Ivacy VPN Arvostelu

Ominaisuudet

 • 256-bittinen salaus
 • Tukee P2P-liikennettä
 • Toimii Netflixin kanssa
 • Kill Switch -toiminto
9.7
(382 Arvostelua)

Hinta alkaen

$1,99/kk

Yhteensopivuus

 • Windows
 • macOS

Top 5 VPN Services

 • 1
  9.8 Score
 • 2
  9.6 Score
 • 3
  9.1 Score
 • 4
  9 Score
 • 5
  8.8 Score

VPN-palvelun valitseminen ei ole yksinkertaista, sillä netistä löytyy tänä päivänä satoja eri palveluntarjoajia, joista tietysti jokainen väittää tarjoavansa parhaimman, nopeimman, vakaimman ja turvallisimman yhteyden. Kuuluuko Ivacy VPN näiden joukkoon?

Kyseessä on Singaporessa päämajaa pitävä VPN-palvelu, jolla on tällä hetkellä jopa yli tuhat serveriä yli sadassa eri maassa. Ensisilmäyksellä voimme huomata, että laajan serverivalikoiman lisäksi palveluihin kuuluvat 30 päivän rahat takaisin -takuu, ympärivuorokautinen live chat, viiden laitteen yhdistäminen samaan aikaan, 256-bittinen salaus ja kaiken lisäksi se tukee P2P-toimintoa sekä Netflixiä. Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Uppoudumme seuraavaksi tarkemmin Ivacyn tuotteisiin, teknisiin ominaisuuksiin ja sen muihin meriitteihin selvittääksemme, millainen palvelu lupausten takana seisoo.

Yrityksen taustaa

Kuten yllä jo mainittiin, Ivacyn päämaja sijaitsee kaukaisessa Singaporen saarimaassa. Vaikka sillä on takana yli 10 vuoden kokemus VPN-palveluista, on yritys edelleen suhteellisen pieni tekijä markkinoiden muiden jättien seassa. Lieneekö tähän vaikuttanut palvelun sijainti kaukana Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta?

Ivacyn puolesta puhuvat myös alan asiantuntijat Tech of Tomorrow, Sayf ja PC World. Trustpilotin lähes 500 kommenttia ovat myös arvioineet palvelun viiden tähden arvoiseksi. Nappasipa Ivacy myös tammikuussa BestVPN.comin maailman nopeimman VPN:n palkinnon. Aivan kuin nämä meriitit eivät vielä riittäisi, lienee myös mainittava, että Ivacystä tuli kuukausi takaperin myös tunnetun itä-lontoolaisen West Ham Unitedin virallinen VPN-kumppani. Jos luottamista on yhteen maailman tunnetuimmista ja vanhimmista jalkapalloseuroista, ei Ivacyssä ole kyse täysin turhanpäiväisestä VPN-palvelusta!

Kuulemamme mukaan Ivacyn takana seisovan tiimin kädenjälki näkyy myös jaetussa split tunneling -teknologiassa, joka lanseerattiin VPN-maailmaan vuonna 2010. Kyseessä on tekniikka, jonka avulla käyttäjät voivat päättää, mitä liikennettä lähetetään normaalin internetin palveluntarjoajan kautta (esimerkiksi julkinen Wifi) ja mitä liikennettä taas VPN-palvelun kautta. Tämä teknologia mahdollistaa siis useamman eri nettiyhteyden hyödyntämisen samaan aikaan. Lisäksi Ivacyn tarjoamat VPN-palvelut ovat yhteensopivia lähes kaikkien markkinoiden laitteiden ja selainten kanssa, mukaan lukien Mac, Windows, Linux, iOS, Android, Chrome ja Firefox sekä älytelevisiot ja jopa Xbox ja PS4. Ivacyn alku näyttää siis erittäin lupaavalta!

