihin.