AzireVPN 3 / 5.0 Editor Rating

Yhteensopiva

  AzireVPN

  3,25€/kk
  • Hyvä VPN peruskäyttöön
  • Taustalla pohjoismaalainen yritys
  • Edullinen pitkäaikaistilaajille
  • Kohtuu nopeat palvelimet
  Visit Site

  AzireVPN kokemuksia, arvostelu ja tarjous

  Jos VPN-palvelut eivät vielä ole sinulle tuttuja, tai et ole aivan varma siitä, mikä niistä olisi sinulle paras vaihtoehto, kannattaa ehdottomasti jatkaa lukemista. Digitaalisena aikana tavallisia kuluttajia on alkanut mietityttää netin globaali ja villi maailma, sen tuomat tiedonsiirtohuolet sekä oman yksityisyyden turvallisuus. Toisaalta harva tavallinen kuluttaja ymmärtää edes suurinta osaa tietotekniikan maailmasta tai termeistä, ja monet termit saattavat tuntua käsittämättömiltä. Sen takia eri palveluntarjoajat ovat tuoneet netin käyttöä helpottavia palveluita kaikkien saataville, ja VPN-yhteydet ovat yksi esimerkki näistä palveluista. Näiden palveluiden tarkoituksena on parantaa omaa yksityisyyttä netissä. Tästä artikkelista selviää, millainen VPN-yhteyden tarjoaja AzireVPN on ja millaisia hyötyjä sitä käyttävä henkilö saa.

  Mikä on VPN?

  Ennen AzireVPN -palvelun arvostelua tarkastellaan sitä, mitä VPN tarkoittaa ja mikä VPN-yhteys oikein on. VPN-yhteys on olennainen osa nykypäivän tietotekniikkaa, ja hyödyttää monia kuluttajia päivittäisessä tekemisessä. VPN-yhteys mahdollistaa mutkattoman mutta turvallisen internetin käytön kenelle tahansa.

  VPN on lyhenne englannin kielen sanoista Virtual Private Network, jonka voi vapaasti suomentaa virtuaaliseksi yksityisverkoksi. VPN on siis virtuaalinen erillisverkko, jonka avulla kuluttajat voivat parantaa omaa tietoturvaansa ja yksityisyyttään runsain mitoin netissä ollessaan. Parannettu yksityisyydensuoja perustuu siihen, että liittyessään VPN-yhteyden pariin käyttäjä salaa oman laitteensa verkossa. Kun oma yhteys ja laite on salattu, ehkäisee se tehokkaasti erilaisia hyökkäyksiä ja tietojen kalastelun yrityksiä sekä hakkereiden iskuja. Voit siis vapaasti ja turvallisesti toimia internetissä VPN-yhteyden avulla.

  VPN:n toiminta perustuu siihen, että VPN-yhteyttä tarjoava palveluntarjoaja omistaa tietyn serverin, johon käyttäjä liittyy. VPN mahdollistaa käyttäjän liittymisen nettiin turvallisesti. VPN-yhteyteen voidaan liittää melkein mikä tahansa laite, joka yhdistyy internetiin: tietokone, kännykkä, tabletti, televisio, tulostin, kamera ja niin edelleen. Monet yritykset käyttävät VPN-yhteyksiä mahdollistamaan mobiilin työnteon missä tahansa: VPN-yhteyden avulla voidaan niin sanotusti huijata laitteen sijaintia ja verkkoyhteyttä niin, että salatuille palvelimille pääsy on mahdollista.

  AzireVPN arvostelu: mikä on AzireVPN?

  VPN-palvelujen tarjoajia löytyy monia, ja AzireVPN on yksi hyvä vaihtoehto. AzireVPN on muutamia vuosia sitten eli tarkalleen vuonna 2012 perustettu VPN-palveluja tarjoava yritys. AzireVPN -palvelun on luonut ruotsalainen yhtiö Netbouncer AB. AzireVPN ei ole missään nimessä kaikkein suurimpia VPN-palveluiden tarjoajia, mutta AzireVPN takaa panostavansa käyttäjäturvallisuuteen parhain mahdollisin keinoin. Vaikka yritys ja palvelu ovat pienimmästä päästä, on AzireVPN silti luotettava ruotsalainen palvelu.

