ExpressVPN Arvostelu

Ominaisuudet

 • Nopeat palvelimet 94 maassa
 • Monipuoliset maksutavat
 • 30-päivän rahat takaisin takuu
 • Ei yhteys- eikä toimintalokeja
8.1
(98 Arvostelua)

Hinta alkaen

$8,32/kk

Yhteensopivuus

 • Windows
 • macOS
 • Android
 • Linux
 • iOS

VPN on verkkotekniikka, jonka avulla voidaan yhdistää esimerkiksi kaksi tai useampi verkko yhdeksi, yksityiseksi verkoksi. Palveluntarjoajia on useita, mutta ExpressVPN on ilmiselvästi yksi tämänhetkisten markkinoiden laadukkaista toimijoista. ExpressVPN tarjoaa asiakkailleen ympärivuorokautista asiakaspalvelu, käteviä sovelluksia ja 30 päivän takuun. Näiden ominaisuuksiensa sekä tiheiden päivistystensä ansiosta yritys on eräs kilpailukykyisimmistä palveluntarjoajista tällä hetkellä.

Asikkaiden tyytyväisyys on ExpressVPN:lle selkeästi avainasemassa, ja yritys panostaakin erityisellä tavalla asiakkaiden tyytyväisyyteen. 30 päivän takuu kertoo siitä, että yritys luottaa omaan toimintaansa ja sen laatuun. Yritysasiakkaille verkon luotettavuus on ensisijaisen tärkeää, että ExpressVPN:n salaus onkin vertaansa vailla. Asiakkaista kerätään mahdollisimman vähän tietoa, mikä tietenkin osaltaan parantaa yhteyksien turvallisuutta.

Tuotteet ja hinnoittelu

Yrityksen tuotevalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Perustilaus maksaa kuukaudessa 12,95 dollaria, mikä on melko hintava. Hinta kuitenkin alenee, jos asiakas tekee pidemmän sopimuksen. Esimerkiksi vuodeksi tehdyn sopimuksen hinta kuukautta kohti on vain noin 8,32 dollaria, mikä on erittäin kilpailukykyinen hinta.

Monet yritykset houkuttelevat asiakkaita ilmaisilla kokeilujaksoilla, mutta tällaiseen ExpressVPN ei ole lähtenyt. Toisaalta yrityksellä ei ole tarvettakaan houkutella asiakkaita ilmaisilla jaksoilla, sillä se tarjoaa asiakkailleen täyden 30 päivän rahat takaisin -takuun. Jos asiakas ei ole tyytyväinen tuotteeseen, hän saa rahat kokonaisuudessaan takaisin. Tämä on monessa mielessä parempi vaihtoehto kuin testijakso. Ilmaisiin jaksoihin liittyy myös valitettavan usein sellaisia ehtoja, joita kuluttaja ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Eräs ExpressVPN:n loistavista puolista on niin sanottu kaveritarjous. Jos nimittäin asiakas suosittelee tuotetta ystävälleen ja saa myös hänet tilaamaan ExpressVPN:n, he saavat molemmat palvelun ilmaiseksi jopa 30 päivän ajaksi. Kuulostaa jopa liian hyvältä ollakseen totta, mutta tämä tarjous on todellinen.

Palvelut ja tekniset ominaisuudet

Yrityksen toiminnan luotettavuudesta kertoo paljon se, että ExpressVPN:llä on palvelimia jopa 87 maassa, yhteensä 136 kaupungissa. Palvelimet sijaitsevat eri puolilla maailmaa, esimerkiksi Uudessa-Seelannissa ja Australiassa, Lähi-Idässä ja jopa Afrikassa, jossa toimiminen on monesta näkökulmasta VPN:n tarjoajille haasteellista.

ExpressVPN mahdollistaa kahden tai kolmen laitteen samanaikaisen yhdistämisen, ja se tukee useimpia käytössä olevia VPN-protokollia. Suositeltavin vaihtoehto on kuitenkin käyttää OpenVPN-protokollaa, kun taas PPTP-protokollaa kannattaa välttää, jos se vain suinkin on mahdollista. Muita käytettävissä oleva protokollia ovat L2TP, SSTP, TCP ja UDP.

