Keenow VPN 0 / 5.0 Editor Rating

Yhteensopiva

  Keenow VPN

  5.79€/kk
  • Yksinkertainen käyttöliittymä
  • Rajattomasti laitteita
  • Kill switch ominaisuus
  • Kohtalainen hinta
  Visit Site

  Keenow VPN -kokemuksia, arvostelu ja tarjous

  Moni haluaa nykyään suojata oman liikkumisensa internetissä. Identiteettivarkauksien ja erilaisten väärinkäytösten yleistyessä oman yksityisyytensä varmistaminen ja suojaaminen onkin kannattavaa. Yksi yleinen keino vähentää oman seuraamisensa mahdollisuutta internetissä on VPN-yhteys eli Virtual Private Network, joka muodostaa salatun yhteyden siten, että yksittäisiä IP-osotteita ei voida jäljittää. VPN-yhteyksien avulla voidaan myös kiertää suoratoistopalvelujen, kuten Netflixin, asettamia maakohtaisia estoja.

  VPN-yhteyksien kysyntä on kovassa kasvussa ja niitä tarjoavia palveluja ilmaantuukin markkinoille jatkuvasti lisää. VPN-sovelluksia on ladattavissa internetissä myös ilmaiseksi, mutta moni suosii maksullisia VPN-palveluita muun muassa niiden ominaisuuksien vuoksi. Maksulliset VPN-yhteydet ovatkin usein hieman laadukkaampia ja sisältävät enemmän ominaisuuksia, jotka parantavat turvallisuutta ja varmistavat käyttäjän yksityisyyden myös erilaisissa poikkeustilanteissa, esimerkiksi VPN-yhteyden katketessa.

  Mikä on Keenow?

  Keenow on VPN- ja Smart DNS -palvelu, joka mahdollistaa ihmisille yksityisyyden internetissä ja samalla pääsyn sivustoille, joiden sisältö on esimerkiksi maakohtaisten estojen tai sensuurin takana. Koska Keenow estää IP-osoitteiden selvittämisen, se kiertää maakohtaisen eston.

  Keenow’n taustalla on joukko IT-alan ammattilaisia ja sen on kehittänyt Keen Media Group, joka on Israelissa päämajaansa pitävä kansainvälinen yritys. Keen Media Group vastustaa vahvasti maakohtaisia estoja pyrkii vähentämään näiden vaikutusta VPN-yhteyksien avulla.

  Keenow käyttää VPN-yhteyttä sisällön paljastamiseen, mutta sen toiminta keskittyy enimmäkseen Smart DNS -tekniikkaan, joka ikään kuin huijaa nettisivustoja internetin käyttäjän sijainnin suhteen ja välittää tiedon sijainnista toisena kuin mitä se todellisuudessa on.

  Hinta ja saatavuus

  Keenow tarjoaa käyttäjilleen kahta eri versiota, jotka ovat Lite Plan ja Premium Plan. Tarkoituksena on saada Keenow saataville kaikille tulotasosta riippumatta, mutta toisaalta tarjota hyvää palvelua niille, jotka siitä haluavat myös maksaa.

  Lite Plan on käyttäjille täysin ilmainen niin sanottu kevyempi versio. Se sisältää ainoastaan Smart DNS -ominaisuuden, eikä siis varsinaisesti suojaa käyttäjiensä yksityisyyttä tai sisällä muita turvallisuusominaisuuksia. Sen avulla on kuitenkin mahdollista kiertää maakohtaiset sisältösensuurit. Se ei kuitenkaan esimerkiksi vapauta Netflixin sisältöä ja siinä on 512 megabitin päivittäinen datakatto.

  Premium Plan puolestaan on ostettavissa kuukaudeksi tai vuodeksi kerrallaan. Vuodeksi ostetun paketin hinta on 5,79 dollaria kuukaudessa ja se veloitetaan valuuttakurssin mukaan. Jos paketin ostaa kuukaudeksi kerrallaan, sen hinta on 9,95 dollaria kuussa. Sallitut maksutavat ovat PayPal, Paymentwall ja CoinPayments, joka mahdollistaa myös Bitcoinilla maksamisen.