  AzireVPN:n prioriteetit ovat ehdottomasti yksityisyydensuojassa ja käyttäjän turvallisuudessa sen sijaan, että AzireVPN laajentaisi verkostoaan. AzireVPN hyödyntääkin useita erilaisia salausjärjestelmiä VPN -palvelussaan: palvelulla on käytössä yleinen ja turvalliseksi todettu, äärimmäisen vahva AES 256-bittinen salausjärjestelmä. AES 256-bittisen salausjärjestelmän lisäksi se hyödyntää monia erilaisia prosesseja, jotka auttavat salaamaan käyttäjän ja pitämään sekä käyttäjän että toiminnan anonyymeinä.

  Palvelimien nopeus on yksi määrittelytapa, kun etsitään parasta tai huonointa VPN-palveluiden tarjoajaa. AzireVPN sijoittuu tässä kohtaa melko keskivaiheille. Sen palvelinten määrä on suhteellisen pieni, sillä AzireVPN omistaa vain reilu kolmekymmentä palvelinta, jotka maantieteellisesti sijoittuvat viiteen eri maahan. Eri maahan sijoitetut palvelimet tuovat lisäturvaa niin yritykselle itselleen, kuin sen VPN-asiakkaillekin. Jos jonkun konehallin palvelimet lopettavat toiminnan äkillisesti, kuten esimerkiksi sähkökatkoksen tai muun syyn vuoksi, toimivat toisessa maassa sijaitsevat palvelimet edelleen sen aikaa, että rikkoutuneet saadaan jälleen päälle. AzireVPN-palvelun palvelimet ovat siis kohtuullisen nopeat, ja kaiken kukkuraksi AzireVPN ei rasita laajakaistan käyttöä turhan paljon.

  Mikään VPN-palvelu ei tule käyttäjälle ilmaiseksi, ja tämä koskee myös AzireVPN:ää. AzireVPN -palvelun haluavan asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse pulittaa palvelusta maltaita, sillä AzireVPN -palvelun hinnat ovat kohtalaisia kilpailijoihin nähden. Sen lisäksi, että hinnat ovat melko kilpailukykyiset, AzireVPN tarjoaa käyttäjilleen kolme vaihtoehtoista tilausmahdollisuutta palvelulleen. Tällä hetkellä kalleinkin vaihtoehto maksaa vain alle kymmenen euroa per kuukausi, mutta mitä pitkäkestoisemman sopimuksen käyttäjä sopii palveluntarjoajan kanssa, sitä edullisempaan hintaan kuukausimaksun saa. Edullisen hinnan lisäksi käyttäjä voi muodostaa AzireVPN:llä jopa viisi yhteyttä samaan aikaan eri laitteilla. Tämä on kätevä ominaisuus erityisesti sellaisille käyttäjille, jotka tarvitsevat salattua VPN-yhteyttä monille eri laitteille, kuten tietokoneelle, puhelimelle ja vaikkapa tabletille.

  AzireVPN tuomat hyödyt käyttäjälle

  Koska VPN-yhteys tarkoittaa internetin käyttäjille turvallisempaa selailua, on VPN-yhteyden käyttö erittäin suositeltavaa. Näin ollen AzireVPN-palvelun käyttöä voidaan myös suositella, erityisesti silloin, kun haluaa omaan arkeensa turvallisempaa ja salatumpaa netin selailua laitteella kuin laitteella. Ja kuten aiemmin sanottua, AzireVPN-yhteyden voi muodostaa useampaan kodin laitteeseen, kuten mobiililaitteisiin, tietokoneeseen tai tablettiin.

  Kuten kaikissa VPN-yhteyksissä, myös AzireVPN-yhteyden käytössä tulee monia eri hyötyjä. AzireVPN-yhteyden avulla liityt turvalliseen VPN-serveriin, jonka avulla piilotat omaa internetin käyttöäsi siltä palveluntarjoajalta, jolta netin ostat. VPN-palveluiden avulla voidaan myös piilottaa omaa internetin käyttöä virkavallalta, jos niin halutaan. Myös erilaisten laitosten kuten työpaikan tai koulun sensuuria voidaan kiertää ja torjua VPN-yhteyden avulla.

  Vaikka AzireVPN ei ole se kaikkein vahvin ja paras VPN-yhteyden tarjoaja, saa sen avulla hyvää ja luotettavaa turvaa tavalliseen arjen netin käyttöön. Jos käyttäjä on usein esimerkiksi julkisten WiFi-yhteyksien parissa, turvaa AzireVPN netin käyttöä julkisilla paikoilla ja julkisten yhteyksien ääressä. AzireVPN myös mahdollistaa melko turvallisen vertaisverkkolataamisen, eli niin sanotun P2P -lataamisen verkosta.