VPN-palvelun lisäksi ExpressVPN:n asiakkaat saavat käyttöönsä ilmaisen SmartDSN:n. Tämän palvelun avulla asiakas voi määritellä laitteensa sijainnin itse, käytännössä siis ”siirtää” laitteen johonkin toiseen maantieteelliseen sijaintiin. Tämä palvelu tuo merkittävästi lisää joustavuutta palveluun, joskin sen käyttö kannattaa huomioida laitteiden asetuksissa.

Edellä mainittujen servereiden lisäksi ExpressVPN on sijoitanut Hong Kongiin niin sanottuja Stealth-servereitä. Näiden tavoitteena on palvella kiinalaisia asiakkaita tarjoamalla heille mahdollisuus valtion harjoittamaa kontrollia ja urkintaa vastaan. Servereitä voi hyödyntää myös muualla monenlaisten blokkien ohittamiseen.

Monet yritykset haluavat käyttöönsä anonyymejä palveluja, ja siksipä ExpressVPN tarjoaakin asiakkailleen myös myös .onion-verkkosivun. Kyseessä on avoimen verkkosivun kopio, johon voi tutustua vain Tor-selaimen välityksellä. Käytännössä tämä johtaa myös siihen, että tätä anonyymiä sivustoa on mahdotonta sensuroida. Tällainen palvelu on hyödyllinen esimerkiksi Kiinassa asuville henkilöille, sillä heidän vierailujaan avoimilla verkkosivuilla rajoitetaan.

Yksityisyys ja sen suojeleminen

Yksityisyys ja sen suojeleminen on keskeinen asia verkkoympäristössä toimiessa. On hyvin tärkeää tietää, minkä maan lainsäädäntöä yritys on sitoutunut noudattamaan. ExpressVPN:n kotipaikka on rekisteröity Brittiläisille Neitsytsaarille. Neitsytsaariapidetään yleensä verrattain turvallisena esimerkiksi tekijänoikeuksien näkökulmasta, mutta kieltämättä hieman mietityttää, miten ko. alueen toimintaa valvotaan Britannista käsin.

Neitsytsaarilta toimiminen tuo kuitenkin ExpressVPN:lle erään asiakkaiden kannalta erittäin hyvin ominaisuuden: paikallisen lainsäädännön mukaan asiakastietoja ei nimittäin tarvitse säilyttää. Tämä tarkoittaa sitä, että ExpressVPN on toimia minimaalisilla asiakaslokeilla eli varastoida asiakkaistaan merkittävästi vähemmän tietoa kuin monet muut alalla toimivat yritykset. Konkreettisemmin ilmaistuna tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, ettei ExpressVPN:n palvelimella yhtäkään IP-osoitetta voida yhdistää tiettyyn yksilöityyn käyttäjään. Käyttäjät eivät siis paljastu edes viranomaistutkinnassa.

Vaikka erityisiä käyttärekistereitä ei ylläpidetäkään, joitakin tietoja yritys asiakkaistaan kerää minimalistiseen asiakaslokiinsa. Tällaisia kerättäviä tietoja voivat olla esimerkiksi päiväys palveluun yhdistettäessä, datansiirron kokonaismäärä sekä serverin alue. Yleisesti ottaen ei liene liioiteltua sanoa, että ExpressVPN kerää asiakkaistaan paljon vähemmän tietoa kuin monet muut yritykset.

Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on eräs ExpressVPN:n vahvuuksista, sillä yritys tarjoaa asiakkailleen ympärivuorokautista tukea chatin välityksellä. Kokemuksemme mukaan asiakaspalvelija todella on chatlinjojen äärellä, sillä vastaus tulee kokemuksemme mukaan erittäin nopeasti, jopa sekunneissa. Yritystä koskevissa palautteissa on ollut havaittavissa huolta asiakaspalvelijoiden ammattitaidosta. Meidän testissämme asiakaspalvelijat vaikuttivat erittäin ammattitaitoisilta ja luotettavilta. Palvelu vaikuttaisi todella olevan sitä, mitä yritys lupaa.

Turvallisuus ja tekniset yksityiskohdat

Turvallisuusseikat ovat ExpressVPN:lle tärkeitä, ja OpenVPN-yhteyksessä käytettävä salaus on alan ehdotonta kärkeä laadun suhteen. Anonymiteetin takeina ovat protokollassa käytetyt AES-256-koodi, RSA-4096-algoritmi ja SHA-512-tarkiste. Tietokanavien salaamisen turvaa osaltaan myös ExpressVPN:n sisältämä ECDH-avaintenvaihto. Vaikka salausavain murrettaisiin, Perfect Forward Secrecy -ominaisuuden ansiosta aiemmin salattujen viestin tietoturva ei vaarannu edes hakkerointitilanteessa. Asiakkaat voivat siis luottaa siihen, että heidän liikenteensä on turvassa.