  Premium Planin käyttäjille on tarjolla myös 30 päivän takuu, eli rahat voi saada takaisin, jos tuotteeseen ei ole tyytyväinen. Tämä takuu koskee vuoden sopimusta. Kuukauden paketissa takuu on 7 päivää. Premium Plan ei sisällä datakattoa tai käyttörajoituksia. Seuraavaksi käsittelemme hieman tarkemmin Keenow Premium Plan VPN-yhteyden ominaisuuksia.

  Turvallisuus

  Keenow sisältää kaikki perusominaisuudet, jota turvallisuudestaan huolehtivat VPN-käyttäjät haluavat. Siinä on kuitenkin muutama ominaisuus, jotka saattavat häiritä sen käyttäjiä. Keenow muun muassa säilyttää lokeja, mitä monet muut VPN-tarjoajat eivät tee. Keenow pitää lokeja muun muassa datan käytöstä, mutta se ei kuitenkaan pidä lokia käyttäjien aktiivisuudesta tai IP-osoitteista.

  Keenow tukee myös P2P:tä, joten se sopii erinomaisesti torrent-käyttäjille ja niille, jotka jakavat runsaasti tiedostoja. Kaikki siirrettävä ja vastaanotettava data on salattua, eikä sitä voi jäljittää tai kaapata. Keenow suositteeekin aina pitämään VPN-yhteyden päällä erityisesti käyttäessä avoimia WiFi-yhteyksiä. Keenow VPN estää myös palveluntarjoajan mahdollisen yhteyden nopeuden hidastamisen, jota toisinaan ilmenee.

  Keenow sisältää IPv6- ja DNS-vuotosuojan, jonka lisäksi sen käytössä on Kill Switch eli niin sanottu poistokytkin, joka katkaisee yhteyden VPN-yhteyden kaatuessa tai katketessa. Tämä varmistaa sen, että internetin käyttäjä pysyy anonyyminä, vaikka itse VPN-yhteys katkeaisikin. Kill Switch on yksi tärkeimmistä VPN-yhteyksien ominaisuuksista ja moni käyttäjä suosii ainoastaan niitä VPN-palveluita, jotka sisältävät Kill Switchin.

  Nopeus

  Smart DNS -teknologian ansiosta nopeus ei hidastu samalla tavalla kuin VPN-yhteyttä käytettäessä, sillä Smart DNS ei muodosta yhteyttä samalla tavalla, vaan se suojaa ainoastaan DNS-liikenteen, kun taas VPN suojaa kaiken ja tämä aiheuttaa usein nopeuden hidastumista.

  Nopeudeltaan Keenow on melko keskitasoinen, mutta se ei kuitenkaan yllä nopeimpien VPN-yhteyksien tasolle. Palvelimia on saatavilla 20 kappaletta 14 eri valtiossa, joten todennäköisesti palvelimien laajempi sijoittelu saattaa lisätä nopeutta. Keenow on kuitenkin melko äskettäin markkinoille ilmaantunut VPN, joten todennäköisesti se tulee vielä kasvattamaan palvelimiensa määrää. P2P-yhteydet ohjataan New Yorkin ja Alankomaiden palvelimien kautta.

  Yhteensopivuus

  Keenow on yhteensopiva yleisimpien järjestelmien kanssa ja sitä on mahdollista käyttää Windowsilla, MacOS:lla, iOS:lla ja Androidilla. Tämän lisäksi se toimii myös Android TV:llä ja Amazon Firessa. Keenow tarjoaa myös oppaita manuaaliseen asennukseen muita järjestelmiä varten. Mitään lisäkuluja ei liity eri järjestelmien mukaiseen käyttöönottoon.

  Keenow ei ole asettanut erillisiä käyttörajoituksia latteiden määrälle, joten se on mahdollista asettaa niin monelle laitteella kuin käyttäjä haluaa. Tämä on ehdoton etu, sillä monissa VPN-palveluissa esiintyy rajoituksia sen suhteen, kuinka monelle laitteelle ne voi ladata tai kuinka monella laitteella niitä on mahdollista käyttää samaan aikaan. Vaihtoehtoisesti useiden laitteiden käyttö samaan aikaan aiheuttaa lisäkuluja, mutta Keenow ei ole lähtenyt tähän mukaan.