Tuotteet ja ominaisuudet

Ivacyllä oli arviontihetkellä tarjolla neljä eri pakettia:

 • Kuukausittain veloitettava paketti, hinta 9,95 dollaria
 • Vuosittain veloitettava paketti, hinta 3,33 dollaria kuukaudessa, 40 dollaria vuodessa
 • Kahden vuoden välein veloitettava paketti, hinta 2,25 dollaria kuukaudessa, 54 dollaria kahdessa vuodessa
 • Viiden vuoden välein veloitettava paketti, hinta 1,33 dollaria kuukaudessa, alle 80 dollaria viidessä vuodessa

Kaikki paketit sisältävät seuraavat ominaisuudet:

 • Edistykselliset IPsec & IKEV -protokollat
 • Viruksentorjunta
 • Yli tuhat serveriä yli sadassa eri maassa
 • Ei asiakaslokia
 • Kill Switch -toiminto
 • Korkealuokkainen latausnopeus
 • Smart Connect -ominaisuus
 • 256-bittinen salaus
 • Rajoittamaton kaistaleveys
 • Mahdollisuuden yhdistää viisi laitetta samanaikaisesti
 • Kodi App
 • P2P-tuki

Lukuun ottamatta kuukausittain veloitettavaa pakettia, Ivacy tarjoaa erittäin kilpailukykyiset hinnat, ja se onkin yksi edullisimmista VPN-palveluista, mitä olemme tähän asti nähneet. Myös hyväksytyt maksuvälineet ovat erittäin monipuoliset, sillä maksutavaksi käyvät tunnetuimpien luottokorttien lisäksi PayPal, Bitcoin, Alipay, PerfectMoney ja pitkä lista e-lompakoita. 1,99 dollarin hintaan käyttäjä voi valita itselleen myös pysyvän IP-osoitteen Hong Kongista, Singaporesta, Kanadasta, Australiasta, Saksasta, Iso-Britanniasta tai Yhdysvalloista.

Kuten useat markkinoiden kilpailijatkin, Ivacy tarjoaa paketeilleen 30 päivän rahat takaisin -takuun, tosin tämän takuun takana seisoo yksi varsin iso mutta. Ensinnäkin takuu on voimassa vain silloin, jos ostat kuukautta pidemmän paketin. Kuukauden paketissa rahat takaisin -takuu on 7 päivää. Toiseksi, takuuta tulee hakea 30 päivän sisällä siitä, kun ostat paketin, joten et voi siis odottaa, että takuun luvatut 30 päivää menevät umpeen. Kolmanneksi, tilin tulee olla edelleen voimassa, toisin sanoen, Ivacy ei ole lakkauttanut tiliä ehtojen rikkomisesta, väärinkäytöstä tai muusta vastaavasta syystä. Neljänneksi, et ole aikaisemmin käyttänyt takuuta. Ja viidenneksi, et ole maksanut tilaustasi Bitcoinilla tai e-lompakolla. Huomioitavaa on, ettei näitä ehtoja ilmoiteta missään vaiheessa ennen maksuvaihetta, vaan käyttäjän tulee löytää ne sivustolta itse. Vaikka tiedot ovatkin esillä, on niitä hieman vaikea löytää, homma haiskahtaa tämä pieneltä huijausyritykseltä. Suosittelemme siis lukemaan käyttöehdot hyvin tarkkaan ennen maksamista!

Yhteysnopeus

Ivacyn tarjoamat yhteydet ovat pärjänneet suhteellisen hyvin arvosteluissa. Vaikka tiedämmekin, että VPN-palvelimen käyttäminen laskee aina yhteyden nopeutta, oli kyseessä sitten kuinka nopea VPN-palvelu tahansa, ei latausnopeus Ivacyn kautta aivan tipahtamalla laske. Länsimaalaisilla servereillä Ivacy pärjäsi varsin loistavasti ja latausnoupeudet laskivat niin eurooppalaisilla kuin yhdysvaltalaisilla servereillä maksimissaan noin kolmasosan alkuperäisestä latausnopeudesta. Jos normaali latausnopeutesi olisi siis 100 Mbit/s, pääset surffailemaan turvallisesti netissä noin 70 Mbit/s nopeudella. Aasialaisilla servereillä yhteydet taas olivat eurooppalaisiin ja yhdysvaltalaisiin servereihin verrattuna paljon hitaampia. Edullinen hinta ei siis näytä vaikuttavan Ivacyn yhteysnopeuksiin, ja vähintään vuoden paketeilla on tässä tapauksessa loistava hinta-laatusuhde.

Turvallisuus ja yksityisyys

Myös Ivacyn standardina löytyy OpenVPN-protokolla 256-bittisellä AES-salauksella, mikä lienee tällä hetkellä markkinoiden paras ja turvallisin vaihtoehto. OpenVPN ei kuitenkaan valitettavasti tue aivan kaikkia laitteita, joihin Ivacy tarjoaa lisäksi muita yleisimpiä protokollia, kuten PPTP, SSTP, L2TP ja IKEv2. IKEv2 lienee edellisistä vaihtoehdoista paras, ja esimerkiksi PPTP ja L2TP ovat jo sen verran vanhentuneita ja hitaita protokollia, että niitä kannattaa välttää kaikin mahdollisin keinoin.