  Yksi selkeä hyöty, jonka tavallinen kuluttaja AzireVPN-palvelulta saa, liittyy sisällön suoratoistoon. Koska AzireVPN on kohtalaisen nopea yhdistämään yhteyden omille palvelimilleen, eikä palvelinkatkoksia juuri tule käytön aikana, koska nykypäivänä jokainen internetin käyttäjä kuluttaa erityisesti videosisältöä, on silloin tärkeää, että netin lisäksi myös VPN-palvelin toimii sutjakasti. AzireVPN-palvelussa on myös se positiivinen puoli käyttäjän kannalta, että AzireVPN:n palvelimen käyttö ei rasita laajakaistaa enempää kuin on tarve.

  AzireVPN -palvelun kehitettävät puolet

  On ymmärrettävää, että koska AzireVPN on suhteellisen pieni VPN-yhteyden tarjoaja, ei sen palvelussa ole mukana kaikkia hienouksia, joita isommat yritykset pystyvät asiakkailleen tarjoamaan. Tähän liittyy etenkin se, miten vähän palvelimia AzireVPN:llä on tarjota kuluttajille. 33 palvelimen palvelu tarkoittaa toisinaan sitä, että hidastelua ja katkoksia voi esiintyä aika ajoin. Isommilta ongelmilta ja pidemmiltä katkoksilta AzireVPN-palvelun asiakkaat ovat kuitenkin toistaiseksi välttyneet.

  Toinen AzireVPN-palvelun kehitettävistä puolista liittyy päivittäiseen käytettävyyteen. Vaikka AzireVPN:ää voi käyttää monien erilaisten alustojen kanssa, se ei kuitenkaan tarjoa mobiililaitteille ladattavaa sovellusta käyttäjille. Tämä olisi ehdottoman tärkeää nykyaikana, jotta VPN -palvelu olisi helppo kytkeä päälle mistä tahansa, milloin tahansa ja äärimmäisen helposti. Monet VPN -palveluita tarjoavat AzireVPN:n kilpailijat tarjoavat sovelluksen asiakkaan käyttöön. Vaikka AzireVPN:llä ei ole omaa sovellusta tarjonnassaan, sen voi kuitenkin kytkeä kiertoreittiä pitkin päälle toisen sovelluksen avulla. AzireVPN:n voi kytkeä päälle jollakin yleisellä VPN-sovelluksella, johon asiakkaan täytyy tosin täyttää oman VPN-yhteytensä tiedot saadakseen sen käyttöönsä. AzireVPN-palvelu on kuitenkin käytettävissä kaikilla yleisillä laitteilla ja käyttöjärjestelmillä, kuten Mac- ja Windows -käyttöjärjestelmällä.

  Loppupäätelmä: AzireVPN

  AzireVPN on peruskäyttöön hyvä VPN-palvelu sellaiselle henkilölle, joka ei kaipaa kaikkein parasta, suurinta ja kehittyneintä VPN-palvelun tarjoajaa itselleen, sillä AzireVPN on ehdottomasti pienimmästä päästä VPN -maailmassa. AzireVPN-palvelun nopeus on kohtalainen, joten käyttäjän ei tarvitse odottaa palvelimien yhteyttä liian kauaa, vaikka AzireVPN:n palvelimet eivät ole myöskään nopeimmasta päästä.

  Kaiken kaikkiaan AzireVPN:ää voidaan pitää hyvänä perusvaihtoehtona VPN-yhteyksiä tarjoavien yritysten maailmassa. Vankat ruotsalaiset juuret takaavat turvallisuuden ja toimivuuden sujuvasti. Se käyttää huippuluokan salaus- ja kryptausjärjestelmiä ja protokollia, joten tavallinen käyttäjä voi varmasti luottaa siihen, että yhteys ja kaikki nettiyhteyden kautta liikkuva data on varmasti salattua.

  Koska AzireVPN -palvelu on edullinen erityisesti pitkäaikaistilaajille, on sen käyttöönotto suositeltavaa. Lisäksi palvelun taustalla on pohjoismaalainen, vakaa yritys. On siis aika sukeltaa turvallisen ja salatun internetin selaamisen maailmaan AzireVPN:n avulla!