  Keenow ja suoratoistopalvelut

  Monet suoratoistopalvelut, kuten Netflix ja Amazon Prime sisältävät maakohtaisia estoja, jotka pyrkivät rajaamaan sisältönsä siten, että niihin ei ole mahdollista päästä tiettyjen maiden IP-osoitteella. Tätä estoa monet VPN-palvelut ovat pyrkineet kiertämään ja suoratoistopalvelut puolestaan ovat kehittäneet runsaasti mekanismeja, jotta VPN-yhteydellä ei olisi mahdollista kiertää maakohtaisia estoja.

  Keenow käyttää Smart DNS -tekniikkaa suoratoistopalveluiden yhteydessä. Tämä teknologia toimii niin, että se ikään kuin huijaa kohdesivustoa käyttäjän sijainnin suhteen ja sitä kautta avaa maakohtaiset estot. Keenow’n avulla sen käyttäjille on saatavilla muun muassa USA:n Netflix-sisältö, joka poikkeaa Euroopan sisällöstä. Tämän lisäksi Keenow avaa myös muun muassa BBC:n iPlayerin ja Amazon Primen.

  Sivusto tarjoaa myös kattavat ohjeet Netflixin maaeston ohittamiseen ja kuvalliset esimerkit erilaisiin tilanteisiin, joten käyttöönoton tulisi olla melko helppoa ja yksinkertaista. Suomenkielisiä ohjeita ei valitettavasti ole saatavilla, mutta kuvien kanssa tarjotut esimerkit ovat erinomaisia ja lähes rautalangasta väännettyjä, jotta ne olisivat teknisesti osaamattomillekin helposti saatavilla ja käytettävissä.

  Asiakaspalvelu

  Asiakaspalvelun osalta Keenow on myös halunnut huomioida palvelunsa käyttäjät mahdollisimman kattavasti. Sivustolla on löydettävissä useita ohjeita varsinkin sisällönblokkauksen kiertämisen suhteen. Kummallista kyllä, Keenow ei kuitenkaan tarjoa minkäänlaista live-tukea asiakkailleen, mikä on muuten hyvän palvelun huonoimpia puolia.

  Asiakaspalvelun merkitys korostuu erityisesti niissä tilanteissa, joissa sille on välitön tarve, kuten esimerkiksi VPN-yhteyden katkeaminen ilman syytä ja ongelmat asennukessa. Toisaalta harva sivusto tarjoaa yhtä selkeitä ohjeita, jotka saavat osaamattomatkin käyttäjät tuntemaan itsensä tekniikan superosaajaksi.

  Sivustolla on myös yhteydenottolomake, johon asiakas voi jättää yhteydenottopyynnön ongelmaansa liityen. Myös usein kysyttyjen kysymysten FAQ-osio on melko kattava, mutta ei kuitenkaan vastaa moniin teknisiin ongelmiin, joihin live chat tai puhelintuki olisi omiaan vastaamaan.

  Yhteenveto

  Keenow on yleisesti ottaen yksinkertainen ja miellyttävä sovellus, jonka käyttöliittymä sopii suurimmalle osalle internetiä arkisten asioiden hoitoon käyttäville. Sen ehdottomia etuja ovat muun muassa se, ettei siinä esiinny laiterajoituksia, melko kohtuullinen hinta, DNS Smart -palvelun tuoma sisältöblokkauksen purku ja se, että se ei hidasta palvelun nopeutta yhtä paljon kuin VPN.

  Keenow tarjoaa kaiken kaikkiaan hyvin toimivan, luotettavan palvelun, jossa nopeudet ovat keskitasoisia P2P-verkot tuettuja. Yksinkertainen käyttöliittymä ja selkeät asennusohjeet tekevät siitä käytännöllisen ja miellyttävän käyttää. Tästä huolimatta live-tuen puute asiakaspalvelussa aiheuttaa varmasti harmia joissakin käyttäjissä.Kun otetaan huomioon, että kyseessä on melko tuore sovellus, on Keenow’lla vielä mahdollisuus kehittää palveluitaan siten, että se vastaa enemmän suurempien käyttäjäkuntien tarpeita ja voi sitä kautta saavuttaa itselleen enemmän suosiota.