Ivacy noudattaa nollatoleranssia asiakaslokin ylläpidossa, ja heidän tietosuojakäytäntönsä mukaan ainot asiat, jotka käyttäjien tiedoista jäävät rekisteriin, ovat profiiliin liitetty nimi, sähköpostiosoite ja maksutapa. Näitä tietoja käytetään palvelun laadun kehittämiseen. Toisin sanoen kaikki aktiviteetit, palvelut, sivustot, lataukset, sovellukset missä päin ja miten tahansa, eivät tallennu asiakaslokiin. Näillä näkymin Ivacy on turvannut käyttäjän yhteyden parhaalla mahdollisella tavalla, joka markkinoilta tällä hetkellä löytyy.

Asiakaspalvelu

Edulliset hinnat eivät yleensä takaa ensiluokkaista asiakaspalvelua, mutta Ivacy on tässäkin asiassa pirteä poikkeus. Ison plussan palvelulle tuo ympärivuorokautinen live chat -palvelu, jossa innokas asiakaspalvelija tervehtii sivustolla vierailijaa jo ennen kuin ehtii edes itse avata chat-ikkunaa.

Aivan ensimmäiseksi asiakaspalvelija tervehtii ystävällisesti ja kysyy, kuinka voisi auttaa. Pieni yksityiskohta, joka usealta tämän päivän asiakaspalvelijalta tuppaa unohtumaan. Lähetämme kysymyksen, ja sekunnin sadasosan päästä chat-ikkuna jo ilmoittaa, että kysymys on luettu. Menee toinen sekunti, ja chat-ikkuna ilmoittaa, että asiakaspalvelija kirjoittaa. Vastaus ilmestyy alle 15 sekunnissa ruudulle. Tämä jos mikä on tehokasta asiakaspalvelua!

Asiakaspalvelija oli meidän kohdallamme nopea ja ystävällinen. Esitimme kysymyksiä 30 päivän rahat takaisin -takuusta, joka jäi erityisesti vaivaamaan. Vastaukset olivat ymmärrettäviä, eikä asiakaspalvelija pyrkinyt millään tavalla johdattelemaan keskustelua sivuteille, vaan kertoi suoraan kuinka asian laita oli. Nopean chat-palvelun lisäksi sivustolta löytyy varsin kattava UKK-osio sekä sähköpostiosoite. Sähköpostilla vastauksen saamiseen vierähti muutama tunti, mutta live chatin tehokkuus teki todellisen vaikutuksen.

Lopuksi

Tässä tulevat Ivacyn keräämät plussat ja miinukset:

+ Edulliset hinnat
+ Turvallisuus
+ Ei asiakaslokia
+ Tehokas asiakaspalvelu
+ Yli tuhat serveriä sadassa eri maassa

– Sijainti Singaporessa
– Hämärät käyttöehdot

Netflixin kanssa kuitenkin ilmeni muutamia ongelmia, sillä kaikki serverit eivät sen pyörittämistä tukeneet. P2P-ominaisuus taas takasi Torrentin mutkattoman käytön. Muiden käyttäjien mukaan Ivacy toimii myös Hululla, mutta me emme sitä voi vahvistaa.

Pientä miinusta Ivacylle tuo sen sijainti Singaporessa, joka kuuluu tunnetusti osaksi Five Eyes -allianssia Yhdysvaltojen tavoin. Vaikka tämä ei ainakaan vielä tietojemme mukaan ole vaikuttanut Ivacyn asiakkaiden yksityisyyden suojaan, osa käyttäjistä pyrkii mielellään käyttämään sellaisen maan palveluita, jotka eivät kuulu kyseiseen allianssiin.

Yhteenvetona voimme sanoa, että Ivacyn tarjoama hinta-laatusuhde on erinomainen. Edulliset hinnat sisältävät korkeat turvallisuusprotokollat, laajan valikoiman servereitä ympäri maailmaa ja monella eri laitteella, suhteellisen nopean latausnopeuden sekä ympärivuorokautisen asiakaspalvelun, joka oikeasti toimii. Vaikka pientä miinusta Ivacylle tuokin hieman sekava ja epäilyttävä 30 päivän rahat takaisin -takuu, on palvelu kaiken kaikkiaan edullinen ja turvallinen valinta monipuoliseen nettikäyttöön.