ExpressVPN palvelun avaaminen: helppoa ja nopeaa

ExpressVPN-palvelun avaaminen edellyttää rekisteröitymistä, joka hoituu hyvin näppärästi muutamassa vaiheessa. Yhteystietona toimii sähköpostiosoite, minkä lisäksi asiakkaan tulee antaa maksutiedot. Sähköpostin kautta tilaus vahvistetaan ja asiakas saa käyttöönsä palvelun avaamisen tarvittavat latauslinkit. Maksuvälineinä käyvät luottokortit, PayPal ja Bitcoin. Rekisteröitymisen jälkeen palvelun käyttöönotto vahvistetaan sähköpostiviestillä, joka sisältää kaikki asiakkaan tarvitsemat ohjeet. Ohjeita noudattamalla palvelun käyttöönotto sujuu nopeasti.

ExpressVPN tarjoaa graafiset käyttöliittymät Windowsin lisäksi MacOs / O SX:lle, Androidille ja iOS:lle. Linux-käyttäjille ExpressVPN tarjoaa käyttöön yksinkertaisen ja helppokäyttöisen mutta kustomoidun käyttöliittymän, joka sisältää myös IP-vuotosuojan.

ExpressVPN yhteenveto

Selvitystyömme perusteella ExpressVPN näyttää todellakin olevan sitä, mitä se lupaa: laadukas, helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen. Näillä markkinoilla melko poikkeuksellinen 30 päivän takuu luo vaikutelman, että myös yritys itse luottaa palveluihinsa ja uskaltaa siksi tarjota myös asiakkailleen tyytyväisyystakuun. Yritys on myös selvästi ottanut aiemman palautteen huomioon ja kehittänyt asiakaspalveluun, joka vaikuttaa toimivan erinomaisesti ja erittäin nopeasti. Asiakas voi luottaa saavansa apua mihin kellonaikaan tahansa ja minä viikonpäivänä tahansa. Näin laaja asiakaspalvelu on jokseenkin poikkeuksellista, sillä yleensä asiakaspalvelijat ovat chatlinjojen päässä vain päiväsaikaan. Erittäin antelias on myös etu, jonka asiakas saa uuden asiakkaan houkuttelemisesta palvelun käyttäjäksi: 30 päivää ilmaista palvelua molemmille. Kun otetaan huomioon vielä takuuaika, ystävän kannalta tämä on lähes riskitön kokeilu.

Seuraavassa vielä listattuna tärkeimpiä hyviä ominaisuuksia, joita mielestämme ExpressVPN asiakkailleen tarjoaa:

 • Helppokäyttöiset käyttöliittymät lähes kaikille alustoille.
 • Toimii Netflixinkanssa
 • Yksinkertainen tilausprosessi ja rekisteröityminen, joka ei edellytä esimerkiksi yksityiskohtaisten henkilötietojen antamista.
 • Asiakaspalvelu, joka palvelee asiakasta ongelmatilanteissa helposti chatin välityksellä vuorokauden jokaisena tuntina 7 päivää viikossa.
 • Huikea 30 päivän tyytyväisyystakuu, jonka ansiosta asiakkaalla on riittävästi aikaa tutustua palvelun käyttöön ja havaita, sopiiko se hänen tarpeisiinsa parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Parhaat ja nykyaikaisimmat teknologiat, joiden ansiosta suojaus todella on luotettava.
 • Mahdollisimman pienet asiakaslokit, jotka vielä lisäävät asiakkaiden näkökulmasta turvallisuutta ja luotettavuutta.
 • Upeat lisäedut, kuten ilmainen SmartDNS ja oma .onion-osoite.
 • Uusimmat päivitykset, jotka tekevät toiminnasta vieläkin turvallisempaa ja luotettavampaa.

Yrityksen helppokäyttöisiltä verkkosivuilta löytyy lisää yksityiskohtia sekä monenlaista lisätietoa palveluihin liittyen. Sivuihin kannattaakin perehtyä huolellisesti ennen rekisteröitymistä ja tilauksen tekemistä, jotta on varmasti perillä palvelun mahdollisuuksista.